Jelovnik

Dodjela sjedišta u avionu, jedno do drugog

Dodjela sjedišta u avionu, jedno do drugog

Svakom putniku koji rezerviše aviokarte za više osoba bitno je da svi koji putuju imaju sjedišta jedan do drugog. Šta napraviti kako bi sebi obezbijedili takva mjesta u avionu?

Mjesta u avionu niskobudžetnih aviokompanija

Ukoliko putujete sa niskobudžetnim aviokompanijama poput: Ryanair, Wizz Air, EasyJet, mjesta u avionu će vam biti dodijeljena automatski za vreme check-ina. Ukoliko želite odabrati konkretna mjesta, ta usluga će Vam biti naplaćena.

Mjesta u avionu regularnih aviokompanija

Na većini letova regularnih aviokompanija, za vrijeme check-ina možete odabrati  određeno sjedište u avionu za svakog putnika. Sve više aviokompanija počinje naplaćivati ovu opciju. Ukoliko putujete sa aviokompanijama:  LOT, Lufthansa, Austrian Airlines, KLM besplatno možete odabrati svoje mjesto samo za vrijeme check-ina 24 sata prije polijetanja.

Postoji i druga praksa – aviokompanije Air France, KLM za putnike koji su kupili karte po najnižim tarifama, automatski dodjeljuju mjesta u avionu za vreme check-ina, i ne postoji mogućnost promjene.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!