Jelovnik

Dodjela sjedišta u avionu, jedno do drugog

Dodjela sjedišta u avionu, jedno do drugog

Svakom putniku koji rezerviše aviokarte za više osoba bitno je da svi koji putuju imaju sjedišta jedan do drugog. Šta napraviti kako bi sebi obezbijedili takva mjesta u avionu?

Mjesta u avionu niskobudžetnih aviokompanija

Ukoliko putujete sa niskobudžetnim aviokompanijama poput: Ryanair, Wizz Air, EasyJet, mjesta u avionu će vam biti dodijeljena automatski za vreme check-ina. Ukoliko želite odabrati konkretna mjesta, ta usluga će Vam biti naplaćena.

Mjesta u avionu regularnih aviokompanija

Na većini letova regularnih aviokompanija, za vrijeme check-ina možete odabrati  određeno sjedište u avionu za svakog putnika. Sve više aviokompanija počinje naplaćivati ovu opciju. Ukoliko putujete sa aviokompanijama:  LOT, Lufthansa, Austrian Airlines, KLM besplatno možete odabrati svoje mjesto samo za vrijeme check-ina 24 sata prije polijetanja.

Postoji i druga praksa – aviokompanije Air France, KLM za putnike koji su kupili karte po najnižim tarifama, automatski dodjeljuju mjesta u avionu za vreme check-ina, i ne postoji mogućnost promjene.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.