Jelovnik

Avio karte – pronađite najjeftinije avio karte

 • 3 miliona prodanih letova
 • 950 avio kompanije
 • 3038 aerodroma
 • 20 godina iskustva
Samo kod nas! Nakon kupovine karte dobijate ponudu hotela - 30% jeftinije! Detalji

Kako pronaći jeftine letove?

Zbog visoke cijene avionske karte, svaki putnik želi pronaći način kako da leti jeftino.
Ako znate prave trikove, možete uštedjeti dosta novca! I, kako da pronađem jeftine letove?

 • Prije svega, vrijedi započeti istraživanje prije planiranog putovanja. Iako su last minute jeftini letovi i dalje dostupni, najčešće rezervacija avionske karte dosta ranije prije puta zapravo znači i veću šansu da ćete platiti manje. Zašto? Jer su popularne aviokompanije svjesne činjenice da ukoliko morate letjeti na određeni datum, kupićete sjedište u avionu bez obzira na cijenu. Međutim, kako bi našli ponude za letove u posljednji trenutak (last minute letove), najbolji način je korištenje pretraživača koji imaju mogućnost da razdvoje kategorije avionskih karti, kao na primjer promotivne letove ili da obilježe najpovoljnije ponude.

 • Kada se mogu kupiti najjeftinije avionske karte? Istraživanja pokazuju da kupovina avionskih karata za vikend, nije rentabilna, pogotovo ne nedjeljom. To je period sedmice kada većina ljudi ima vremena da pretražuje letove, pa i aviokompanije povećavaju cijene. Bolja ideja je pogledati sredinom sedmice, posebno rano ujutro – aplikacije za pretraživanje jeftinih letova koje možete instalirati na vaše telefone, su veoma korisne. Ukoliko je moguće, budite fleksibilni sa datumom polaska. Može se desiti da su atraktivnije ponude zapravo dan nakon planiranog polaska.

 • Dobra je ideja pratiti low-cost aviokompanije koje nude niže cijene od konkurencije. Prema ocjenama, jeftine avionske karte se mogu naći kod kompanija kao što su Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air i NIKI. Sada kada znate kada da kupite avionske karte, trebate da znate gdje možete naći informacije o promocijama i ponudama.

Gdje tražiti jeftine letove?

Tri su najpopularnija načina pretrage jeftinih avionskih karti.

 • Prvi, ali najmanje ugodan je povezan sa ponude individualnih aviokompanija. Možete provjeriti cijene na njihovim web stranicama, prijaviti se na njihove newsletter, kako bi saznali prvi za njihove ponude. Možete postati i član kluba, što u konačnici znači i da ćete dobivati privatne popuste. Ova metoda, međutim, zahtijeva puno vremena i efikasna je samo kada konstantno putujete samo sa jednom aviokompanijom.

 • Drugi način da pretražite jeftine letove je povezan sa online zajednicom putnika. Oni koriste različite online forume i grupe na Facebook-u kako bi objavili informacije o ponudama. Možete se pridružiti ovakvim grupama i pratiti novosti. Međutim, nikada ne znate šta će korisnici objaviti. Ovo je više opcija za pretragu last minute avionskih karata ili jeftinih letova za vikend.

 • Treća metoda je najbrža i najefikasnija. A to je korištenje pretraživača jeftinih letova. Pretraživači prikupljaju informacije sa nekoliko hiljada avioprijevoznika i prikazuju podatke na jednom mjestu. Zahvaljujući tome, možete jednostavno usporediti različite ponude, na primjer, koje su destinacije po jeftinim letovima iz Sarajeva, ili koja je cijena avionske karte za SAD. Kako koristiti pretraživače jeftinih letova i kako rezervisati avionsku kartu?

Kako pretraživati jeftine letove?

Za provjeru dostupnosti avionskih karti na odabrani datum na eSky servisu, prvo morate definisati osnovne parametre.

 • Korisnik mora da odabere da li želi pretraživanje low-cost, jednosmjerne, povratne karte ili su zainteresovani za putovanje na više destinacija. Vrijedi dodati da je posljednja opcija jedna od efikasnijih načina kupovine jeftinih avionskih karata. Potom morate unijeti lokaciju polaska i dolaska, kao i odabrati željene datume polaska, a ukoliko se kupuje povratna karta, onda i željeni datum povratka. Odaberite broj putnika i njihovu dobnu starost (bebe, djeca, tinejdžeri i odrasli) i klasu putovanja (ekonomska, ekonomska premium, business, prva).

 • Nakon unosa ovih podataka i odabirom opcije za pretragu “search”, pretraživač avionskih karata automatski provjerava dostupne ponude i prikazuje samo one opcije koje zadovoljavaju prethodno definisane kriterije. A šta je sa rezultatima pretrage jeftinih avionskih karata? Možete vidjeti ime aviokompanije, vrijeme polaska i povratka, vrijeme putovanja i dolazne aerodrome, cijenu po osobi i informacije o mogućim transferima. Možete provjeriti i uslove rezervacije.

 • Kada je lista rezultata veoma duga, moguće ju je dodatno filtrirati. U eSky pretraživaču letova možete pronaći filtere koji ograničavaju broj rezultata, na primjer, broj transfera, vrijeme polaska, aviokompanije i aerodrome. Možete odabrati i opciju “Osnovne cijene”, gdje ćete pronaći najprofitabilnije ponude ili “Jeftine letove +/- 3 dana” – a radi se o ponudi za one koji imaju fleksibilan dan polaska. Pretraživač prikazuje ukoliko postoje bolje ponude za jeftine letove nekoliko dana ranije-kasnije. Nakon odabira posebne ponude, naučite kako da izvršite rezervaciju avionske karte.

 •  

  Kako rezervisati jeftine avionske karte?

  Da li znate kako rezervisati avionsku kartu? Vrlo je jednostavno! Nakon odabira najbolje ponude u pretraživaču, samo odaberite opciju “Odabrati“ – sistem će provjeriti da li je odabrana konekcija dostupna i preusmjeriti Vas na web stranicu sa detaljima leta i detaljima za rezervaciju karte. U ovoj fazi možete provjeriti i opciju kupovine putnog osiguranja i provjeriti cijene za isto.

  Potom unesite neophodne podatke za rezervaciju: ime i prezime (kao na putnom dokumentu), spol, datum rođenja, broj komada prtljaga. Morate odabrati i način plaćanja i unijeti detalje sa kartice. Dodatno, za malu nadoknadu, možete odabrati i opciju za online check-in. Na kraju, samo trebate potvrditi rezervaciju odabirom opcije „Rezerviši i plati“.

   

 •  

  Jeftini letovi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu

  Ukoliko Vas interesuju jeftini letovi, možete koristiti i dodatne opcije koje nude pretraživači avionskih karata. Zahvaljujući eSky servisu, možete naći i jeftin hotel na odabranoj designaciji, pronaći ponude za najam automobila zajedno sa rezervacijom hotela i avionske karte.

  Vrijedi provjeriti i ponude jeftinih lokalnih i međunarodnih letova dostupne na opciji „Ponude“ – to je najjednostavniji način za pronalazak avionske karte sa cijenama počevši od EUR 25. Dodatno, možete koristiti i opciju naručivanja transfera sa aerodroma i provjeriti cijene najbližih parkinga.

  Pretraživač jeftinih letova Vam omogućava da pronađete avionske kate u ponudi različitih avionskih kompanija, kao što su Ryanair, Wizz Air, LOT, Lufthansa i mnoge druge. Možete koristiti i radar letova.

   

O putovanju znamo najviše

Pogledajte u našem Vodiču za putnike

Odabrali ste destinaciju i rezervisali avionske karte ... ali šta sad sa prtljagom? Pre nego što spakujete kofer ili torbu, treba da provjerite..

Zbog sigurnosnih razloga, međunarodnim zakonom određeno je koji su predmeti dozvoljeni, a koji zabranjeni za prevoz vazdušnim transportom. Dodatno..

  Pravila za pakovanje ručnog prtljaga Ukoliko se ručni prtljag pakuje na odgovarajući način, može se uštedjeti dosta novca, pogotovo kada..