Jelovnik

Lufthansa

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Lufthansa na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Lufthansa?

Lufthansa leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Lufthansa?

Za letove avio kompanijom Lufthansa najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Lufthansa upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Lufthansa?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa je njemački nacionalni avio-prevoznik, prvi u Evropi i četvrti na svetu po broju usluženih korisnika. Lufthansa Group obuhvata kompanije Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss International Airlines, ali i nekoliko drugih kompanija djelimično pripada ovom njemačkom gigantu. Lufthansa je jedan od osnivača vazduhoplovnog saveza Star Alliance. Godine 1926. u Berlinu je osnovana kao firma zvana Hans Deutsche Luft. Danas je sjedište kompanije u Kelnu, ali njena glavna baza je Frankfurtski aerodrom, a 2001. godine aerodrom u Minhenu postao je još jedna baza kompanije. Lufthansa leti za 18 destinacija u Njemačkoj i 202 destinacije širom svijeta. Cijela grupacija leti na više od 400 destinacija na pet kontinenata.

Prtljag

Avio-prevoznik Lufthansa dozvoljava da ručni prtljag unesete u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje avio-prevoznik i oni mogu varirati u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju. Check-in prtljag, koji ne nosite sa sobom u kabinu, također mora biti u okviru određenih dimenzija i težine. I tu važe različita pravila u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju.

Putne klase

Putnici mogu da odaberu jednu od četiri putne klase. U najjeftinijoj, ekonomskoj klasi, koja je dostupna na kratkim i umjereno udaljenim destinacijama, putnici imaju dosta mjesta zahvaljujući ergonomskom obliku sjedišta. Dodatnu udobnost pružaju nasloni za ruke koji se mogu podešavati.

U Premium ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnici imaju pravo na više prtljaga.

Na većini aerodroma putnici prve i business klase mogu da koriste specijalni lounge, koji pruža mnoge usluge. Prva klasa kompanije Lufthansa rangirana je u Skytrax sistemu, koji se odnosi na kvalitet usluga avio-prevoznika.

Online check-in

Dvadeset tri sata prije polijetanja moguć je onlien check-in, odabrati sjedište u avionu i odštampati kartu za ukrcavanje ili je poslati na svoj mobilni telefon. Online check-in moguć je preko sljedećih avio-prevoznika i na sljedećim destinacijama:
• Lufthansa – za sve letove,
• Austrian – letovi između Nemačke i Austrije,
• SWISS – samo za polaske iz Frankfurta, Minhena, Beograda, Tokija, Beča i Katanije,
• LOT – (osim u Hamburgu i Štutgartu) za letove između Nemačke i Poljske,
• TAP Air Portugal samo za polaske iz Diseldorfa ili sa aerodroma Hitrou u Londonu,
• Adria Airways i Croatia Airlines za polaske iz Nemačke,
• SAS za polaske iz Nemačke (osim iz Diseldorfa, Hamburga, berlinskog aerodroma Tegel), Dubaija i Zagreba.

Flota

Lufthansa Group ima drugu po veličini flotu na svetu. Sastoji se od skoro 300 aviona. Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 i Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW koriste se za interkontinentalne letove. Na relacijama srednje udaljenosti koriste se Airbus A321-100 / 200, A320-200, A319-100 i Boeing 737-500, 737-300. Embraer ERJ-195 i ERJ-190 kao i Bombardier CRJ900 i CRJ700 lete na najkraćim relacijama.

Frankfurtski aerodrom

Aerodrom u Frankfurtu poznat je i kao Rhein-Main, prema regionu u kom se nalazi. Najprometniji je aerodrom u Njemačkoj, treći u Evropi (nakon aerodroma Heathrow i Charles de Gaulle ) i deveti na svijetu. Smješten je 12 km jugozapadno od centra Frankfurta. Glavna je baza avio-prevoznika Lufthansa i German Condor. Frankfurtski aerodrom osnovan je 1936. Preko njegova dva terminala danas se preveze 58 miliona putnika godišnje. Terminal T1, koji je podijeljen u zone A, B, C i Z, služi za Lufthansa i Star Alliance letove. Postoji i poseban dio terminala za putnike prve klase avio-prevoznika Lufthansa.
Terminal T2 podijeljen je u die zone, D i E.

Osvježenje

U ekonomskoj klasi na svim destinacijama služe se topli i hladni napici, a u zavisnosti od rute i sendviči ili toplo jelo. U premium ekonomskoj klasi putnici se dočekuju s pićem odmah po ukrcavanju. Putnici u business klasi mogu da biraju jela iz jelovnika u zavisnosti od dužine putovanja i destinacije. Jela za putnike prve klase pripremaju najbolji kuhari. 

Dodatne usluge

Na interkontinentalnim letovima putnici svih klasa mogu besplatno da gledaju kanal Sport 24. Ponuda kanala na engleskom jeziku uključuje fudbalske utakmice Bundeslige i engleske Premijer lige, trke Formule 1, teniske mečeve i golf turnire. Rad samog kanala zavisi od toga da li je u avionu dostupna online usluga FlyNet (što je omogućeno u oko 90% aviona). Zahvaljujući ovoj usluzi putnici mogu da koriste internet na svojim uređajima tokom leta.