Jelovnik

Eurowings

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Eurowings na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Eurowings?

Eurowings leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Eurowings?

Za letove avio kompanijom Eurowings najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Eurowings upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Eurowings?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Eurowings

Eurowings

Eurowings Airlines je njemački avio-prevoznik u vlasništvu jedne od najvećih avio-kompanija u zemlji, Lufthanse. Osnovan je 1993. kao rezultat spajanja dvije male regionalne avio-kompanije: Nurnberger Flugdienst i Reise- und Industrieflug. Eurowings je počeo sa radom 1994. godine. Prvi let avio-prevoznika bio je let iz Nirnberga za Pariz. U početku, flota se sastojala se od aviona ATR 42 i 72. Kasnije u flotu stižu i avioni BAe 146, a nakon toga i Airbus A320 i A310. Eurowings je 2001. godine pokrenuo saradnju sa Lufthansom, kako bi 2009. godine Lufthansa kupila sve dionice firme. Od tada, Eurowings pruža usluge kao obveznik Lufthanse i niskobudžetne avio kompanije Germanwings, leteći uglavnom iz Hamburga i Düsseldorf-a ka različitim lokacijama širom Njemačke, kao i ka mnogim evropskim gradovima. Mreža Eurowings-ovih konekcija obuhvata 34 destinacije u Evropi, a od jeseni 2015. kompanija širi svoju mrežu na interkontinentalne letove nudeći letove do Floride, Južne Afrike i arhipelaga Indijskog okeana.

Prtljag

Kada letite s Eurowings-om, sa sobom možete ponijeti prtljagu koja ne smije da prekorači dozvoljeni limit težine i dimenzija. One su propisane zavisno od rezervisane klase i destinacije. Registrovani prtljag također mora biti propisanih dimenzija i težine. Sve u ovisnosti od rezervisane karte, odnosno klase putovanja te destinacije.

Klase

Eurowings avio-kompanija omogućava svim putnicima visok nivo usluge, međutim određeni uslovi i dodatni sadržaji variraju zavisno od toga po čijem nalogu prevoznik obavlja let. Lufthansa nudi 4 različite putničke klase – Ekonomsku, Premium Ekonomsku, Business i Prvu klasu. Putnici koji putuju sa Germanwings mogu da biraju između 3 klase. BASIC je osnovna klasa što znači da u cijenu karte nisu uključene dodatne usluge, ali putnik može naknadno da ih naruči. SMART klasa je savršena za klijente koji putuju privatno kao i za poslovna putovanja, odlikuje se jeftinom cijenom ali i nekim uključenim uslugama, npr. udobnijim sjedištima. BEST klasa pruža maksimalan komfor i luksuz po pristupačnoj cijeni, a namijenjena je najzahtjevnijim putnicima. Putnici ove klase mogu uživati u ekskluzivnim sjedištima sa potpuno oborivim naslonom kao i dodatnim prostorom za noge.

Online check-in

Eurowings (kada leti u ime Germanwings-a) putnicima nudi pogodnost online check-ina, koje je dostupno između 72 do 3 sata prije polijetanja, a putujući iz Njemačke, online check-in je dostupan do 30 minuta pred let. Kada letite sa Lufthansom, online check-in je dostupan već 23 sata pred polazak.

Flota

Donedavno Eurowings-ova flota se sastojala od 23 aviona, u najvećoj mjeri tipa Bombardier CRJ900. Danas flotu čine uglavnom širokotrupni avioni Airbus A319, A320 i A330, a za neke od letova koriste se također avioni Boeing 767-300ER. Eurowings-ova flota je cijelo vreme modernizovana, a njen najveći avion je Airbus A330-200 koji nudi sjedišta za 335 putnika.

Aerodrom u Dizeldorfu

Međunarodni aerodrom u Düsseldorf-u je najveći i najpopularniji aerodrom u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Nalazi se 7 kilometara od samog centra Düsseldorf-a. Na samom aerodromu, možete naći veliki broj restorana, barova, kafića, butika, prodavnica i agencija za iznajmljivanje vozila. Također, dostupan je i besplatan WiFi za putnike.

Obroci tokom leta

Eurowings (kada leti u ime Germanwings-a) putnicima nudi obrok tokom leta, ali se servis razlikuje u zavisnosti od rezervisane klase putovanja. U BEST klasi, piće i hrana su uključeni u cijenu karte. U SMART klasi putnicima se nude ukusne grickalice i flaša vode. Putnici BASIC klase mogu kupiti hranu i piće iz SkyBistro menija. Kada je u pitanju let pod pokroviteljstvom Lufthanse, putnicima se servira hrana visokog kvaliteta.

Dodatni servisi

Putnici BEST klase koji putuju sa Eurowings pod pokroviteljstvom Germanwings, za vrijeme leta imaju pristup zabavnim sadržajima, na raspolaganju su im utičnice kao i mogućnosti korištenja besplatnog WiFi-ja tokom leta.