Jelovnik

Wizz Air

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Wizz Air na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Wizz Air?

Wizz Air leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Wizz Air?

Za letove avio kompanijom Wizz Air najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Wizz Air upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Wizz Air?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Wizz Air

Wizz Air

Wizz Air je mađarska niskotarifna aviokompanija koja leti na području srednje, istočne i zapadne Evrope, Gruzije, Izraela i Turske. Prvi let obavljen je 19. maja 2004 godine iz Katovica. Jedna od osoba, koja je putovala na svečanom otvaranju, bio je osnivač i generalni direktor Wizz Air-a, József Váradi.

Kao i većina niskotarifnih aviokompanija, Wizz Air koristi manje aerodrome kako bi omogućili lakše rukovođenje putnicima i jeftinije cijene. U avionu postoji jedna kabina iste klase, sa kožnim sjedištima, bez podjele po klasama. Na zahtjev, putnici mogu dobiti ponudu osvježavajućih pića uz doplatu.

Trenutno, avioni kompanije Wizz Air lete na 340 ruta. Aviokompanija ima oko 2000 zaposlenih.

Prtljag

Dok letite Wizz Air-om u avion možete da ponesete ručni prtljag. Dimenzije i veličina ručnog prtljaga su definisani propisima avio-kompanije, i mogu da variraju u odnosu na rutu i tarifu avionske karte. Registrovani prtljag takođe mora biti određenih dimenzija, propisanih od strane Wizz Air-a, koje zavise od tarife i rute. 

Dimenzije i težina prtljaga u Wizzair avionima su striktno definisani od strane ove mađarske aviokompanije. Upravo zbog toga vrijedi provjeriti koliko komada prtljaga imate pravo ponijeti prije nego krenete na let. Dodatno, poželjno je i da se putnici upute u zakone i regulacije u zemlji destinacije. U slučaju bilo kakvih sumnji, najbolje je provjeriti takozvanu „Bijelu listu“ (engl. White List), koja se odnosi na sve elemente prtljaga koje je dozvoljeno nositi u aviotransportu, na web stranicama Civil Aviation Office-a.

Prema pravilima Wizzair kompanije, putnicima je dozvoljeno da u avion unesu samo jedan komad ručnog prtljaga (kabinski prtljag koji je uključen u cijenu) dimenzija 40x30x20cm i težine do 10kg. U slučaju kupovine Wizz Priority Boarding opcije, putniku je dozvoljeno da unese, u okviru kabinskog prtljaga, i dodatnu torbu/kofer maksimalnih dimenzija 55x40x23cm.

Koliko komada prtljaga može imati jedan putnik u Wizzair avionu? Limit je 6 komada prtljaga, od čega 3 mogu biti maksimalne težine 32kg i dimenzija 149x119x171cm, 2 komada prtljaga mogu biti maksimalne težine 20kg, i jedan komad prtljaga maksimalne težine 10kg. Registrovani prtljag za Wizzair letove može biti kupljen tokom same rezervacije avionskih karti, kao i odmah po realizovanom online check-inu.

Online check-in

Nakon što rezervišete aviokartu preko Wizz Air-a, klijentima eSKY.pl će biti proslijeđen email sa linkom za online chesk-in. Online check-in je najjeftiniji način da se prijavite na let prije polaska, kada putujete Wizz Air-om. Nekoliko izmjena je napravljeno 15. avgusta 2017. godine. Ukoliko putnik odabere sjedište prilikom rezervacije, imaće mogućnost da se prijavi na let putem interneta 30 dana prije planiranog polaska. U suprotnom – 48 sati prije leta. Kada su u pitanju povratni letovi, ukoliko putnik nije odabrao sjedište prilikom rezervacije, biće u mogućnosti da se prijavi na let nakon što prevoznik dozvoli ovu opciju, najranije 15 dana prije planiranog leta. Šalter za prijavu na let na aerodromu otvara se 2 sata prije polijetanja, a prijava je moguća do 40 minuta pred polazak.

Prilikom online check-ina, korisnici eSKY.pl mogu da računaju na profesionalnu podršku našeg Korisničkog servisa, sa kojim se mogu konsultovati putem telefona oko svih pitanja i nedoumica.

Nakon što popunite sve podatke, posljednja faza prijave na let putem interneta je da odštampate kartu za ulazak u avion (boarding pass). Prije ulaska u avion, potrebno je da svoju kartu i pasoš pokažete osoblju aerodroma.

Prijava za let na samom aerodromu dodatno se naplaćuje.

Flota

Wizz Air flota sastoji se od 54 aviona tipa Airbus A32. Svaki od njih posjeduje motor International Aero engine V-2500 i kapaciteta je 180 sjedišta, bez podjele po klasama. Prosječna starost aviona je 3.5 godine. Svaki od aviona ofarban je u karakteristične boje za Wizz Air – roze, ljubičastu i bijelu.

Aerodrom Liszt Ferenc Budimpešta

Baza aviokompanije Wizz Air je aerodrom Listz Ferenc u Budimpešti, ujedno i najveći aerodrom u Mađarskoj. Nalazi se na 16 kilometara jugozapadno od mađarske prijestolnice. Napravljen je 1950. godine i drugi je po veličini aerodrom u centralnoj Evropi. Svake godine oko 8 miliona ljudi leti sa ovog aerodroma, koristeći usluge 40 različitih aviokompanija koje saobraćaju sa ovog aerodroma.

Na aerodromu postoji posebna prostorija za klijente Wizz Air-a, koji su odabrali uslugu korištenja ekskluzivne čekaonice prije polijetanja. U sklopu čekaonice, gosti mogu uživati i u besplatnim osvježavajućim pićima, besplatnom internetu, raznoj štampi, TV kanalima i koristiti poseban toalet.

Osvježavajuća pića i grickalice

Nakon polijetanja, putnici u avionu mogu kupiti grickalice, hladna i topla pića, koristeći uslugu Wizz Cafe-a.