Jelovnik

Air Serbia

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Serbia na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Air Serbia?

Air Serbia leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Air Serbia?

Za letove avio kompanijom Air Serbia najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Air Serbia upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Air Serbia?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Serbia

Air Serbia

Air Serbia nacionalna je avio-kompanija Srbije i jedna je od najstarijih na svijetu. Postoji od 1927. godine, ali je tokom decenija više puta menjala identitet.

U početku se zvala Aeroput, a naziv je promenjen 1947. u Jugoslovenski aerotransport. Osamdesetih godina JAT-ovi avioni letjeli su na sve kontinente i to je vrijeme njegovog procvata. Po raspadu Jugoslavije, postao je avioprevoznik Srbije i Crne Gore, potom Srbije (pod imenom JAT Airways).

Strateški partner kompanije od 2013. godine postaje Etihad, koji je kupio 49% udjela i učestvuje u upravljanju. Nova era započela je najprije promjenom imena u Air Serbia, kada je kompanija postala i dio saveza Etihad Airways Partners.

Danas ovaj avioprevoznik direktno saobraća na više od 30 destinacija u Evropi, na Bliskom istoku i Sjevernoj Americi (direktan let za New York), a povezan je i sa brojnim drugim gradovima. Najnovije restrukturiranje kompanije približilo je Air Serbia low-cost modelu poslovanja.

Prtljag

Air Serbia dozvoljava nošenje više komada prtljaga, u zavisnosti od dužine leta i u skladu s podjelom rezervacija na tarife.

Unošenje kabinskog prtljaga u avion je dozvoljeno i besplatno za sve tarife ako je u okviru odgovarajućih dimenzija i težine. Ukoliko letite preko više prevoznika, svaki od njih ima svoje posebne uslove za prtljag, a oni se razlikuju u zavisnosti od putne klase i destinacije.

Prtljag možete i predati prilikom check-ina na aerodromu. Broj komada, dimenzije i težina prtljaga zavise od tarife vaše karte (putne klase), dužine leta i avioprevoznika.

Prije polaska na put obavezno provjerite pravila o pakovanju tečnosti i zabranjenim predmetima i spakujte se u skladu s njima. 

Putne klase

Od marta 2018. godine avio kompanija Air Serbia koristi tarifni sistem prema kojem se razlikuju četiri tarife:

  • Economy White – ekonomska klasa prilagođena putnicima koji putuju samo sa ručnim prtljagom,
  • Economy Blue – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga,
  • Economy Red – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljaga i žele da sami odaberu sjedište,
  • Business Silver – business klasa, koja nudi najveću udobnost: uz pristup business-salonu, bez doplate su omogućene i usluge prioritetnog ukrcavanja, korištenje brze trake na aerodromu, izmjene i refundacije karte, kao i povećan broj komada prtljaga u odnosu na ostale tarife.

Svaka od pomenutih tarifa ima različite pogodnosti, te gosti Air Serbia mogu da prilagode svoje putovanje sopstvenim potrebama kupovinom različitih dodatnih usluga.

Online check-in

Prijavljivanje na let preko interneta – sa računara, pametnog telefona ili tableta – kompanija Air Serbia omogućava za polijetanja sa aerodroma u Beogradu i nekoliko dodatnih destinacija.

Online check-in omogućen je bez doplate, dok se na aerodromu naplaćuje u zavisnosti od tarife rezervacije.

Online check-in na raspolaganju je 36 sati prije odlazećeg leta, a završava se sat vremena prije odlazećeg leta. Tokom check-ina ćete u samo nekoliko koraka odabrati usluge koje eventualno želite da dodate postojećoj rezervaciji i dobiti kartu za ukrcavanje (boarding pass). Ovaj dokument treba da odštampate ili ga možete sačuvati na svom mobilnom telefonu.

Karta za ukrcavanje je, uz vašu putnu ispravu, neophodan dokument za putovanje. 

Flota

Flota avioprevoznika Air Serbia sastoji se od oko 20 savremenih i ekonomičnih aviona i prilagođena je udaljenosti destinacija do kojih kompanija saobraća kao i transportnim potrebama putnika.

Među njima su uskotrupni avioni Airbus A-319-100, Airbus A320-200 i Boeing 737-300 (koji prevozi i na letovima kompanije Aviolet za charter usluge), širokotrupni Airbus A-330-200 (saobraća na direktnom letu za New York), kao i tipovi ATR 72-500 i ATR 72-200 za kraće destinacije.

Avioni nabavljeni od 2013. godine imenovani su po nekima od najpoznatijih Srba. 

Aerodrom u Beogradu

Sjedište kompanije Air Serbia je u Beogradu, a njena glavna baza je Aerodrom Nikola Tesla.

Modernizovan je 2012. godine i na njemu možete naći solidan izbor kioska, restorana, prodavnica i mjenjačnica. Sa njegova dva terminala saobraća mnoštvo nacionalnih avioprevoznika, kao i nekoliko low-cost kompanija, među kojima su Wizz Air, easyJet, flydubai i Pegasus.

Nalazi se 18 kilometara zapadno od centra Beograda. Do njega se dolazi automobilom (auto-putem A3 dobro je povezan je sa centrom grada) ili autobusima gradskog prevoza 72 i privatnim A1 (koji ima nekoliko polazaka i tokom noći), kao i gradskom linijom 607 sa Novog Beograda. Polasci su na 20 do 40 minuta u rasponu 4–24 h.

Air Serbia Premium Lounge je poseban lounge za putnike business klase Air Serbia ili Etihada, kao i članove Air Serbia/Etihad Guest frequent flyer programa. Business Club je naziv za izdvojeni aerodromski prostor za srebrnu tarifu i business klasu svih aviokompanija, a postoji i VIP lounge. 

Obroci i osvježenje u avionu

Obroci koje Er Srbija poslužuje prilagođeni su trajanju leta i dobu dana, a besplatni su u zavisnosti od tarife vaše rezervacije, kao i za sve putnike na letu do New Yorka-a. Za putnike tarifa Economy Blue i Economy White omogućeni su obroci za ekonomsku klasu i sva pića uz doplatu.

Na meniju za letove trajanja do jednog sata su slatke i slane grickalice, sendviči, topli i hladni napici i alkoholna pića. Tokom letova dužine do tri sata služe se i sendviči i tortilje sa piletinom ili povrćem, kao i dvije tradicionalne srpske poslastice – orasnice i vanilice. Za duže letove dostupan je izbor jednog od dva menija.

Putnicima sa rezervacijom Business Silver na letovima kratke i srednje dužine služi se niz posebno spakovanih hladnih obroka (za duže letove i topli), uz poseban izbor napitaka.

Specijalan obrok iz menija (za djecu ili prema posebnim prehrambenim ili religijskim zahtjevima) može se naručiti do 24 h prije polijetanja (48 h prije polijetanja za košer obrok). 

Dodatne usluge

Bežični internet dostupan je na svim letovima uz doplatu.

Na interkontinentalnom letu za New York putnici mogu da uživaju u izboru holivudskih i srpskih filmova i televizijskih programa.

Za najmlađe putnike dostupna je usluga dadilje tokom putovanja. Tokom interkontinentalnog leta mališani dobivaju paketiće kojima se djeca mogu zabaviti, a možete ih zadržati i koristiti nakon putovanja.

Slabije pokretnim putnicima omogućena je pomoć (uz prethodnu najavu bar 2 dana pred let), a dostupna je i usluga pratioca tokom leta.

Etihad Guest program omogućava da sakupljate milje putovanja i pretvorite ih u pogodnosti kod svih partnera kompanije Etihad.