Jelovnik

Austrian

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Austrian na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Austrian?

Austrian leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Austrian?

Za letove avio kompanijom Austrian najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Austrian upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Austrian?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Austrian

Austrian

Austrijski nacionalni avioprevoznik osnovan je 1958. Godine 2000. Austrian Airlines postao je dio saveza Star Alliance, koji je jedan od najvećih globalnih saveza aviokompanija. Austrian Airlines pruža modernu uslugu visokog kvaliteta, kao i pouzdanost i sigurnost. Zajedno sa kompanijama Lauda Air i Tyrolean Airways, koje također pripadaju grupaciji Austrian Airlines Group, ova kompanija saobraća do 117 destinacija.

Prtljag

Austrian putnicima dozvoljava unošenje kabinskog prtljaga u avion. Da bi ispunio uslove za to, on mora da bude odgovarajućih mjera i težine, koje posebno određuje svaki od prevoznika za vaš let. Ovi uslovi se razlikuju i u zavisnosti od putne klase i destinacije.

I za prtljag koji se predaje na ckeck-inu postoje određene maksimalne dimenzije i težina. Oni također zavise od putne klase i destinacije

Putne klase

Putnici kompanije Austrian biraju jednu od tri putne klase: ekonomsku, premijum ekonomsku ili business klasu.

Sjedišta za ekonomsku klasu su široka 44 cm i sa nagibom u dužini od oko 80 cm spuštaju se za 120 stepeni. Putnicima je na zahtjev dostupan i video-sadržaj.

Od proljeća 2018. godine nova putna klasa – premium ekonomska – omogućena je na dugim letovima. Unutrašnjost čitave flote preuređena je tako da ponudi i dodatne pogodnosti, npr. udobne naslone za stopala i glavu, touch screen monitore, utičnice i USB portove.

I na kratkim i letovima srednje dužine u business klasi su omogućeni dodatni prostor za noge i kožna sjedišta. Tokom dugih letova putnicima business klase garantovano je prazno mjesto pored kako bi uživali u dodatnom komforu.

Online check-in

Online check-inje moguć od 36 sati do jednog sata prije zakazanog polaska. Web check-in uključuje odabir sjedišta. Karta za ukrcavanje (boarding pass) mora se ili odštampati ili pohraniti na mobilni uređaj koji nosite sa sobom. 

Flota

Austrian Airlines saobraća jednom od najmodernijih avionskih flota u Evropi. Prosječna starost Airbus i Boeing aviona koje kompanija koristi je oko 6 godina.

Raznovrsna flota dozvoljava ovom avioprevozniku da ispuni očekivanja svojih korisnika, kao i da se prilagodi uslovima na trasama na kojima saobraća.

Flota kompanije Austrian Airlines trenutno se sastoji od 82 aviona.

Međunarodni aerodrom u Beču

Sjedište kompanije Austrian Airlines nalazi se u Schwechat-u, 18 kilometara od centra Beča. Aerodromski terminali T1 i T2 nalaze se u istoj zgradi, a postoje i zasebni A1 terminal, koji koriste niskobudžetni avioprevoznici, kao i VIP terminal. Novi terminal 3, nazvan Skylink, funkcioniše na aerodromu u Beču od 2012. godine.

Aerodrom prevozi oko 30 miliona putnika svake godine.

Na aerodromu se nalaze bankomati, mjenjačnice, ekspoziture pošte i medicinski centar dostupan 24 sata dnevno, kao i mnogo prodavnica, restorana i kafića. Bečki aerodrom putnicima također nudi i besplatan bežični internet u svim dijelovima aerodroma.

Obroci tokom leta

Putnicima ekonomske klase na kratkim letovima služe se osvježenje i jela. Tokom dužih letova kompanijom Austrian, putnici mogu da biraju jednu od dvije opcije na jelovniku, a biće posluženi i bezalkoholnim pićima, kao i užinom pred slijetanje.

Na kratkim letovima putnici business klase mogu da uživaju u laganom doručku i izvrsnom glavnom jelu. Oni koji putuju na udaljenije destinacije mogu da odaberu jedan od tri menija, od kojih svi uključuju i predjela i supe, a biće posluženi i velikim izborom napitaka.

Dodatne usluge

Tokom dugih letova putnici mogu da uživaju u interaktivnoj zabavi u kabini, uz izbor filmova, muzičkih kanala i video-igara.

Najmlađim putnicima Austrian nudi igračke, slagalice i društvene igre, kao i poseban meni za djecu.