Jelovnik

Montenegro Airlines

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Montenegro Airlines na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

Saznajte više o Montenegro Airlines

Montenegro Airlines

Nacionalna aviokompanija Crne Gore Montenegro Airlines osnovan je 1994. godine, a od 2000. je član asocijacije IATA. Sjedište kompanije je u Podgorici, a baza je Aerodrom u Podgorici, dok se kao sekundarna koristi Tivatski aerodrom. U državnom je vlasništvu.

Montenegro Airlines je obavljao redovan saobraćaj iz Podgorice, Beograda i Niša dok je Crna Gora bila dio bivše Jugoslavije, a nakon odvajanja od Srbije jedina destinacija bila je Beograd – Crna Gora. Odnedavno Montenegro Airlines usko sarađuje sa kompanijom Air Serbia, pa je i frekvencija letova između Crne Gore i Beograda učestala. Od 2010. godine kompanija je uspostavila i redovan saobraćaj iz Niša ka Podgorici, a sa niškog aerodroma, kao i iz Tivta i Podgorice, ima konekcije sa dvadesetak gradova širom Evrope.

Pored redovnih, Montenegro Airlines obavlja i brojne charter letove do gradova na Mediteranu i desetak drugih evropskih gradova.

Prtljag

Montenegro Airlines dozvoljava unošenje ručnog prtljaga u avion tokom leta, ukoliko je u okviru propisanih dimenzija i težine.
Predati prtljag ne doplaćuje se u okviru propisanih dimenzija i težine, koji zavise od destinacije, ali i putne klase.
Pravila za unošenje prtljaga zavise od svih kompanija preko kojih je organizovan let i primjenjuju se pravila restriktivnijeg prevoznika.
Prije nego što pođete na put, obavezno provjerite pravila o pakovanju tečnosti i spisak zabranjenih predmeta i prtljag spakujte u skladu s tim pravilima.

Putne klase

Rezervacijom karte možete odabrati jednu od dvije opcije, ekonomsku ili biznis klasu.
Biznis klasa pruža veći komfor, razmak među sjedištima i raznovrsniju poslugu hrane i pića.
Montenegro Airlines nudi i brojne pogodnosti za stalne putnike, bilo kroz frequent flyer program Vision Team ili kroz posebne popuste za studente, seniore, porodična putovanja iz Crne Gore za Beograd i slično.

Chack-in

Da biste odradili check-in, preporučuje se da na aerodromu budete bar dva sata prije zakazanog polaska aviona da bi se na vreme obavio prijem prtljaga, kontrola dokumenata i blagovremeno ukrcavanje u avion.

Check-in šalteri se zatvaraju trideset minuta pred let i nakon toga nije moguće ući u avion.

Flota

Kompanija Montenegro Airlines raspolaže sa nekoliko aviona modela Embraer 195 i Fokker 100.

Avioni su opremljeni savremenim navigacionim sistemima i sofisticiranim rešenjima za detekciju grešaka. Motori Rolls-Royse i General Electric Aviation su u skladu sa najstrožim kriterijima i omogućavaju avionima ove kompanije slijetanje na velike međunarodne aerodrome.

Aerodrom u Podgorici

Baza Montenegro Airlines je Aerodrom u Podgorici. Nalazi se 11 km južno od centra Podgorice, na putu za Bar E65/68.
Od centra Podgorice ovaj aerodrom je udaljen oko 15 minuta vožnje automobilom ili taksijem.
Popularan je izbor i za boravak u Sutomoru ili nešto dalje, u Baru, od kojeg je putem kroz novoizgrađeni tunel Sozina udaljen samo 40 kilometara.
Iako nije velik po površini, aerodrom u Podgorici ima info-pult, ambulantu, nekoliko prodavnica i duty free shop, a njegovo radno vrijeme i usluge usklađeni su sa odlazećim letovima.

Obroci i osvježenje

U ekonomskoj klasi hrana i piće zavise od trajanja leta. Na veoma kratkim letovima, na primjer iz Podgorice za Beograd, služe se samo sok i voda. Na letovima srednje dužine obrok je prilagođen dužini leta, a uz besplatne bezalkoholne napitke, mogu se dokupiti i alkoholna pića.
Putnicima biznis klase na dužim letovima služi se kompleksniji obrok i mogu konzumirati alkoholne napitke bez doplate.

Usluge

Putnicima je na raspolaganju magazin Montenegro Inflight za čitanje tokom leta.
Također, kupovinom prve karte postajete član frequent flyer programa Vision Team i otvara Vam se VisionPass račun. Nakon svakog leta sakupljate određeni broj milja, koje sistem bilježi na tom računu. Sakupljene milje mogu se koristiti za pogodnosti na narednim letovima ili kupovinu odabranih suvenira.
Montenegro Airlines nema svoj zasebni salon za biznis klasu na aerodromima u Crnoj Gori, a na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu putnici biznis klase mogu da koriste biznis salon.