Jelovnik

Pretražite letove za Keln

Prikaži filtere

Keln

Jeftin let za Köln/Bonn

Aerodrom Köln/Bonn (zvaničan njemački naziv: Flughafen Köln / Bonn "Konrad Adenauer", poznat još i kao Flughafen Köln-Wahn) ima IATA kod: CGN i međunarodni je aerodrom u Njemačkoj. Smješten je pored četvrtog po veličini grada Kölna, a također se blizu nalazi i Bonn, glavni grad nekadašnje Zapadne Njemačke. Ime je dobio po Konradu Adenaueru, koji je rodom iz Kölna i slavni je poslijeratni kancelar Zapadne Njemačke. Ako se odlučite za kupovinu jeftine avionske karte za ovaj aerodrom, korisna vam može biti informacija da je to, sa oko 12,4 miliona putnika koliko je opslužio 2017, sedmi po veličini putnički aerodrom u Njemačkoj. I jedan je od rijetkih u ovoj zemlji koji je otvoren 24 časa dnevno.

Šta treba znati o aerodromu u Kölnu?

Aerodrom Köln, Cologne - Bonn Airport nalazi se u najmnogoljudnijoj njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Okružen je prirodnim rezervatom Wahner Heide i jeftina avionska karta za Köln omogućit će vam slijetanje sa zaista predivnim pogledom. Aerodrom je udaljen 14,8 km jugoistočno od centra grada Kölna i 16 km sjeveroistočno od Bonna. Dobro je povezan putevima s okolnim gradovima, a pri dolasku je najbolje doći putem A59 i skrenuti na izlaz  "Flughafen" te se odmah praktički nalazite na terminalima te ste za nekoliko minuta hoda već na samom aerodromu. Ukoliko nemate svoj automobil, najbrže ćete doći autobusom ili vozom. Praktički u samom centru Kölna nalazi se stanica s koje možete stići na aerodrom autobusom ili modernim vozom. Na stanici se naravno nalaze taksiji i rent-a-car službe, čak je moguće koristiti i carsharing firme kao što su Car2go i DriveNow. One se nalaze na parkingu br. 2, nivo 3. Ako vam sve ovo nije dovoljno, domaćini vam predlažu da do grada stignete i biciklom, uživajući u prelijepom parku Wahner Heide. Dakle, s aerodroma do grada je lako stići, a još je lakše doletjeti tamo, dovoljno je samo u tražilici jeftinih letova, kakva je na primjer, eSky, ukucati Köln.

Šta vas čeka na aerodromu u Kölnu?

Aerodrom Köln/Bonn služi kao glavno čvorište za niskotarifnu kompaniju Eurowings i velika je vjerovatnoća da ćete upravo s tim avioprijevoznikom doletjeti iz Bosne i Hercegovine u Köln. Ali, ovaj aerodrom je također i baza za njemačke i evropske svemirske agencije, DLR i EAC koje tamo osposobljavaju astronaute za istraživanje svemira. Ukoliko morate čekati na povoljan let iz Kölna, može vam stoga biti posebno atraktivna tzv “promatračka tačka”, mjesto s kog imate pogled na glavnu pistu, al ii kargo i vojnu bazu. Ovdje možete čuti zaglušujuću eksploziju turbina ili promatrati polijetanje i slijetanje aviona. Idealno je mjesto za ljubitelje tehnologije, ali i za cijelu porodicu. Ta mogućnost se nudi od pet ujutro do ponoći, jedino je zatvoreno u slučaju vremenskih nepogoda. I što je najbolje, ova usluga je potpuno besplatna. Treba samo doletjeti po promotivnoj cijeni u Köln/Bonn.

Kölnska katedrala – dragulj koji se mora vidjeti!

Grad Köln turistički brevijari preporučuju kao najpoželjniju destinaciju u čitavoj Njemačkoj, ako ne računamo Berlin. Svakako, najpoznatija je Katedrala u Kölnu. Ova slavna građevina bila je na UNESCO-ovom popisu i prije nego što je postala magnet za turiste. Svaki dan obiđe je 20 hiljada ljudi, a svi zastaju kod najslavnijeg eksponata, pozlaćenog oltara sveta tri kralja u obliku sarkofaga koji datira još iz 13. vijeka.  Katedrala sv. Petra i Marije građena je čitavih 6 vjekova, a započeta je davne 1248. godine i smatra se najambicioznijim građevinskim projektom srednjeg vijeka. Ulaz u katedralu je slobodan, a plaća se samo ako želite krenuti na vrh katedrale odakle se pruža predivan pogled na cijeli grad. Više nego dovoljan razlog da potražite jeftin let za Köln.

Šta još vidjeti u Kölnu?

Za ljubitelje historije, grad osim katedrale nudi još desetak starih i veoma lijepih romaničkih crkava, a svakako se mora posjetiti i staro gradsko jezgro koje će vam predočiti magiju srednjeg vijeka. Iako je za vrijeme Drugog svjetskog rata dobar dio centra grada razrušen, neki njegovi dijelovi su u potpunosti rekonstruisani. Ako ste već pronašli jeftinu aviokartu iz Bosne i Hercegovine za Köln, korisno je znati da se tu također nalazi i najstarija gradska kuća u Njemačkoj. Uske, kamenom popločane uličice i bat vaših koraka vratiće vas u romantična vremena Srednjeg vijeka, ali umjesto trgovaca koji se nadvikuju i škripe točkova zaprega, možete pazariti u elegantnim buticima ili pronaći prijatan kafić gdje možete odmoriti uz kahvu i u potpunosti uživati u jedinstvenoj atmosferi.

Još mnogo toga za vidjeti u Kölnu

Pored spomenika iz prošlosti, u Kölnu ćete moći vidjeti i mnoge druge zanimljive stvari. Prije svega, kolonjska voda – ona potiče upravo iz ovog grada, kako joj i samo ime kaže. I naravno tu je muzej posvećen upravo njoj. Zatim je tu i Muzej čokolade (Imhoff-Schokoladenmuseum) smješten na poluostrvu blizu rajnske luke. Ovdje ćete upoznati historijat pravljena čokolade još od Maja i Asteka, ali također možete umočiti vafle u čokoladnu fontanu, vidjeti pravo drveće kakaoa, kupiti čokoladni CD, hamburger ili čak picu od čokolade. Vrijedi dakle potražiti jeftinu avionsku kartu za Köln.

A ima i još…

Ako vam nije dosta muzeja, tu su još i Muzeji Wallraf-Richartz i Ludwig. Istinski ljubitelji umjetnosti žele posjetiti i Wallraf-Richartz Muzej i Ludwigov muzej u Kölnu. Smještene u jednoj od novijih gradskih arhitektonskih građevina, ove dvije izvrsne galerije pokrivaju širok raspon europskih slikara, s djelima Rembrandta, Maneta, Renoira, Leibla, Liebermanna i Slevogta. Ako više preferirate moderne stilove, u muzeju Ludwig možete vidjeti kultne radove Andyja Warhola, Roya Liechtensteina, Rene Magritte, kao i stotine dela Pabla Picassa. Za ljubitelje fotografije i historije razvoja tehnike, treba spomenuti kako se u istoj zgradi nalazi Agfa-Foto-Historama s prikazima fotografija i kamera još iz 1840. godine. Dakle, ako su vaša pasija kultura, umjetnost ili tehnika, potražite samo let po promotivnoj cijeni za Köln.

I na kraju, obavezno je…

Nakon kulturnog uzdizanja, svakako će vam trebati malo predaha. Nikako nemojte propustiti priliku za krstarenje rijekom Rajnom. Možete ploviti samo po gradu ili se odlučiti za višednevni izlet kroz ostale dijelove Njemačke. Duže ture, iako vrlo lijepe, prije su namijenjene starijim putnicima s dubljim džepom. A za dvosatno razgledavanje grada s broda, ulaznice košta oko 12 eura i bolja je opcija za putnike s ograničenim budžetom. Kad ste već riješili da doletite u Köln, svakako nemojte propustiti i ono po čemu je ovaj grad također čuven nadaleko - pivo! Malih i većih pivara ima više nego bilo gdje drugo u Evropi, a ljubazni domaćini će vas vrlo rado ugostiti u nekoj od svojih čuvenih pivskih bašti. Iz Bosne i Hercegovine se za Köln može naći let i za svega pedesetak eura. Nikako nemojte propustiti ovu priliku, samo u tražilici jeftinih letova ukucajte ime ovog grada i avantura može početi.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Keln na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Keln?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Keln, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Keln?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Keln uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Kelnu

Popularne avio kompanije za Keln

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Kelnu

Nađite smještaj u Kelnu