Jelovnik

Pretražite letove iz Tuzle za Berlin

Prikaži filtere

Berlin

Berlin – Tuzla, avio karta, ima li je i koliko košta?

Slikati se ispred Berlinskog zida? Prošetati Tiergartenom? Obići čuvenu Brandenburšku kapiju? Stati ispred kućice na slavnom punktu Checkpoint Charlie? Možda i donijeti sa sobom komadić berlinskog zida? Ovo sad uopće nije neostvarivo, preskupo niti je nemoguće. Vjerovali ili ne, za svega tridesetak eura moguće je pronaći povratnu jeftinu avionsku kartu iz Tuzle za Berlin. Da, dobro ste pročitali. Za 30 eura možete odletjeti iz Bosne i Hercegovine za Berlin, provesti se u nekom od čuvenih noćnih klubova i vratiti se nazad iz Berlina za Bosnu. Samo treba pametno tražiti. Jer u vrijeme niskotarifnih kompanija, svijet, a naročito Evropa, zaista su na dohvat ruke i dostupne svačijem džepu. Treba se samo prikopčati na internet i u tražilici jeftinih letova ukucati jeftin let za Berlin.

Gdje pronaći jeftinu avionsku kartu za Berlin?

Jeftine letove za Berlin treba, naravno, tražiti prijeko interneta. Najbolja ideja je koristiti tražilice jeftinih letova za Berlin, uključujući moderan sistem za pretraživanje letova eSky koji posjeduje najbogatiju bazu podataka. Korištenje tražilice letova eSky omogućuje brzu usporedbu avionskih karata za Berlin koje nude sve avionske kompanije, te samo ostaje odabrati let koji vama najviše odgovara s obzirom na cijenu, vrijeme ili aerodrom gdje avion ima sletjeti. Dodatan način za pronalaženje jeftinih letova za Njemačku je dobivanje informacija o promotivnim aktivnostima avionskih prijevoznika putem mobilnih aplikacija (npr. eSky), kao i uz pomoć grupa na društvenim mrežama posvećenih putovanjima te na promotivnim internetskim stranicama putničkih agencija. Na Facebooku, Instagramu ili Twitteru pojavljuju se samo najnovije i aktivne promocije za avionske karte za Berlin. Ukoliko želite dobivati informacije o najjeftinijim kartama za let do Berlina, možete se prijaviti i na biltene ili označiti pripravnost kod pojedinih avionskih prijevoznika koji će vas tada putem e-pošte obavještavati o najnovijim ponudama letova za Berlin i promocijama. Posljednja metoda, međutim, ne pruža vam sigurnost da ćete imati kompletne informacije o najjeftinijim kartama do mjesta koje ste izabrali. Stoga je bolje sve letove za Berlin tražiti na jednom mjestu.

Avio karta Tuzla – Berlin, koliko košta?

Cijena avionske karte iz Bosne za Berlin varira i raspon troškova može biti zaista nevjerojatno velik, doslovce, razlika od svega nekoliko dana između putovanja za Berlin može povećati cijenu leta i više od deset puta. Na primjer, iz Tuzle za Berlin možete letjeti direktno za svega 30 eura, ali možete iz Tuzle do Berlina kupiti avionsku kartu za gotovo 300 eura, i pri tome umjesto da se nađete tamo za manje od dva sata bez presjedanja, putovanje se može oduljiti na čitavih 12 sati i uz to morate presjedati ukupno 4 puta. Zvuči čudno? Da je skuplje dulje i komplikovanije od onog jeftinog i bržeg? Pa i ne baš. Sve je stvar dobre organizacije. S obzirom da sad po Evropi leti toliko avionskih kompanija, kako onih skupljih tradicionalnih, tako i niskotarifnih, te da Berlin ima dva aerodroma i važno je čvorište u međunarodnom saobraćaju, kombinacija je bezbroj. A samim tim i cijena.

Kako pronaći najjeftiniju avio kartu za Berlin?

Prva mogućnost je otvoriti više stranica avionskih prijevoznika koji imaju jeftine letove za Berlin i onda pažljivo pratiti cijene i datume, te sve pisati na papiru i računati koja vam je opcija najpovoljnija. Ali, mnogo brži i efikasniji način su tražilice jeftinih letova gdje se na jednom mjestu u nekoliko sekundi dobiva pregledan i jasan raspored letenja za određeni period sa svim potrebnim informacijama o prtljagu, prijavi, terminima…. I tad jasno možete izračunati koja vam se opcija kupovine jeftine aviokarte za Berlin i nazad najviše isplati. Opet vam preporučujemo eSky jer se tamo zaista nalazi sve što vam treba.

Jeftin let Tuzla – Berlin, kako ga kupiti?

Ukoliko budete išli s web-stranice na web-stranicu različitih avionskih prijevoznika, veliko je pitanje nećete li propustiti najpovoljniju opciju. Ali ako pretragu obavite preko tražilice jeftinih letova kakva je na primjer eSky, stvar je mnogo prostija. Ako želite imati jednostavan, a potpun pregled svih mogućih opcija kada kupujete jeftine avionske karte na relaciji Bosna i Hercegovina - Berlin, najbolja opcija su upravo internetske tražilice letova. ESky može vam poslužiti kao dobro polazište ne samo kada putujete u prijestonicu Njemačke već i za brojne druge gradove. Stoga svakako treba kliknuti na dugme „najjeftiniji letovi +/- 3 dana“ gdje će vam se pokazati više letova tokom čitave nedjelje i tu se pregledno može vidjeti koliko cijene variraju. Razumjet ćete kada je jeftina avionska karta za Berlin u oba pravca zaista jeftina i može izaći 30 eura, a kog datuma i nije toliko povoljna jer košta više od 200 eura.

Koliko aerodroma ima u Berlinu?

Gdje ćete u stvari tačno sletjeti ako kupite avio kartu za Berlin? U gradu postoji nekoliko aerodroma, ali su trenutno samo dva važna za vas. To su Berlin – Tegel (IATA kod: TXL) i Berlin – Schönefeld (IATA kod: SXF). I treba dobro obratiti pažnju na koji tačno slijećete iz Tuzle, naročito ako će vas netko čekati. Oni nisu baš blizu jedan drugome i možete zapasti u nepotrebne komplikacije.

Ako ste iz Tuzle za Berlin kupili kartu za aerodrom Tegel, valjalo bi znati kako doći do centra grada. Sa aerodroma Tegel, jednog od najvećih aerodroma u Njemačkoj, do centra je najbolje ići autobusom Jet Express TXL do Glavne željezničke stanice (Hauptbahnhof) ili Jet Express Busom X9 do Zoologischer Garten. Karte se mogu kupiti na "Tourist info" pultu ili na automatima s kartama ispred Terminala A. Kartu morate otkucati kada uđete u autobus. Pošto se aerodrom nalazi u zoni B, morat ćete kupiti kartu za AB zonu. Ako ste iz Tuzle za Berlin kupili avio kartu i zarad razgledanja grada, možda ne bi bilo loše da kupite Berlin CityTourCard ili Berlin WelcomeCard. Ta karta ne samo što omogućava besplatan javni prijevoz za različita vremenska razdoblja, već vam omogućava i popuste za kulturne događaje i atrakcije.

Najvažniji aerodrom u Berlinu za putnike iz Tuzle

 

Za vas je najvjerojatnije važan Berlin – Schönefeld, jer tamo najčešće dolijeću avioni koji lete na relaciji Tuzla – Berlin. Od njega do centra grada najbolje je stići regionalnim vlakovima, pošto se željeznička stanica nalazi na svega pet minuta hoda od terminala. Uđite u vlakove RE7 ili RB14 (Airport Express) i za 30 minuta vožnje ste u centru grada, možete sići na nekoliko stanica u centru: Berlin-Alexanderplatz, Berlin-Hauptbahnhof ili Berlin-Zoologischer Garten. Također na stanici Ostkreuzu možete promijeniti vlak i ući u S-Bahn br. 9 (S9). Karte se mogu kupiti na jednoj od mašina na terminalu A, željezničkoj stanici ili na peronu. Morate otkucati kartu prije putovanja. Imajte na umu da se karte ne mogu kupiti u vlaku. Vama će biti potrebna karta za ABC zonu (tj. za sve tri zone, pošto se aerodrom nalazi u posljednjoj, C zoni).

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Tuzle za Berlin na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Tuzle za Berlin?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let iz Tuzle za Berlin, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Tuzle za Berlin?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova iz Tuzle za Berlin uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Tuzla Berlin

Popularne avio kompanije na ruti Tuzla - Berlin

Tabla s rasporedom letenja:

Tuzla Berlin

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Berlinu

Nađite smještaj u Berlinu