Jelovnik

Pretražite letove za Hahn

Prikaži filtere

Hahn

Letovi za Hahn

Jeftini letovi za Frankfurt - Hahn

Želite li povoljno letjeti za Frankfurt ili okolicu te posjetiti najveći finansijski centar u Evropi i jedan od najvažnijih u svijetu, odakle možete lako stići u bilo koji dio ove njemačke oblasti? Jeftini letovi za Frankfurt – Hahn omogućavaju vam pristupačne aviokarte za posjetu prijestonici eura, ili jednom od najvažnijih sajmova na svijetu, čuveni Messe Frankfurt - gdje se između ostalih, održava i nadaleko poznati frankfurtski autosajam, najveći autosajam na svijetu, te frankfurtski sajam knjiga, najvažniji sajam knjiga na planeti. Rezervišite odmah svoju jeftinu avionsku kartu za ovaj jedinstveni grad sa dugom tradicijom održavanja najrazličitijih sajmova, naročito onih trgovačkih, koja seže još u 12. Promotivni letovi za Frankfurt – Hahn omogućit će vam također da za skromnu sumu iz Bosne i Hercegovine odete do Njemačke te posjetite dom Evropske centralne banke, Deutsche Bundesbank, Frankfurtske berze i nekoliko velikih komercijalnih banaka.

Šta vrijedi vidjeti u Frankfurtu i okolici?

Pored gore navedenih djelatnosti, u gradu i okolici nalazi se još čitav niz poslovnih znamenitosti, čineći ovaj grad jednim od glavnih evropskih poslovnih centara. A ako ste kupili jeftinu avionsku kartu za Hahn, trebalo bi da znate kako se nedaleko od Frankfurta nalazi grad Rüsselsheim u kojemu je sjedište i glavni pogon tvornice automobila Adam Opel Gmbh. Ekonomija nije svakako jedini razlog za kupovinu jeftinih aviokarata za Frankfurt – Hahn. Tu je i čuveni Goetheov muzej, a kad smo kod slavnog pjesnika, svakako vrijedi rezervisati aviokarte za vrlo dobro znani Goetheov Univerzitet, ili isprobati čuvena vina iz tog nadaleko poznatog vinogorja. Svakako ne propustite priliku da pogledate čuvene frankfurtske nebodere iz ptičje perspektive – pre nego što sletite.

Koji aerodrom je najbolji za let do Frankfurta?

Frankfurt – Hahn se zapravo nalazi na jedan sat vožnje od samog grada. Udaljen je 120 kilometara od Frankfurta, ali se zahvaljujući izvrsnoj mreži autoputeva brzo stiže do ovog finansijskog centra. Ukoliko rezervišete jeftin let za ovaj aerodrom, trebalo bi znati da se on nalazi 10 km od grada Kirchberga i na 20 km od mjesta Simmern i Traben-Trarbach. Aerodrom je jednako udaljen od Frankfurta i Luksemburga - oko 120 km autoputem. Najbliži veliki gradovi su Koblenz na oko 70 km i Mainz na oko 90 km. Izvrstan položaj vam omogućuje da uzmete jeftin let za Luksemburg ili neki drugi grad u ovoj vrlo razvijenoj njemačkoj oblasti. Svakako vrijedi uzeti u obzir i ovaj aerodrom ako pretražujete jeftine letove za Njemačku.

Aerodrom Frankfurt – Hahn – zašto se isplati?

Ako želite jeftino letjeti za Frankfurt – Hahn, skrenut ćemo vam pažnju na ovaj interesantan podatak -ovo je zapravo u početku bio vojni aerodrom. Tokom Hladnog rata, vazduhoplovna baza Hahn bila je dom vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država. Veći dio vazduhoplovne baze Hahn vraćen je civilnim njemačkim vlastima u septembru 1992. godine, iako se još uvijek koristi za vojne čarter letove.  Njemačka vlada odlučila je zrakoplovnu bazu Hahn pretvoriti u civilni aerodrom kako bi rasteretila Međunarodni aerodrom Frankfurt. Ovo je omogućilo realizaciju promotivnih letova i kupovinu jeftinih aviokarata za Frankfurt i taj dio Njemačke.

Kako jeftino letjeti za Frankfurt?

Ukoliko rezervišete promotivni let za Frankfurt – Hahn, velika je vjerojatnoća da će to biti let niskotarifnih avioprijevoznika Ryanair ili Wizz Air. Naime, 2001. godine Ryanair je počeo s jeftinim letovima na aerodrom Frankfurt - Hahn, koristeći ga kao drugu bazu za svoje evropske operacije. Na zahtjev Ryanaira, kako bi se povećao broj promotivnih letova za Njemačku ili Luksemburg, naziv aerodroma je promijenjen: Aerodrom Hahn postao je Međunarodni aerodrom Frankfurt-Hahn. Upravo zbog toga, Lufthansa je 2002. godine pokrenula sudski postupak protiv Ryanaira, tvrdeći da je korištenje imena "Frankfurt" zapravo lažno oglašavanje. Ali, Ryanairu je bilo dozvoljeno korištenje tog naziva pod uslovom da napomene kako se nalazi na udaljenosti od 120 kilometara od Frankfurta. Od tad, jeftini letovi za Frankfurt- Hahn postali su uobičajena pojava. Za građane Bosne i Hercegovine koji se već nalaze u Njemačkoj, najbolja opcija za jeftin let iz Frankfurta je kupovina zaista povoljne avionske karte s kompanijom Wizz Air.

Kako stići do Frankfurta i ostalih gradova?

Mada se ne nalazi u neposrednoj blizini Frankfurta, aerodrom ima odličan položaj i izvrsno je povezan s brojnim gradovima u okolici. Bez obzira jeste li kupili jeftinu avionsku kartu za Frankfurt, Ludwigshafen, Köln ili Luksemburg, lako je doći do tih mjesta s aerodroma Hahn upravo zbog njegove odlične lokacije i dobrih veza. U blizini se nalazi autoput, a također redovno odlaze i autobusi za Frankfurt ili Luksemburg, s tim da je u tom slučaju povoljnije kupiti karte preko interneta. Postoje i čarter autobuske linije ne samo do Frankfurta, već i za većinu mjesta u okolini kao što su Trier, Mainz, pa čak i francuske gradove Nancy i Metz. Što god da vam je potrebno obaviti u ovom dijelu Evrope, samo treba pretražiti stranice za jeftine letove i ugrabiti priliku za jeftin let do aerodroma Frankfurt – Hahn. 

Šta se može očekivati na aerodromu Frankfurt – Hahn?

Aerodrom se sastoji od dva putnička terminala i jednog teretnog terminala. Ima izuzetno dugačku pistu što omogućava slijetanje i najvećih aviona na svijetu kao što su Antonov An-124 ili Boeing Dreamlifter. Putnički terminali, označeni slovima A i B, opskrbljeni su brojnim trgovinama, restoranima, prodavnicama suvenira kao i buticima, uključujući, naravno, i McDonald's. U duty free shopovima možete naći veliki izbor alkoholnih pića, cigareta, slatkiša, parfema i kozmetike po atraktivnim cijenama. Ako se odlučite za jeftin let za Frankfurt – Hahn, možete također koristiti i njihovu uslugu koja se naziva hub CONVENIENCE gdje ćete naći sve kako bi vam čekanje prošlo što ugodnije: novine i knjige na njemačkom, ali i na stranim jezicima, kao i svježe pripremljenu hranu, pića i duhanske proizvode.

Iz kojih bosanskohercegovačkih gradova lete avioni za Frankfurt - Hahn?

Let bez presjedanja za Frankfurt – Hahn se svakako najviše isplati započeti u Tuzli (TZL).  Odatle se može kupiti povratna karta po promotivnoj cijeni za svega pedesetak eura. Od ostalih aerodroma, mogući su letovi iz Sarajeva (SAJ) i Banja Luke (BNX), ali oni uključuju presjedanja i koštaju više od 300 eura. Na nekima od njih, čak ćete i tri puta morati promijeniti avion u gradovima kao što su Beograd (BEG), Köln (CGN) ili ćete čak mijenjati i aerodrome u istom gradu, što je slučaj ako letite preko Rima te je nužno prebaciti se s aerodroma Fiumicino na Ciampino. Iz okolnih država, isplati se još letjeti iz Pule (PUY), gdje Ryanair održava sezonsku liniju koja također može koštati manje od 50 eura u oba pravca.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Hahn na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Hahn?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Hahn, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Hahn?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Hahn uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Hahnu

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Hahnu

Nađite smještaj u Hahnu