Jelovnik

Pretražite letove za Berlin

Prikaži filtere

Berlin

Ja sam mislio na Berlin

Želite li imati selfi ispred čuvene Brandenburške kapije? Slikati se ispred Berlinskog zida? Prošetati Tiergartenom? Ili zaviriti u kućicu na slavnom punktu Checkpoint Charlie s tablom iza sebe na kojoj piše da napuštate američki sektor? Sve ovo sad uopće nije neostvarivo, preskupo niti je nemoguće. Vjerovali ili ne, za svega 38 eura moguće je pronaći povratnu jeftinu avionsku kartu iz Bosne i Hercegovine za njemačku prijestonicu. Da, dobro ste pročitali. Za manje od 40 eura možete odletjeti za Berlin, provesti se u nekom od čuvenih noćnih klubova i vratiti se nazad iz Berlina za Bosnu. Samo treba pametno tražiti. Jer u vrijeme low-cost kompanija, svijet, a naročito Evropa, zaista su na dohvat ruke i dostupne svačijem džepu. Treba se samo prikopčati na internet i u tražilici jeftinih letova ukucati jeftin let za Berlin.

Kako naći jeftinu avionsku kartu za Berlin?

Jeftine letove za Berlin najbolje je tražiti prijeko interneta. Najbolja ideja je koristiti tražilice jeftinih letova za Berlin, uključujući moderan sistem za pretraživanje letova eSky koji posjeduje najbogatiju bazu podataka. Korištenje tražilice letova eSky omogućuje brzu usporedbu avionskih karata za Berlin koje nude sve avionske kompanije te samo ostaje odabrati let koji vama najviše odgovara s obzirom na cijenu, vrijeme ili aerodrom kamo avion ima sletjeti.Dodatan način za pronalaženje jeftinih letova za Njemačku je dobivanje informacija o promotivnim aktivnostima avionskih prijevoznika putem mobilnih aplikacija (npr. eSky), kao i uz pomoć grupa na društvenim mrežama posvećenih putovanjima te na promotivnim internetskim stranicama putničkih agencija. Na Facebooku, Instagramu ili Twitteru pojavljuju se samo najnovije i aktivne promocije za avionske karte. Ako želite dobivati informacije o najjeftinijim kartama za let do Berlina, možete se prijaviti i na biltene ili označiti pripravnost kod pojedinih avionskih prijevoznika koji će vas tada putem e-pošte obavještavati o najnovijim ponudama letova za Berlin i promocijama. Posljednja metoda, međutim, ne pruža vam sigurnost da ćete imati kompletne informacije o najjeftinijim kartama do mjesta koje ste izabrali. Stoga je bolje sve letove za Berlin tražiti na jednom mjestu.

Gdje naći najjeftiniju avionsku kartu iz Bosne i Hercegovine za Berlin?

Cijena avionske karte za Berlin varira i raspon troškova može biti zaista nevjerojatno velik, doslovce, razlika od svega nekoliko dana između letova za Berlin može povećati cijenu leta i više od deset puta. Na primjer, iz Banja Luke za Berlin možete odletjeti za svega 38 eura i to u oba pravca, ali vas isto putovanje može iznijeti i 222 eura već sljedećeg dana. Dodatno, jeftin let za Berlin traje manje od sata, a onaj skuplji, zbog presjedanja, čitavih 25 sati. Stoga je važno unaprijed isplanirati putovanje, najbolje je karte kupovati čak i tri mjeseca ranije. Jedna opcija je otvoriti više stranica avioprijevoznika koji obavljaju jeftine letove za Berlin i onda pomno pratiti cijene i datume, te sve bilježiti na papiru i računati koja vam opcija najviše odgovara. Ali mnogo brži i praktičniji način su tražilice jeftinih letova gdje na jednom mjestu u nekoliko sekundi dobijate pregledan raspored letenja za period od nedjelju dana sa svim potrebnim informacijama. I tad jasno možete izračunati koja vam se opcija kupovine jeftine aviokarte za Berlin i natrag najviše isplati.

Je li skupa karta iz Sarajeva za Berlin?

I ovdje zavisi kako je kupujete. Ako budete skakali s web-stranice na web-stranicu različitih avioprijevoznika, pitanje je nećete li previdjeti najpovoljniju opciju. Ali ako pretragu obavite preko tražilice jeftinih letova kakva je na primjer eSky, stvar je mnogo jednostavnija. Jer, ukoliko želite imati jednostavan a kompletan pregled svih mogućih opcija kada kupujete jeftine avionske karte na relaciji Bosna i Hercegovina - Berlin, najbolja opcija su upravo internetske tražilice letova kao što je eSky. Ova tražilica može vam poslužiti kao dobro polazište ne samo kada putujete u prijestonicu Njemačke već i za brojne druge gradove. Stoga svakako treba kliknuti na dugme „najjeftiniji letovi +/- 3 dana“ gdje će vam se pokazati više letova tokom čitave nedjelje i tu se pregledno može vidjeti koliko cijene variraju. Razumjet ćete kada je jeftina avionska karta za Berlin u oba pravca zaista jeftina i može izaći 93 eura, a kog datuma i nije toliko povoljna jer košta više od 200 eura.

Odakle se još može naći let za Berlin?

Aerodrom u Tuzli svakako treba uzeti u obzir kada se traži jeftina avionska karta za Berlin. Iako cijena karte za Berin nije toliko povoljna kao iz Banjaluke, let za Berlin je jeftiniji nego iz Sarajeva. Ukoliko na vrijeme kupite kartu i provjerite sve dostupne opcije, možete je pronaći za šezdesetak eura u oba smjera. Riječ je o Wizz Airovim direktnim letovima iz Berlina koji su najčešće organizovani utorkom i subotom i traju svega sat i pedeset minuta. Ako želite avionsku kartu za neki drug dan, morate računati na dulje putovanje, presjedanja ali i na višu cijenu karte za Berlin. Stoga treba koristiti jeftine tražilice letova kao što je eSky, jer tad dobijate preglednu tabelu s cijenama, datumima i trajanjem leta. Ne morate se mučiti i preskakati s jedne na drugu pa na treću web-stranicu raznih prijevoznika. Ono što je dodatan plus kod korištenja tražilice eSky jeste da tu odmah možete saznati i šta s prtljagom, jer ako registrovani prtljag morate dodatno doplatiti, neki put se može desiti da vas kofer košta više od avionske karte za Berlin. Također se na njihovoj stranici na linku „Avio kompanije“ možete upoznati s detaljnom politikom prtljaga kod svakog prijevoznika.

Kako sniziti cijene letova za Berlin?

Želite li sniziti cijenu letova za Berlin, vrijedi znati kako datum kupovine utječe na konačni trošak putovanja. Avionske karte za Berlin po niskim cijenama mogu se kupiti ne samo za datume kada je završena visoka turistička sezona. Provjerom „last minute” ponuda različitih avionskih kompanija postoji mogućnost kupovine jeftinog leta za Berlin tokom proljeća i ljeta, kada je njemačka prijestonica pod pravom-pravcatom opsadom putnika iz čitavog svijeta. Karte koje se nisu rasprodale, nude se po vrlo niskim cijenama nekoliko dana prije planiranog odlaska. Ako planirate putovanje u Berlin u nekom drugom periodu, vrijedi započeti potragu otprilike 3 mjeseca ranije. Kupujući let unaprijed, možete dobiti avionsku kartu do njemačke prijestonice čak upola jeftinije nego što je njena regularna cijena. Također je korisno znati u kojim satima i danima kupiti avionsku kartu za Berlin. Najjeftinije karte za Berlin avionske kompanije nude tokom nedjelje, od utorka do četvrtka ujutro. Zašto? Prijevoznici povećavaju cijene vikendom (od petka do ponedjeljka) te u popodnevnim i večernjim časovima tokom nedjelje, znajući da većina ljudi ima slobodnog vremena nakon posla te tada imaju vremena za traženje leta za Berlin. Ovo je svakako korisno znati ako želite kupiti povoljnu aviokartu za Berlin.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Berlin na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Berlin?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Berlin, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Berlin?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Berlin uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Berlinu

Idi na aerodrom

Popularne avio kompanije za Berlin

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Berlinu

Nađite smještaj u Berlinu