Jelovnik

Pretražite letove za Memmingen

Prikaži filtere

Memmingen

Šta treba znati o Memmingenu?

Memmingen je grad u Švabiji, Bavarska, Njemačka. Sa oko 42.000 stanovnika, Memmingen je peti najveći grad u administrativnoj regiji Švabija. Poreklo grada seže u rimsko carstvo. Stari grad, sa brojnim dvorištima, dvorcima i patricijskim kućama, palačama i utvrđenjima, jedan je od najbolje sačuvanih u južnoj Njemačkoj. Uz dobru prometnu povezanost cestovnim, željezničkim i zračnim putem, prometno je čvorište za Gornju i Srednju Švabiju i Allgäu. Memmingen se u posljednje vrijeme često naziva gradom ljudskih prava - Stadt der Menschenrechte. Time aludirajući na Dvanaest članaka, koji se smatraju prvim pisanim skupom o ljudskim pravima u Europi, a koji su bili napisani u Memmingenu 1525 godine. Ovo je i više nego dovoljan razlog za kupovinu jeftine karte za Memmingen.

Kako stići do Memmingena?

Ako ste kupili jeftin let za Memmingen, dobro će vam doći ove informacije o aerodromu Memmingen. Zračna luka Memmingen, poznata i kao Allgäu Airport Memmingen, međunarodna je zračna luka u gradu Memmingerberg u blizini Memmingena. To je najmanja od tri komercijalne zračne luke u Bavarskoj nakon aerodroma u Minhenu i aerodromu u Nurnbergu i ima najveću nadmorsku visinu bilo kojeg komercijalnog aerodroma u Njemačkoj. Smještena oko 3,8 km od centra Memmingena i 110 km od centra grada Minhena, njome se najčešće služe Memmingen i Allgäu. Također, nudi jeftinu alternativu za aerodrom u Minhenu i zbog toga se ponekad naziva i Memmingen / München-West Airport. Sadrži jeftine avionske letove do europskih mjesta za odmor, kao i do nekih metropola. U 2018. godini je gotovo 1,5 milijuna putnika koristilo ovaj aerodrom. Vrijeme čekanja da poletite sa aerodroma Memmingen možete skratiti u kafićima i pivnicama, gde možete uživajte u hladnom pivu i tipičnoj bavarskoj hrani. Na samom aerodromu postoji šalter Global Blue-a. Kada kupujete tokom boravka u EU, cijena uglavnom uključuje do 19% PDV-a, i može se dobiti povrat poreza ukoliko imate prebivalište izvan EU-a. Global Blue vam nudi povrat poreza za kupljene proizvode na aerodromu Memmingen (plaćanja u gotovini, bankovnim čekom ili kreditnom karticom). Da biste vratili porez, potrebna vam je carinska marka. Carinski šalter naći ćete u terminalu na aerodromu Memmingen. Pored njega, na šalteru informacija će vam biti vraćen porez. Možda je već i ovo dovoljan razlog da potražite jeftine letove za Memmingen.

Kako od aerodroma Allgäu Memmingen?

Aerodrom se nalazi u blizini autoputa A96 i raskrižja sa autocestom A7. A96 vodi direktno do Munchena, Bodenskog jezera i Švicarske, dok A7 vodi do Ulma, Flensburga i Austrije. Što se tiče javnog prijevoza imate nekoliko opcija. Postoje autobusne usluge od aerodroma Memmingen direktno do Minhena (vrijeme putovanja oko 90 minuta), Alpa, drugih gradova u Bavarskoj i istočne Njemačke. Lokalne autobusne linije 2 i 810/811 povezuju aerodrom s gradom i u roku od 15 minuta vožnje stižete do centra grada Memmingen, uključujući željezničku stanicu Memmingen. Sa željezničke stanice saobraćaju česte regionalne službe Deutsche Bahna koje polaze za Minhen (vrijeme putovanja oko 1:35) i Augsburg, kao i neke švicarske, pa je Memingen povezan željezničkom prugom i do Bregenza i Züricha. Nekoliko puta dnevno, prilagođeno vremenu leta, Allgäu Airport Express nudi uslugu između centralnog kolodvora München i aerodroma Memmingen. Vrijeme vožnje je oko 1 sat i 20 minuta. Taksiji, kao i nekoliko kompanija za iznajmljivanje automobile, dostupni su na šalterima u zgradi terminala. Ako u okolici imate rođake ili prijatelje koji su se odselili u taj dio Evrope, možda ne bi bilo lose potražiti jeftinu avionsku kartu za Memmingen i sami se uvjerite je li život zaista tamo toliko kvalitetan.

Šta je obavezno vidjeti u Memmingenu?

 

Ako ne želite samo koristiti aerodrom u Memmingenu zbog jeftinijih aviokarata, postoji nekoliko destinacija koje ne bi trebalo propustiti u gradu. Kulturni centar Kaminwerk (tvornica dimnjaka) namijenjena je koncertima, kazališnim predstavama, programskom kinu, čitanjima i posebnim zabavama. Pozorište ima dugu tradiciju u Memmingenu. Najveći muzej u Memmingenu je Gradski muzej u Hermannsbauu. Historija grada dočarana je u historijskim izložbenim prostorijama. Tu je i odjeljak koji pokriva historiju jevrejske zajednice u Memmingenu čiji su članovi ubijeni ili prisiljeni u egzil 1939. godine. Izložba uključuje i dio Tore iz uništene sinagoge. Koncerti orgulja u crkvama Sv. Martina i Sv. Josifa poznati su u regiji. Kamerna muzika izvodi se u bivšem manastiru Kreuzherren, ali i u nekim drugim zgradama u Memmingenu. Ukoliko ste istinski ljubitelj kulture i visoke umjetnosti ne treba vam više razloga da rezervišete avionsku kartu za Memmingen.

Dan ribara u Memmingenu

Ako ste zaljubljenik u pecanje, u drugoj polovini jula je idealno vrijeme da otputujete u Memmingen. Dovoljno je da sebi na vrijeme obezbedite jeftinu aviokartu do Memmenigena i sa porodicom ili prijateljima uživate u zanimljivom događaju. Svake godine Memmingen slavi Fischertag (Dan ribara), obnavljajući svoje srednjovjekovne tradicije. Riba iz gradskog potoka se izlovi kako bi se u potpunosti isušio i očistio, a u isto vrijeme imenuje se "Ribarski kralj" među skoro 1.200 ribara. Ribarski kralj postaje onaj koji je ulovio najtežu pastrmku. Svake godine oko 40000 ljudi dolazi na ovaj festival bilo kao učesnici, bilo kao gledatelji. Prema tome, pecaroši, sjedajte za kompjuter i pretražite internet da nađete jeftin let za Memmingen.

Ulmerska kapija

Ukoliko kupite avio kartu za Memmingen, shvatit ćete da ste i vi jedan od onih koji prate najnovije trendove u turizmu. Jer Memmingen izaziva značajno turističko zanimanje, uglavnom zbog toga što su velike površine srednjovjekovnog starog grada preživjele Drugi svjetski rat. Postoji deset gradskih kapija i kula i oko dva kilometra gradskog zida. Stari grad sadrži mnogo zanimljivih kuća patricija, neke u baroknom stilu. Slikovite su ulice sa rijekom Stadtbach (gradska rijeka) pored. Srednjovjekovna pijaca, okružena je gradskom vijećnicom koja je izgrađena u renesansnom stilu. Poznata je i crkva Svetog Martina, sagrađena u gotičkom stilu, sa svojim zborom starim više od 500 godina i obnovljenom bolničkim braćom Svetog Antuna iz 1996. godine (Antonierkloster), najstarijim, najbolje očuvanim i najvećim te vrste.

Kako naći povoljne karte do Memmingena?

Veoma lako uz pomoć tražilice kakva je na primjer eSky, ukucajte “jeftini letovi za Memmingen”. Iz BiH je to posebno jednostavno. Imate mogućnost leta iz Banja Luke dva puta sedmično, utorkom i subotom i cijena karte varira od 35 eura do uobičajenih 50-ak eura. Jedino je oko Božića karta skuplja i košta i do 150 eura. Isto tako iz Tuzle postoje letovi utorkom i subotom i cijena je veoma slična cijenama leta iz Banja Luke. Od polovine decembra do polovine januara uvodi se još jedan termin polijetanja i to četvrtkom. Treba voditi računa da iz oba grada saobraćaju low cost avio kompanije koje u cijenu karte uključuju samo ručni prtljag.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Memmingen na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Memmingen?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Memmingen, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Memmingen?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Memmingen uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Memmingenu

Popularne avio kompanije za Memmingen

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Memmingenu

Nađite smještaj u Memmingenu