Jelovnik

Pretražite letove iz Sarajeva za Minhen

Prikaži filtere

Minhen

Aviokompanije koje lete iz Sarajeva za Minhen

Avio kartu za Minhen iz Bosne i Hercegovine za direktan let možete da kupite samo kod Lufthanse i let za Minhen će vam trajati sat i dvadeset minuta. Ali ako ne nađete karte za direktan let za Minhen, putovanje vam se može odužiti čak i na 25 sati, ukoliko recimo odaberete Croatiju Airlines. Stoga treba vrlo mudro i na vrijeme pristupiti kupovini avio karte Sarajevo – Minhen. Voditi računa da se izbjegnu posrednici kao što su turističke agencije, te obratiti pažnju kada su praznici, špic turističke sezone, pa čak i u koje vrijeme se kupuje karta. Dolje možete pročitati nekoliko trikova kako uštedjeti novac za kupovinu avio karte Sarajevo München.

Usporedite jeftine karte za Minhen

Vjerovatno ste već više puta tražili letove na web stranicama aviokompanija. Ako tako tražite kartu za Minhen, moguće je da nikad ne znate jeste li pronašli najjeftiniji dostupni let za Njemačku. Na taj način gubite puno vremena i energije, a letovi do Minhena mogu se pronaći mnogo lakše. Kompletna usporedba karata za Minhen moguća je samo ako to učinite pomoću tražilice letova, što vam istovremeno daje mogućnost uspoređivanja svih parametara putovanja. Možete na primer otići na stranicu eSky i vidite kako je lako pronaći izuzetno jeftine letove. Korištenjem tražilice letova eSky ne samo što ćete usporediti cijene letova iz Sarajeva do Minhena, već ćete na istom mjestu saznati sve relevantne informacije o avio karti za Minhen, kao što su trajanje putovanja, vrijeme polijetanja i slijetanja, broj eventualnih presjedanja ili promjena prijevoznika, pa čak i aerodroma. Zahvaljujući svemu tome, moći ćete biti sigurni kako ste odabrali vezu za Minhen koja najviše odgovara svim vašim potrebama.

Kada je najbolje vrijeme da se kupi avio karta Sarajevo - Minhen?

Sarajevo - Minhen je prilično popularna destinacija. Mnogi ljudi iz BiH tamo imaju obitelj, prijatelje, bivše komšije... Pa onda nije ni čudo što s vremena na vrijeme žele podružiti. Pogotovo ako za putovanje u Njemačku ne moraju platiti čitavo bogatstvo. Stoga je važno dobro razmisliti o svom datumu putovanja. Ako vam je zaista stalo da se sastanete oko novogodišnjih praznika, morate mnogo ranije početi s traženjem karata za Minhen. To je vrlo popularan period kada ima mnogo više zainteresiranih nego raspoloživih avionskih karata iz Sarajeva za Minhen. I upravo zato su cijene karata za München tada više. Dakle, ako možete odgoditi svoje putovanje i letjeti u Njemačku kasnije, na primjer, u januaru, sigurno ćete moći rezervirati mnogo povoljniji let. Međutim, ukoliko želite letjeti za praznike, rezervirajte svoje putovanje što je prije moguće, jer se cijene karata s približavanjem dana leta povećavaju.

Kako pronaći najjeftiniji let za Minhen?

Ne oslanjajte se previše na pretraživače na web stranicama koje pripadaju aviokompanijama. Tamo su predstavljene samo njihove ponude i ne prikazuju letove iz Sarajeva za Minhen koje obavljaju drugi avionski prijevoznici. To svakako ide u korist tom avionskom prijevozniku, ali vama ne, jer tako ne možete naći najpovoljniju avionsku kartu iz Sarajeva za Minhen. Zato treba koristiti tražilice letova koje su nezavisne od bilo koje aviokompanije jer ćete samo tamo naći sve moguće opcije za let Minhen – Sarajevo. Tražilica letova poput eSky odmah će obaviti posao za vas i pokazati vam popis dostupnih veza. Izaberite onu koja vam najviše odgovara, uzimajući u obzir sve parametre putovanja - cijenu leta, vrijeme polijetanja/slijetanja ili dužinu trajanja leta do Minhena. Još jedna pogodnost je mogućnost određivanja maksimalnog broja presjedanja koji želite imati.

Kako sniziti cijenu avionskih karata iz Sarajeva za Minhen?

Korištenje tražilice povoljnih letova Sarajevo – Minhen omogućit će vam iskoristiti aktualne promocije avionskih karata za Njemačku. Sve što trebate učiniti je odrediti dan kada želite započeti putovanje, dan kada se vraćate i odrediti s kog aerodroma tražite let za München. Odmah ćete dobiti potpuni spisak veza sa Minhenom iz Bosne i Hercegovine. Tražilica ne pohranjuje podatke o letovima, već svaki put iznova ispituje bazu podataka o dostupnim vezama, tako da možete biti sigurni kako ćete rezervirati najjeftiniju kartu od trenutno dostupnih. Ako su tog momenta dostupne promocije za letove iz Sarajeva do Münchena, možete biti sigurni da ćete ih vidjeti. Ovo je najlakši način za rezerviranje jeftinih letova do Njemačke. Razliku u cijeni možete dati za posjetu atrakcijama u Minhenu ili pak za neko naredno putovanje iz Sarajeva.

Zašto vrijedi putovati avionom u Njemačku?

Možda mislite da je Njemačka dovoljno blizu da se tamo može doći autom. I vjerovatno ste u pravu, ali zaboravljate da postoje avionske veze iz Sarajeva za Minhen. To je svakako mnogo ugodnije, pa razmislite koja vam opcija najviše odgovara. Sigurno znate da je putovanje avionom Sarajevo - Minhen vrlo kratko, traje svega sat i pol. A cijena za povratnu kartu do Minhena i nazad iznosi oko 180 eura, ako je kupujete pridržavajući se pravila koje smo vam gore opisali. Automobilom putovanje traje mnogo duže, mora se čekati na granicama i potrošiti masa goriva. Dakle, let Sarajevo – Minhen znači uštedu i vremena i novca. Na vama je, naravno, da odlučite koju opciju odabrati, ali zapamtite da avionom do Njemačke uvijek ispada jeftinije.

Šta vas očekuje na aerodromu u Minhenu?

Aerodrom München sastoji se od dva terminala (T1 i T2). Na T1 se nalaze gejtovi A - E i tamo se prihvataju putnici svih aviokompanija koje ne pripadaju grupi Star Alliance. Na terminalu T2 se nalazi gejtovi G, H i L i baza je za aviokompanije iz grupe Star Alliance, uključujući i Lufthansu. Terminali su razdvojeni aerodromskim tržnim centrom namijenjenom za kupovinu, ručavanje i zabavu. Aerodrom u Minhenu svakako vodi računa o udobnosti i praktičnim potrebama putnika. Aerodrom nudi brojne jedinstvene pogodnosti - uključujući aerodromsku pivaru, obilazak aerodroma, kockarnicu, mini golf, tuševe i terasu za posjetitelje. Oni također nude osnovne usluge, uključujući dva restorana otvorena 24 časa te neograničen besplatni WiFi. Za one koji traže malo dodatnog komfora, postoje saloni prve klase.

Kako stići do samog grada?

Aerodrom je odlično povezan s centrom. Bilo da vam treba autobus za prijevoz do centra, veza do Minhenskog sajma ili autobus za međugradsku vožnju, sigurno ćete naći nešto što će vam odgovarati nakon leta iz Sarajeva za Minhen. Na svakih 15 minuta polaze autobusi za željezničku stanicu u Minhenu, a vožnja traje oko 45 minuta. Vozovi na linijama S1 i S8 S-Bahn povezuje aerodrom s centrom grada Minhena u intervalima od 10 minuta. S1 putuje prijeko zapadnog dijela grada, a S8 prijeko istočnog. Vožnja do glavne željezničke stanice u centru grada traje oko 35 minuta. Željeznicom možete doći i do gradova u okolici, ako je avio karta Sarajevo – Minhen kupljena zbog posjete nekome ko živi negdje pored. Tako, na primjer, sa samog aerodroma imate direktnu željezničku vezu s gradovima Regensburg, Landshut, Moosburg i Freising.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Sarajeva za Minhen na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Sarajeva za Minhen?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let iz Sarajeva za Minhen, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Sarajeva za Minhen?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova iz Sarajeva za Minhen uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Sarajevo Minhen

Popularne avio kompanije na ruti Sarajevo - Minhen

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Minhenu

Nađite smještaj u Minhenu