Jelovnik

Tuzla Dortmund - Pretražite letove

Prikaži filtere

Dortmund

Njemačka, blizu i dostupna

Želite li posjetiti stare prijatelje, rodbinu ili komšije koji su se odselili za Njemačku? Ili da napravite kratak city break odmor u čuvenoj pokrajini Rajna - Vestfalija? Obiđete kompleks dvoraca, slavni Hohensyburg, čije su zgrade sačuvale još od 8. vijeka? Probate čuvene njemačke kobasice i okusite savršeno pivo? Sve vam je to sad na dohvat ruke. Zahvaljujući jeftinim letovima, avionske karte za Dortmund se mogu naći veoma povoljno i možete sebi priuštiti ovo zadovoljstvo. Samo treba posvetiti malo vremena traženju najjeftinije avio karte za Njemačku.

Postoje li jeftini letovi za Dortmund iz BiH?

Je li skupo otići avionom za Njemačku, tačnije za Dortmund iz Bosne? Je li svejedno iz kog se grada kreće? Jeste i nije, odgovori su na ova pitanja. Zahvaljujući niskotarifnom prijevozniku WizzAir sada se iz Tuzle za Dortmund može naći avionska karta i za manje od 60 eura. I to u oba smjera. Samo treba tražiti pametno. Kako naći jeftinu kartu za Dortmund? Prije svega, planirajte unaprijed. Što ranije počnete tražiti Tuzla - Dortmund avio kartu, to su veće šanse da je nađete jeftino. I svakako pokušajte naći avio kartu za Njemačku barem dva mjeseca prije polaska.

Gdje naći jeftin let Tuzla - Dortmund?

Postoji nekoliko mogućnosti za kupovinu karata. Možete učiniti to na način na koji su to radili vaši roditelji – nazvati turističku agenciju ili otići do njih. Ali tada će vam uzeti masnu proviziju, a u suštini će uraditi isto ono što i vi možete kod kuće. Dakle – internet. Ali kad u Googleu upišete „avio karta Dortmund“ iskočit će vam bezbroj pogodaka, gomila avionskih kompanija i morat ćete izgubiti podosta vremena i živaca ne biste li shvatili šta je tu najjeftinije i najbrže. Stoga vam predlažemo tražilice jeftinih letova kakva je na primjer eSky, gdje možete dobiti pregledan i jasan raspored letova iz Bosne za Njemačku, s precizno predstavljenim cijenama, datumima i eventualnim skrivenim troškovima.

Prodaja avionskih karata Tuzla – Dortmund

Na web stranici tražilice jeftinih letova eSky (ali također i u mobilnoj aplikaciji, koja se besplatno može preuzeti) obavlja se prodaja avionskih karata za Njemačku preko različitih evropskih i svjetskih avio prijevoznika jer je s mnogima potpisan ugovor o saradnji, ali se osim avionskih karata mogu kupiti i brojne druge usluge neophodne turistima kako bi njihovo putovanje bilo što udobnije. Neke od njih su recimo putno osiguranje ili iznajmljivanje automobila.

Najvažnija i najpotrebnija funkcija stranice i aplikacije eSky je tražilica avionskih karata, pošto su u njoj na pregledan i putnicima jasan način prikazane sve avionske veze između bilo koja dva grada koja odaberete, uključujući i Tuzlu i Dortmund. Tako možete provjeriti u kom periodu nedjelje ili mjeseca imate avion za Njemačku, kao i koje su cijene avionskih karata prijeko različitih prijevoznika, bilo za direktne ili letove s presjedanjem.

Kako naći najbolju opciju za kupovinu karte Tuzla – Dortmund?

Karte se mogu filtrirati prema različitim kriterijima: cijeni, mjestu presjedanja, avio prijevozniku, a omogućen je i njihov pregled za neki datum bliži prvobitno odabranom, što je naročito važno ako želite proći jeftinije a imate mogućnost pomjeriti svoj let za Dortmund za nekoliko dana. A tu je također i kartica Ponude gdje se mogu naći promotivne cijene karata za Dortmund. Možete se tamo prijaviti na njihov newsletter i redovno dobivati informacije o jeftinijim avionskim kartama na relaciji Tuzla – Dortmund. Pored ovih korisnih opcija, eSky nudi i hotelski smještaj, koji se može kupiti skupa s avionskom kartom, te se tako ostvaruje popust i do 30 posto na cijenu kompletnog aranžmana s obzirom na to da eSky ima ugovore s više od milion smještajnih objekata.

Na šta još treba paziti kad se leti za Dortmund

Da biste optimizirali troškove i da vas ne zadesi situacija da morate doplaćivati dodatno usljed neinformisanosti, treba imati na umu nekoliko stvari. Prije svega, avionske kompanije najviše dodatno zarađuju na prtljagu. Ako se vaš kofer ili ruksak ne uklapaju u norme koje je odredila avionska kompanija, morat ćete platiti dodatno na licu mjesta ako želite da se ukrcate na avion za Dortmund. Zato se ranije treba dobro upoznati sa normama koje za prtljag određuju aviolinije. Problem je što se te norme razlikuju. Kad je ručni prtljag u pitanju, neke kompanije dozvoljavaju maksimalnu težinu od 5 kg, a neke od 7. Negdje ručni prtljag možete da stavite u pretinac iznad sjedišta, a negdje je dozvoljeno samo ga staviti ispod sjedišta. Slično je i sa registrovanim prtljagom, njegova dozvoljena težina također varira od jednog avio prijevoznika do drugog. Kako biste izbjegli dodatno plaćanje, najbolje je prije pakovanja provjeriti politiku prtljaga avio kompanije s kojom ćete letjeti. Esky se i za to pobrinuo. Ovdje možete provjeriti dimenzije i težinu prtljaga koje određuju konkretne avio kompanije.

Šta vas očekuje na dortmundskom aerodromu?

Nakon što doletite iz Tuzle za Dortmund, evo nekoliko korisnih informacija o aerodromu. Aerodrom Dortmund (IATA kod: DTM) je manji međunarodni aerodrom koja se nalazi 10 km istočno od grada Dortmunda, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, a najviše je usmjeren ka putnicima koji žele posjetiti istočni dio pokrajine Rajna-Ruhr, najveću gradsku aglomeraciju u Njemačkoj. Uglavnom ga koriste niskotarifne kompanije te je stoga i let iz Tuzle za Dortmund toliko povoljan. Također se koristi za čarter letove tokom sezone godišnjih odmora. 2017. godine aerodrom je opslužio više od 2 miliona putnika. Dakle, riječ je o manjem aerodromu na kom se neće biti suviše komplikovano snaći.

Povezanost aerodroma

S aerodroma se može dosta lako doći do samog centra grada Dortmunda. Ako ste kupili avionsku kartu iz Bosne i Hercegovine za Rajnu – Vestfaliju, neće vam biti problem ni da dođete do ostalih gradova u okolici. Između aerodromskog terminala i željezničke stanice u Dortmundu saobraća autobus pod nazivom AirportExpress. Vrijeme putovanja je oko 25 minuta (linija ide non-stop dokle god traje radno vrijeme aerodroma). Stajalište AirportExpressa nalazi se tačno ispred Glavne željezničke stanice. Cijena karte je 9,00 eura po osobi. Djeca ispod 14 godina plaćaju 2,00 eura, a za djecu mlađu od šest godina vožnja je besplatna. Karte se mogu kupiti samo kod vozača autobusa, plaća se isključivo gotovinom i u eurima. Za one koji bi iz Tuzle da idu u Düsseldorf, ovaj aerodrom je također pogodan. Tad treba ići ne u Dortmund već na željezničku stanicu Holzwickede koja se nalazi na svega šest minuta autobusom i linija AirportExpress također vozi do tamo. Odatle se lako može vozom za Düsseldorf. Cijena karte je 3 eura za odrasle, 2 eura za djecu mlađu od 14 godina, a mlađi od 6 godina voze se besplatno. I na ovoj liniji karta se može kupiti isključivo kod vozača, za gotovinu i samo u eurima. Ako dakle želite posjetiti ovaj dio Njemačke, ili pak svoju rodbinu ili prijatelje koji žive tamo, nema ništa bolje nego da potražite jeftine karte za Dortmund iz Tuzle.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Tuzle za Dortmund na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Tuzle za Dortmund?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let iz Tuzle za Dortmund, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Tuzle za Dortmund?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova iz Tuzle za Dortmund uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Tuzla Dortmund

Popularne avio kompanije na ruti Tuzla - Dortmund

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Dortmundu

Nađite smještaj u Dortmundu