Jelovnik

Pretražite letove za Stockholm

Prikaži filtere

Stockholm

Stockholm

Glavni grad Švedske Stockholm se još naziva i grad na vodi, jer se nalazi na desetak otoka koje su povezane s nekoliko desetina mostova. Zahvaljujući jeftinim letovima za Stockholm možete vidjeti šarmantne ulice Gamla Stana, tj. starog grada, kao i historijske zgrade u svojevrsnom muzeju na otvorenom.

Ne pretjerano skupi letovi iz Bosne i Hercegovine za Stockholm također mogu biti prilika za degustaciju lokalnih specijaliteta. Iako su cijene u Švedskoj vrlo visoke, svakako ne bi trebalo da se odreknete takvih poslastica kao što su kanelbullar, tj. tradicionalno pecivo s cimetom ili glögg, odnosno kuhano vino koje odlično grije, naročito u hladnim zimskim danima.

Šta treba znati o aerodromima u Stockholmu?

Stockholm je grad koji ima četiri aerodroma, tj. Stockholm-Arlanda, Stockholm-Skavsta, Stockholm-Bromma i Stockholm-Västerås. Aerodrom Arlanda (ARN) je glavni aerodrom u gradu, nalazi se na oko 40 km sjeverno od grada. U slučaju direktnih ili letova s presjedanjima iz Bosne i Hercegovine, tamo slijeću avioni tradicionalnih aviokompanija, npr.  aviokompanije Austrian, Swiss, Croatian Airlines, Turkish Airlines, Air Serbia... a također i niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air. Do grada se s aerodroma može doći, na primjer, aerodromskim autobusima, javnim prijevozom (uključujući i noćni), a uz to i vozom.

Oko 100 kilometara udaljen od centra grada, nalazi se aerodrom Stockholm-Skavsta (NYO) koji uglavnom uslužuje putnike jeftinih avio-kompanija na jednom terminalu. Letove iz Bosne i Hercegovine do Stockholma obavlja prijevoznik Wizzair. Aerodrom Skavsta s centrom grada Stockholma povezan je aerodromskom autobuskom linijom Flygbussarna.

Stockholm-Bromma (BMA) je mali aerodrom koji se nalazi nekoliko kilometara od centra grada. Uglavnom ga koriste privatni avioni, lokalne aviokompanijama, kao i čarter linije. Västerås je mali aerodrom koji servisira avione Ryanaira koji lete samo na tri destinacije, tj. do i od Alicantea, Malage i Londona.

Koliko košta avionska karta za Stockholm?

Najjeftinije karte do Stockholma nudi niskotarifna aviokompanija Wizzair. U njihovim sistemima za rezervaciju možete pronaći letove u oba pravca za oko 100 EUR po osobi, a moguće je čak povratnu kartu u izuzetnim okolnostima naći i jeftinije. Često se dešava, posebno na letovima tokom zimske sezone kada je u Švedskoj izuzetno hladno vrijeme, da se karte nude još jeftinije. Promotivna cijena avionske karte za Stockholm može iznositi svega nekoliko desetina eura po osobi za tamo i nazad.

U slučaju tradicionalnih aviokompanija, avionska karta za Stockholm je obično mnogo skuplja, čak i do nekoliko puta. Za destinaciju od Bosne i Hercegovine do Stockholma i nazad Austrianu ili Turkish Airlinesu morate platiti najmanje nekoliko stotina eura (od oko 250 eura do čak 400 eura po osobi u oba smjera). Cijena leta za Stockholm je relativno visoka i za letove s presjedanjima. Za kombinovani let, morate platiti oko 300-400 EUR.

Kada kupiti najjeftinije aviokarte za Stockholm?

Jeftine aviokarte između BiH i Stockholma obično su dostupne u kasnu jesen i zimskom periodu kada je u Švedskoj neugodno i hladno vrijeme. Najjeftinije letove avioprijevoznici nude u terminima u oktobru, novembru, januaru i februaru. Cijene letova donekle rastu u decembru, kada se u Stockholmu održava tradicionalni božićni vašar na Gamla Stanu.

Najskuplje karte za let do Stockholma u sistemima prodaje avioprijevoznika, međutim, pojavljuju se u proljetnim i ljetnim terminima. Cijena avionske karte iz Bosne i Hercegovine za Stockholm ili iz Stockholma za BiH je tada oko dvadeset posto viša od cijene u drugim terminima.

Gdje tražiti povoljne letove za Stockholm?

Jeftine aviokarte za Stockholm mogu se naći na internet stranicama za upoređivanje cijena letova, kao što je npr. tražilica jeftinih letova eSky. Uz njihovu pomoć, za kratko vrijeme možete dobiti pristup bazi podataka svih aviokompanija koje lete na destinaciji Bosna i Hercegovina - Stockholm. Nakon unošenja informacija kao što su mjesto polaska i dolaska, datum putovanja i broj putnika, pojavljuje se spisak letova koji se automatski sortira prema cijeni - od najjeftinijeg do najskupljeg. Dobar način za pronalaženje najbolje cijene avionskih karata od Bosne i Hercegovine do Stockholma je i mobilna aplikacija eSky.

Također se informacije o promocijama mogu naći i na društvenim medijima, na primjer na portalima o putovanjima. U slučaju traženja najjeftinije kombinacije na odabranoj destinaciji, najbolji način je uključivanje tzv. cjenovnog alarma, zahvaljujući kom ćete dobiti e-mail poruku kada se cijena karte spusti na nivo koji nama odgovara.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Stockholm na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Stockholm?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Stockholm, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Stockholm?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Stockholm uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Stockholmu

Popularne avio kompanije za Stockholm

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Stockholmu

Nađite smještaj u Stockholmu