Jelovnik

Pretražite letove za Gothenburg

Prikaži filtere

Gothenburg

Švedska na dohvat ruke

Želite li počastiti sebe jednim vikendom u Skandinaviji? Posjetiti besplatno čuvenu saunu, ili popiti kahvu u živopisnoj četvrti Haga? Spoznati šta znači riječ „fika“ ili kupiti svježu ribu na Feskekôrki? Oploviti geterburški arhipelag? Ili već imate nekog tamo ko vam može biti vodič? Rođak ili prijatelj iz djetinjstva kog dugo niste vidjeli? To je sve sad vrlo moguće i dostupno! Zahvaljujući niskotarifnim aviokompanijama, avionske karte za Geteborg nikad nisu bile jeftinije. Možete sad priuštiti sebi turističko putovanje ili posjetite drage osobe i prisjetiti se starih dobrih dana jer karta za Geteborg košta svega šezdesetak eura. A možda već živite tamo i uželjeli ste se svojih i rodnog mjesta? Želite se napiti kahve na korzou u rodnom gradu, a dugo vam je čekati do ljeta i odmora. Treba vam nekoliko desetina eura i par slobodnih dana da se za dva i po sata nađete u Bosni sa svojima. Karte iz  Geteborga za Bosnu i Hercegovinu nikad nisu bile povoljnije i nema potrebe da trpite „drmanje“ nostalgije.

Za dva i po sata ste u Geteborgu

Zahvaljujući low-cost aviokompanijama, letovi za  Geteborg su sada dostupni velikom broju ljudi. Treba ih samo potražiti u tražilicama jeftinih letova. Kada rezervišete sebi jeftinu aviokartu za  Geteborg, trebalo bi znati par stvari o aerodromu. Sletjet ćete na Göteborg Landvetter Airport,  nazvanom po lokalitetu Landvetter, koji se nalazi u opštini Härryda. Nalazi se 20 km od Geteborga i od 2015. je preuzeo ulogu jedinog aerodroma u okolini Geteborga, nakon što je stari aerodrom Göteborg City Airport zatvoren zbog oštećenja piste. Oni koji su ranije letjeli za  Geteborg bi trebalo imati na umu ovu informaciju kako se ne bi iznenadili nakon dolaska na sasvim drugi aerodrom.  Aerodrom Landvetter je nekada imao dva terminala, domaći i međunarodni, ali su oni spojeni u jedan zajednički terminal. Od 2009. godine predaja prtljaga prebačen je na međunarodni terminal, pošto je sav prtljag morao biti pregledan novim propisima. Transferna zona, koja ima nekoliko trgovina, kafića i restorana, od te godine je dostupna svim putnicima. Aerodrom ima nekoliko kapija, ali su za one koji su kupili povoljnu kartu iz Geteborga za Bosnu i Hercegovinu važne kapije (gateovi) 21A–21D koji su namijenjeni za putnike van Schengenske zone i moraju proći carinsku i pasošku kontrolu.

Kako stići s aerodroma do Geteborga?

Ako ste rezervisali jeftin let za  Geteborg i sletjeli na aerodrom tamo ćete zateći skandinavsku organizovanost koja često umije iznenaditi ljude s Balkana. Na aerodromu vam nude razne usluge i vrste pomoći koje za nas mogu izgledati doista čudno. Od toga da možete doplatiti za avionsku kartu iz  Geteborga i time finansirati aviokompanije da troše posebno ekološki prihvatljivo gorivo i tako smanjite utjecaj svog leta na klimatske promjene, do savjeta djevojkama koje su prisiljene na udaju da sakriju kašičicu u donji veš gdje će ih nakon što ih otkriju pri kontroli, posebna služba odvojiti od onih koji ih na udaju prisiljavaju i pružiti im svu moguću pomoć. Pretpostavljamo da vama ova vrsta „usluge“ neće biti potrebna, te ćemo vam dati par savjeta kako doći do grada javnim prijevozom kad ste već kupili jeftin let za Geteborg dobrovoljno. Autobusi prijevoznika Flygbussarna voze 20-ak minuta do centra  Geteborga, ali nisu baš jeftini, s tim da karta kupljena prijeko interneta može izaći nešto povoljnije. Stoga treba uzeti u obzir i druge prijevoznike kao što su Flixbus i Nettbus, ponekad cijena njihovih karata do mjesta može biti upola ili iznositi svega trećinu cijene karte koju naplaćuje Flygbussarna. Najbolje je sve to provjeriti na internetu prije polaska leta za Geteborg.

Šta vidjeti u Geteborgu?

Danas su sve popularniji tzv „citybreak“ odmori gdje ljudi, umorni od svakodnevnog stresa i obaveza, žele malo predahnuti u dalekim mjestima.  Geteborg je izvrsna destinacija za one kojima je potreban kratak odmor i punjenje baterija. Preporučujemo Geterburški muzej koji je zbog svoje kolekcije dobio prestižne tri zvjezdice u Michelinovom Zelenom vodiču. Tu možete naći dijela nordijskih slikara od XV vijeka do onih najmodernijih, ali muzej također ima prestižnu kolekciju istinskih velikana svjetskog slikarstva: Gauguin, Picasso, Monet, Chagall, van Gogh, van Dyck, Rembrandt, Rubens… svi oni se nalaze tamo. Također vam savjetujemo da se obavezno „izbanjate“ u čuvenoj sauni u Frihamnenu. U nekadašnjem brodogradilištu u samom centru grada izgrađena je najspektakularnija sauna u Švedskoj, i što je najbolje – potpuno je besplatna, jedino morate rezervisati mjesto unaprijed. Ali ako ste već rezervisali jeftinu avionsku kartu za Geteborg, neće biti problem ni sauna. Zatim je tu još i ispijanje kahve u živopisnoj četvrti Haga, gdje možete prakticirati „fiku“ – švedski običaj ispijanja brze kahve uz kolač. Bez toga, kao da niste letjeli za Geteborg. Tu je još i krstarenje po geterburškom arhipelagu, lunjanje po živopisnim ulicama s kaldrmom, slušanje raznih jezika i spajanje različitih kultura u jednu funkcionalnu zajednicu... Više i nego dovoljno razloga za potražiti jeftin let za Geterburg i za par dana se vratiti u Bosnu i Hercegovinu novi i preporođeni.

Kako naći jeftinu kartu za Geterburg?

Cijena aviokarte za Geteborg može varirati u nevjerojatnom rasponu do 66 do prijeko 1000 eura. Odličan način za potragu jeftinih letova za Geterburg su tražilice jeftinih letova kakva je na primjer eSky. Tamo također možete vidjeti aktualne popuste, na dijelu web stranice ili aplikacije eSky zvanom Prilike. Tamo se nalaze trenutno izuzetno povoljne promocije letova za Geteborg. A za one koji tamo žele da skoknu na kratak odmor, a nemaju mnogo vremena istraživati cijene karata, pogotovo ne i smještaja za ovu destinaciju, eSky nudi još pogodnosti. U takvom slučaju, idealan za vas je dio web-stranice Let+Hotel, u kojem po objedinjenoj ceni možete naći smještaj u hotelu skupa sa avionskom kartom. Čak 75% novca možete uštedjeti na ukupnoj cijeni i to se svakako više isplati nego da posebice kupujete kartu za Geteborg, a odvojeno rezervišete smještaj u tom švedskom gradu. Kako je to moguće? ESky ima pristup trenutnim ponudama kod preko 950 avionskih kompanija i 1,3 miliona hotelskih objekata iz cijelog svijeta. ESky sistem za usporedbu letova i smještaja pokazat će vam najnovije i najjeftinije ponude za odmor u odabranim gradovima, kao i odgovarajući hotel. Uz jasna pravila za rezervaciju, bez skrivenih troškova, nema potrebe gubiti vrijeme na pretrage kod raznih avionskih kompanija, bilježiti vrijeme polijetanja i slijetanja te računati kad otkazati hotel. I ne samo to, sve smještajne kapacitete koje eSky ima u ponudi ocijenili su i mnogi drugi putnici, pa ih možete birati ne samo po uslugama koje nude već i po ocjenama koje su im dodijelili drugi korisnici. Imajte na umu da je eSky je tokom 15 godina poslovanja stekao impresivan broj korisnika, više od 150 miliona te će svakako pomoći i vama pronaći jeftin let za Geteborg i povoljan smještaj tamo.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Gothenburg na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Gothenburg?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Gothenburg, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Gothenburg?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Gothenburg uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Gothenburgu

Popularne avio kompanije za Gothenburg

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Gothenburgu

Nađite smještaj u Gothenburgu