Jelovnik

Sarajevo Istanbul - Pretražite letove

Prikaži filtere

Istanbul

Sarajevo – Istanbul, postoje li jeftine avio karte?

Svakako da postoje. O slavnom gradu i njegovoj povezanosti s Bosnom i Hercegovinom ne treba trošiti riječi. Valja samo reći da je, usljed brojnih veza, političkih, kulturnih pa čak i rodbinskih, normalno da Istanbul i Sarajevo budu povezani i brojnim avio letovima, čestim i povoljnim, te se ne treba mnogo dvoumiti ako želite poletjeti iz Bosne za najveći grad u Turskoj. Obići Aja Sofiju, popiti kahvu u istom danu i u istom gradu, ali na dva različita kontinenta, moguće je samo u ovom gradu. Ne dvoumite se, treba samo potražiti povoljnu kartu Sarajevo – Istanbul.

Kako doći do jeftine karte Sarajevo – Istanbul?

Onaj ko traži povoljan let za Istanbul iz Sarajeva naići će na veliku mogućnost izbora: avio karte Sarajevo – Istanbul mogu se naći prijeko različitih agencija za prodaju karata, ili se čak jeftini letovi za Tursku mogu tražiti po raznim grupama na socijalnim mrežama posvećenim putovanjima. Mogu se pratiti razni internet forumi i grupe na Facebooku, ne bi li se pronašli povoljni letovi za Tursku, te čekati na objave informacija o posebnim ponudama. Možete se registrirati u tim grupama i pratiti trenutne aktivnosti. Međutim, nikad ne znate šta će korisnici objaviti, a naročito hoće li tamo „iskočiti“ jeftina avio karta za Istanbul.

Kako zaista kupiti jeftinu avio kartu Istanbul – Sarajevo

Ukoliko želite imati jednostavan, a opet kompletan pregled svih opcija za kupovinu avionske karte Sarajevo – Istanbul, najbolja opcija su internet tražilice letova kao što je eSky. Ova tražilica prijeko koje se mogu kupiti avionske karte za Tursku vam može poslužiti kao dobro polazište ne samo kada putujete u Istanbul, već i za mnoge druge gradove.

Zašto se isplati prijeko interneta kupiti let Sarajevo - Istanbul?

Pretraživanje letova za Istanbul na stranicama avioprijevoznika može biti komplikovano i dugo traje, stoga upotrebite tražilicu koja efikasno razvrstava cijene (s uračunatim naknadama) za jeftine avionske karte iz Sarajeva za Tursku od najnižih ka skupljim, kao što je tražilica letova eSky. Mada se misli su letovi najjeftiniji kada su kupljeni prijeko low cost prijevoznika, to nije uvijek slučaj. Jer, u cijenu karte treba uračunati i predat prtljag i brojne druge usluge koje se dobijaju preko redovnih aviolinija, a koje low cost kompanije posebno dodaju u cijenu karte. Zato su na stranici eSky prikazane cijene avio karata za Istanbul sa svim dodatnim troškovima, a eventualne nove usluge koje biste mogli poželjeti na letu za Istanbul jasno su naznačene, kako bi rezerviranje bilo što jednostavnije i što lakše. Također su vrlo važne dodatne opcije ako je moguće pomjeriti termin leta Tursku tako da možete vidjeti mjesečni pregled cijena, te podesiti period putovanja tako da vam avio karte Sarajevo –Istanbul budu što isplativije.

Koliko košta avio karta od Sarajeva do Istanbula?

Iz Sarajeva se za Istanbul može letjeti tamo i nazad već za 120 eura, sve zavisi od termina i momenta kupovine karte. Treba izbjegavati špic turističke sezone, što za Istanbul nije problem jer zbog svoje mediteranske klime taj je grad prijatno posjetiti praktički u svako doba godine. Također je važno i da kartu kupite dovoljno vremena unaprijed, jer se kupovina nekoliko dana prije planiranog leta Sarajevo – Istanbul nikako ne isplati, cijena može biti i deset puta veća u odnosu na onu kartu za Tursku kupljenu tri meseca ranije. Također je važno i samo vrijeme kupovine. Valja izbjegavati kupovanje uvečer kada većina ljudi ima vremena za traženje jeftine karte za Istanbul. Ako je moguće, najbolje je kartu kupiti u ranim jutarnjim časovima, još ako je to moguće obaviti sredinom nedjelje, možete naći odličnu priliku za kupovinu povoljnog leta za Istanbul.

Kako najbrže doletjeti iz Sarajeva za Istanbul?

Iz Bosne i Hercegovine za Istanbul vozi zaista mnogo aviokompanija. Za Tursku iz Sarajeva lete Turkish Airlines, Pegasus, Al Italia, Croatia Airlines... Trajanje puta varira od manje od dva časa pa do čak 30 sati u jednom pravcu. I često ispadne da je najbrže i najjeftinije. Ne vjerujete? Pa upravo stoga je tražilica eSky fantastična jer vam pregledno nudi sve ono što vas suštinski interesira: cijenu, broj presjedanja i trajanje puta. Naročito je koristan link „Letovi za bliske datume“. Taj se link pojavljuje nakon prvog unosa informacija o poželjnim datumima, odmah ispod prostora za unos informacija o letu. Klikajući na njega, pojavit će vam se tabelarno prikazane cijene letova za Istanbul za najbliže datume. I vidjet ćete da cijena „šeta“ od 122 do 172 eura. Ako kliknete na jednu od tih cijena u tabeli, prikazat će vam se detaljne informacije o prijevozniku, eventualnim presjedanjima i konkretnim datumima. Izvrsna opcija za one kojima je stalo da uštede na avio karti za Istanbul, a u mogućnosti su da putovanje pomjere za nekoliko dana.

Koliko ima aerodroma u Istanbulu?

Ovo je dobro pitanje, naročito za one koji su nekada davno već letjeli iz Sarajeva za Istanbul. Jer tada ste najverovatnije koristili aerodrom Ataturk koji je danas zatvoren. Istanbul danas ima dva međunarodna aerodroma, jedan je na evropskoj strani - Ataturk, a drugi na azijskoj - Sabiha Gökçen na koju slijeću niskotarifni avioprijevoznici i čarter letovi. Na njega ćete iz Sarajeva doletjeti samo ako koristite prijevoznika Pegasus. Ostali (Turkish Airlines, Lufthansa, Croatia Airlines) lete za Ataturk. Ataturk je od centra grada udaljen 20 kilometara i bez problema možete stići do centra autobusom, metroom ili taksijima kojih ima napretek. Metro je najjeftinija opcija i do polazne stanice potrebno je pješačiti desetak minuta sljedeći dobro označene znakove na samom aerodromu. Ali kako biste metrom stigli do Taksima ili starog grada (Sultan Ahmet), morat ćete presjesti na tramvaj ili uspinjaču na stanici Zeytinburnu ili Aksaray. Prijevoz autobusom isključivo do Taksima organizira privatna firma Havatas, vožnja traje oko 40 minuta.

Gdje dobiti podrobnije informacije o odredišnom aerodromu?

I ovdje je eSky od velike pomoći. Na njihovoj se stranici nalazi gumb „Aerodromi“ i tamo možete potražiti detaljne informacije o gotovo svim većim aerodromima na svijetu. Treba samo skrolovati na dole i umjesto Bosne i Hercegovine potražiti drugu zemlju, u ovom slučaju Tursku, pošto kupujete kartu Sarajevo – Istanbul, te potom izabrati upravo Istanbul. Tada možete saznati na koje sve načine još sa aerodroma Istanbul (takozvanog Novog aerodroma) ili aerodroma Sabiha Gökçen možete stići do centra grada, te razne druge korisne informacije poput valuta koje se koriste, šta se još sve može na njima naći, ima li besplatnog interneta... Tu su također značajne i recenzije ostalih putnika. Naime, vidjet ćete ocjene brojnih drugih putnika koji su već bili na aerodromu i koje vas interesuju, te čuti njihove pohvale ili primjedbe, a često i savjete kako izbjeći komplikacije u zgradi i oko nje, te najbrže i najjednostavnije proći npr, carinske procedure ili stići do centra Istanbula. Korisnici eSky pomažu jedni drugima.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Sarajeva za Istanbul na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Sarajeva za Istanbul?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let iz Sarajeva za Istanbul, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Sarajeva za Istanbul?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova iz Sarajeva za Istanbul uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Sarajevo Istanbul

Popularne avio kompanije na ruti Sarajevo - Istanbul

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Istanbulu

Nađite smještaj u Istanbulu