Jelovnik

Pretražite letove iz Banja Luke za Beograd

Prikaži filtere

Beograd

Jeftine avionske karte iz Banja Luke

Osjetite kako se nekada boemski živjelo u bivšoj Jugi

Probudite se u Banjoj Luci, na Rebrovcu, recimo, izađete iz stana i za nekih sat i po pijete kavu na Terazijama u sred Beograda. Ili odete pre podne na Kastel a popodne prošetate Kalemegdanom? Ili za par sati hoćete provjeriti koji je banjalučki ćevap bolji – onaj u Srbiji ili onaj u Republici Srpskoj? Čini vam se nemoguće i nedostupno? Varate se. Jeftine avionske karte iz Banja Luke za Beograd uopšte više nisu prevelik luksuz. Sad i vi sebi možete dopustiti način života koji su nekad u bivšoj Jugoslaviji vodili samo legendarni glumci, pjevači i voditelji. Ili direktori velikih preduzeća. Jutarnja kava na Knez Mihajlovoj, ručak na Skadarliji, a večera u Gospodskoj. Ili obrnuto. Sve u jednom danu, i sve je ovo lako i moguće. Sve što treba je u tražilicama jeftinih letova kakva je, na primjer, eSky, potražiti jeftin let iz Banja Luke za Beograd.

Da li se isplati letjeti iz Banja Luke za Beograd?

Ukoliko je vaš odgovor na gornje pitanje „ma kakvi!“, vjerovali ili ne, niste potpuno u pravu. Doduše, iz Banja Luke se za Beograd obično i ne pomišlja na let avionom, te se smatra da je let za Srbiju neisplativ i preskup. Ali modernizacijom aerodroma, te uvođenjem novih, kako niskotarifnih, tako i tradicionalnih prijevoznika, let iz Banja Luke za Beograd postaje dostupan za svačiji džep, a u nekim slučajevima može ispasti čak i jeftinije letjeti za Beograd, nego se truckati u autobusu ili nekakvom kombiju. Iz Banja Luke možete za Beograd naći let za manje od 60 eura. I tu se radi o povratnoj karti i direktnom letu. Dakle, doslovce ste za manje od sat vremena na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Zbog toga se sve više ljudi odlučuje za kupovinu jeftinih avionskih karata iz Banja Luke za Beograd.

Je li komplicirano s aerodromima u Banja Luci i Beogradu?

Aerodrom Banjaluka izgrađen je u Mahovljanima, u općinama Laktaši i Gradiška. Udaljenost aerodroma od magistralnog puta Banjaluka - Gradiška je manja od kilometar, a od centra grada 23 km. Aerodrom je s gradom povezan redovnom autobuskom linijom. Ukoliko tražite jeftinu avio karte za Beograd, sigurno vrijedi pretražiti letove za Banja Luku. A s druge strane, aerodrom Nikola Tesla u Beogradu nalazi se u Surčinu, dvadesetak kilometara od centra grada. Opremljen je svim sadržajima koji su neophodni putnicima: kafeterije, barovi i restorani, prodavnice i suvenirnice, trafike, mjenjačnica, bankomati, apoteka, knjižare, pekara... s različitim radnim vremenom. Barovi i restorani otvoreni su, na primjer, i tokom noći. Za sve putnike koji putuju iz Banja Luke do Beograda, pa žele do centra, najjeftinija opcija je gradski autobus 72 (do Zelenog venca) i 706 (do Novog Beograda) i privatni minibus na liniji A1, koji po nešto skupljoj cijeni vozi sa trga Slavija. Kartu za gradski prijevoz najbolje je kupiti na nekoj trafici na aerodromu. Taksi prijevoz je još jedna opcija, a kada slijećete na aerodrom, mudro je uzeti taksi voucher na posebnom šalteru koji se nalazi na Izlascima na aerodromu. Ako vam taksista prihvati taj voucher, to vam je garancija da će vas do centra odvesti po cijeni koja piše na voucheru. Ukoliko pak to odbije, ili vi sami zaustavite taksi ispred terminala bez uzimanja vouchera, postoji velika vjerovatnoća da je riječ o taksisti „divljaku“ s kojim vas vožnja može koštati nekoliko puta skuplje od uobičajene cijene.

Koliko košta avio karta iz Banja Luke za Beograd?

Aerodrom u Banjoj Luci svoj red letenja zasniva prije svega na saradnji s niskotarifnim prijevoznikom Ryanair te tradicionalnim prijevoznikom Air Serbia, nasljednikom nekadašnjeg JAT-a. S obzirom kako se Air Serbia u posljednje vrijeme sve više približava konceptu niskotarifnih avionskih prijevoznika, nude se zaista jeftine avionske karte za Beograd. Po cijeni od 66 eura, možete biti u Beogradu za 40 minuta, odmorni i spremni za ono za šta ste pošli, bez obzira je li u pitanju posao ili zabava. Letovi na relaciji Beograd - Banja Luka su svakog utorka, petka i nedjelje u 13.45 h, subotom u 10.10 h, a srijedom u 17:10 h, i ovo je najjeftiniji i najbrži vid prijevoza između ova dva grada. Sve što trebate učiniti je da u tražilici jeftinih letova potražite jeftinu avionsku kartu za Banja Luku i dobit ćete informacije kako i gdje kupiti kartu. Stoga je dobro avio kartu za Banja Luku iz Beograda tražiti preko, na primjer, eSky-a, pošto su tamo detaljno opisani svi troškovi, uključujući i to kakvu vrstu prtljaga možete besplatno unijeti u letjelicu, a za koju morate dodatno platiti..

Kakav prtljag možete unijeti na let BiH – Beograd

Ukoliko se odlučite letjeti iz Bosne i Hercegovine za Beograd, velika je vjerovatnoća da ćete za Beograd naći jeftin let kod avioprijevoznika Air Serbia. Air Serbia je nacionalna avio-kompanija Srbije i jedna je od najstarijih na svijetu. Postoji od 1927. godine, ali je tokom decenija više puta mijenjala ime. Najvjerojatnije je znate po negdašnjem imenu JAT. Strateški partner kompanije od 2013. godine postaje Etihad iz Emirata, koji je kupio 49% udjela i učestvuje u upravljanju. Nova era započela je najprije promjenom imena u Air Serbia, kada je kompanija postala i dio saveza Etihad Airways Partners. Danas ovaj avioprijevoznik direktno saobraća na više od 30 destinacija od Evrope do Sjeverne Amerike. Najnovije restrukturiranje kompanije približilo je Air Serbia niskotarifnom modelu poslovanja. Što se prtljaga tiče, na letovima iz Sarajeva i Banja Luke za Beograd, besplatan je samo ručni prtljag. Registrovani prtljag se naplaćuje. Stoga su tražilice jeftinih letova kao što je eSky vrlo praktične jer tamo za svega nekoliko sekundi ne samo što dobijate informacije o terminima svih letova za Beograd, već se odmah možete informirati i šta ćete još dodatno platiti te kako izbjeći dodatne troškove i zaista naći jeftin let za Beograd.

Nedelju dana u Beogradu smještaj + avionska karta za svega 100 eura?

Ukoliko u Beogradu nemate rođake ili prijatelje kod kojih možete prespavati, eSky vam nudi uslugu Let + Hotel gdje se za zaista povoljno može naći smještaj u kombinaciji s avionskom kartom iz Banja Luke. Naime, eSky pored prodaje letova iz Banja Luke za Beograd, svojim klijentima nudi i smještaj koji se može naći i do 30% jeftinije nego da ga tražite odvojeno od avionske karte za Beograd. Kao multinacionalna korporacija sa milionima klijenata, eSky ima pristup 1,3 miliona smještajnih objekata i stoga može ponuditi vrstu smještaja koja najviše odgovara vašem džepu. Ako zajedno s avionskom kartom za Beograd rezervirate i smještaj, možete birati želite li biti u hostelu ili pak u hotelu sa pet zvjezdica. Tako na primjer, ako želite samo najobičniji krevet, a ostatak dana želite provesti u lunjanju po beogradskim ulicama, karta i sedam noćenja u hostelu može vas stajati svega stotinu eura. Svakako vrijedi razmotriti i ovu opciju ako kupujete avionsku kartu iz Banja Luke za Beograd, naročito jer se na eSky stranici nude samo provjereni objekti skupa s ocjenama gostiju koji su ranije već bili odsjeli tamo.

Korisne informacije o aerodromima

Banja Luka Beograd

Tabla s rasporedom letenja:

Banja Luka Beograd

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Beogradu

Nađite smještaj u Beogradu