Jelovnik

Pretražite letove za Beograd

Prikaži filtere

Beograd

Beograd

Osjetite kako su nekada živjeli boemi u bivšoj Jugoslaviji

Probudite se u Sarajevu, izađete iz stana i za nekih sat i po pijete kahvu u čuvenom beogradskom hotelu Moskva. Ili ste popili kahvu u svom stanu u Banjoj Luci, a već za dva sata šetate Kalemegdanom. Čini vam se nemoguće i nedostupno? Varate se. Jeftine avionske karte iz Bosne i Hercegovine za Beograd uopšte više nisu prevelik luksuz. Sad i vi sebi možete dopustiti način života koji su nekad u bivšoj Jugoslaviji vodili samo slavni glumci, pjevači i voditelji. Ili direktori velikih preduzeća. Jutarnja kahva na Knez Mihajlovoj, ručak na Baščaršiji, a veče uz starogradsku muziku na Skadarliji. Ili obrnuto. Sve u jednom danu, i sve je ovo lako i moguće. Samo u tražilicama jeftinih letova kakva je na primjer, eSky treba potražiti jeftin let iz Bosne i Hercegovine za Beograd.

Avionom iz Bosne za Beograd?

Ako je vaš odgovor na gornje pitanje „ma jok!“, vjerovali ili ne, niste potpuno u pravu. Doduše, iz Bosne i Hercegovine se za Beograd obično i ne pomišlja na let avionom, te se smatra da je let za Srbiju neisplativ i preskup. Ali modernizacijom aerodroma te uvođenjem novih kako niskotarifnih tako i tradicionalnih prijevoznika, let iz Bosne i Hercegovine za Beograd postaje dostupan za svačiji džep, a u nekim slučajevima može ispasti čak i jeftinije letjeti za Beograd nego se truckati u autobusu ili nekakvom kombiju. Iz Banja Luke možete za Beograd naći let za manje od 60 eura, a iz Sarajeva za 155. I tu se radi o povratnoj karti i direktnom letu. Dakle, doslovce ste za manje od sat vremena na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Kako s aerodroma stići do centra Beograda

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu nalazi se u Surčinu, dvadesetak kilometara od centra grada. Opremljen je svim sadržajima koji su neophodni putnicima: kafeterije, barovi i restorani, prodavnice i suvenirnice, trafike, mjenjačnica, bankomati, apoteka, knjižare, pekara.. s različitim radnim vremenom Barovi i restorani otvoreni su, recimo i tokom noći. Za sve putnike koji putuju do Beograda, najjeftinija opcija je gradski autobus 72 (do Zelenog venca) i 706 (do Novog Beograda) i privatni minibus na liniji A1, koji po nešto skupljoj cijeni vozi sa trga Slavija. Kartu za gradski prijevoz najbolje je kupiti na nekoj trafici na aerodromu. Taksi prijevoz je još jedna opcija, a kada slijećete na aerodrom, mudro je uzeti taksi voucher na posebnom šalteru koji se nalazi na Izlascima na aerodromu. Ako vam taksista prihvati taj voucher, to vam je garancija da će vas do centra odvesti po cijeni koja piše na voucheru. Ukoliko pak to odbije, ili vi sami zaustavite taksi ispred terminala bez uzimanja vouchera, postoji velika vjerovatnoća da je riječ o taksisti „divljaku“ s kojim vas vožnja može koštati nekoliko puta skuplje od uobičajene cijene.

Šta treba znati o letovima iz Bosne i Hercegovine za Beograd

Svako ko traži let za Beograd naići će na mnogo izbora pri kupovini, takvi letovi se mogu naći preko različitih agencija za prodaju karata koje imaju poslovni prostor u gradu, ali one su najskuplja opcija. Mnogo je bolje tražiti prijeko, u posljednje vrijeme naročito popularnih, agencija za internetsku prodaju karata. Ukoliko želite da imate jednostavan a kompletan pregled svih mogućih opcija kada kupujete jeftine avionske karte na relaciji Bosna i Hercegovina - Beograd, najbolja opcija su internetske tražilice letova kao što je eSky. Ova tražilica može vam poslužiti kao dobro polazište ne samo kada putujete u prijestonicu Srbije već i za brojne druge gradove. Stoga svakako treba kliknuti na dugme „najjeftiniji letovi +/’ 3 dana“ gdje će vam se pokazati više letova i tu se odlično može vidjeti koliko cijene variraju. Zato kartu treba kupovati znatno ranije, pa su onda veće šanse da se nađe jeftin let za Beograd. A ako ste pak riješili iznenada putovati, onda bi valjalo provjeriti šta stoji iza dugmeta „Prilike“ na tražilici jeftinih letova eSky. Tamo se ponekad mogu naći letovi po promotivnim cijenama, s tim da ponuda tamo ne zavisi od tražilice već od trenutnih ponuda avionskih prijevoznika.

Koje dodatne troškove imate?

Prtljag je dodatna usluga na kojoj kompanije mogu zaraditi. Treba znati da se prtljag dodatno doplaćuje kada letite prijeko niskotarifnih prijevoznika, ali i prijeko nekih tradicionalnih, i to za svaki smjer putovanja pojedinačno, a cijena velikog kofera u jednom smjeru može značajno uticati na skok cijene vaše jeftine avio karte za Beograd. Tražilica jeftinih letova je stoga korisna jer možete unaprijed saznati koliki vas dodatni troškovi čekaju i imate vremena razmisliti ne isplati li se možda krenuti samo s ručnim prtljagom. Ukoliko na web-stranici eSky budete rezervisali svoj let, obavezno pogledajte napomenu o tome koliko se doplaćuje prtljag – izračunavaju to za vas kako biste maksimalno uštedeli vrijeme i isplanirali putovanje bez neprijatnih iznenađenja.

Kakav prtljag možete unijeti na let BiH – Beograd

Ako odlučite letjeti iz Bosne i Hercegovine za Beograd, velika je vjerovatnoća da ćete za Beograd naći jeftin let kod avioprijevoznika Air Serbia. Air Serbia je nacionalna avio-kompanija Srbije i jedna je od najstarijih na svijetu. Postoji od 1927. godine, ali je tokom decenija više puta mijenjala ime. Najpoznatija je po nekadašnjem imenu JAT. Strateški partner kompanije od 2013. godine postaje Etihad, koji je kupio 49% udjela i učestvuje u upravljanju. Nova era započela je najprije promjenom imena u Air Serbia, kada je kompanija postala i dio saveza Etihad Airways Partners.

Danas ovaj avioprijevoznik direktno saobraća na više od 30 destinacija od Evrope do Sjeverne Amerike. Najnovije restrukturiranje kompanije približilo je Air Serbia niskotarifnom modelu poslovanja.

Što se prtljaga tiče, na letovima iz Sarajeva i Banja Luke za Beograd, besplatan je samo ručni prtljag. Registrovani prtljag se naplaćuje. Stoga su tražilice jeftinih letova kao što je eSky vrlo praktične jer tamo za svega nekoliko sekundi ne samo što dobijate informacije o terminima svih letova za Beograd, već se odmah možete informirati i šta ćete još dodatno platiti, te kako izbjeći dodatne troškove i zaista naći jeftin let za Beograd.

Kuća cvijeća i let u nostalgiju

Dakle, kako smo naveli, jasno je kako vam je manje vremena potrebno doletjeti iz Sarajeva do beogradskog aerodroma nego s njega otići do čuvenog muzeja 25. maja gdje je sahranjen Tito. Za svega 60-ak eura (iz Banja Luke), ili pak 155 (iz Sarajeva) možete prošetati Kalemegdanom, uživati u kahvi na boemskoj kaldrmi Skadarlije dok se iza vas čuje zvuk tamburice, provesti se nezaboravno na beogradskim splavovima ili samo uživati u pogledu nad ušćem Save u Dunav. Za sve ovo sad nije potreban ogroman novac niti mnogo slobodnog vremena za odmaranje od napornog putovanja. Čim iskoračite iz aviona za Beograd, već ste spremni da osjetite šarm prijestonice nekadašnje Jugoslavije i osjetite isto što su nekada osjećale legende stare Jugoslavije. Sve što treba učiniti, jeste potražiti jeftin let Bosna i Hercegovina – Beograd.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Beograd na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Beograd?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Beograd, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Beograd?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Beograd uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Beogradu

Popularne avio kompanije za Beograd

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Beogradu

Nađite smještaj u Beogradu