Jelovnik

Pretražite letove za Brisel

Prikaži filtere

Brisel

Let za Brisel

Jeftini letovi iz Bosne i Hercegovine za Brisel su najbolji način da se odvojite od svakodnevice na nekoliko dana. Svega nekoliko sati leta omogućuju vam da budete u gradu koji je najmultikulturalnija i najšarenija evropska prijestonica. Let za Brisel je odlična ideja ne samo za one koji svojim očima žele vidjeti četvrt prepunu institucija Evropske unije, već i za one koji žele isprobati najukusniji belgijski pomfrit, vafle ili pivo.

Koji aerodromi postoje u Briselu?

U Briselu postoje dva aerodroma - aerodrom Brisel (BRU) i aerodrom Brisel - Charleroi (CRL). Prvi je najveći aerodrom u Belgiji, gdje se svake godine opsluži najmanje 20 miliona putnika koji lete sa 66 aviokompanija. Aerodrom Brisel nalazi se na jedva 12 kilometara od centra belgijskog glavnog grada u mjestu Zaventem. Dobro je povezan kako s Briselom, tako i sa drugim dijelovima zemlje. Do centra grada možete doći, između ostalog, gradskim autobusom s nivoa „0”, vozom, taksijem ili rentakarom iznajmljenim na licu mjesta. Interesantna je činjenica da je aerodrom povezan s centrom biciklističkom stazom koja počinje na nivou "0".

Aerodrom Brisel-Charleroi se svakako nalazi dalje od centra grada nego aerodrom Brisel. Nalazi se oko 50 kilometara južno od glavnog grada Brisela i 7 kilometara sjeverno od grada Charleroi, po kom je i dobio ime. Opslužuje ga svega sedam niskotarifnih avioprijevoznika, tzv. low cost prijevoznika. Do Brisela odatle možete doći, između ostalog, vozom, autobusom ili taksijem.

Koliko koštaju avionske karte za Brisel?

Najjeftinije karte za Brisel nude Croatia Airlines, Austrian i Lufthansa.

Let iz Bosne i Hercegovine u Brisel u ovom slučaju nije preskup, jer kupovinom karte unaprijed te nakon sezone odmora ili praznika, možete platiti oko 240 EUR po osobi u oba smjera.

Direktni letovi do Brisela koje realizira Swiss ili Adria Airlines povezani su s višim troškovima. Avionska karta za i iz Brisela, kupljena dva mjeseca unaprijed za datum u jesen  tradicionalnim aviokompanijama, košta od 300 do čak 1415 EUR. Karte ovih aviokompanija kupljene samo nekoliko dana prije polaska koštaju čak dva ili tri puta više. Za letove sa presjedanjem ili presjedanjima, rezervisane dva mjeseca prije putovanja, morate platiti oko 350-380 EUR.

Kod rezervacije avionske karte za Brisel, treba imati na umu da na konačnu cijenu utiču dodatne naknade avionskih prijevoznika. Cijena leta može biti umanjena odustajanjem od dodatnog osiguranja putnika i njegovog prtljaga. Ovo rješenje je dobro, ako osoba posjeduje polisu osiguranja koja se kupuje odvojeno. Manje ćemo platiti let za Brisel ako odustanemo od prioritetnog prijavljivanja na aerodromu, dodatnog prtljaga i izbora konkretnog mjesta u avionu.

Kada su letovi za Brisel najjeftiniji?

Karta za Brisel je najjeftinija zimi, tačnije u decembru. Onda let za Brisel možete platiti čak i do 30 posto jeftinije nego u drugim terminima. To je, između ostalog, povezano s činjenicom da se Brisel, koji je sjedište mnogih međunarodnih institucija kao što su Evropska unija ili NATO, prazni tokom božićnog perioda, jer biznismeni i političari koji redovno lete u prijestonicu Belgije obično uzimaju odmor u to vrijeme. Zanimljivo je da se pristupačnije karte,  za oko 15 posto jeftinije od uobičajenih cijena aviokarata, mogu kupiti i za datum koji pada u julu – ovo je također povezano sa sezonom godišnjih odmora ljudi koji rade u institucijama Evropske Unije.

Najskuplje, pak, karte za let u Brisel su u mjesecima kao što su januar i septembar, kada službenici, nakon prazničnog perioda, nastavljaju s radom. Aviokompanije koriste ovu činjenicu, povećavajući cijene za oko 15 posto u odnosu na prosječnu cijenu avionskih karata za Brisel u drugim terminima.

Ukoliko želite kupiti avionsku kartu za Brisel po povoljnoj cijeni, treba se držati nekoliko principa. Način za uštedu novca je kupovina karte otprilike oko sedam ili osam nedjelja prije polaska. Tada aviokompanije najčešće nude paket karata po sniženim cijenama. Važno je i kada vršimo rezervaciju, jer se najjeftiniji letovi za Brisel pojavljuju u sistemima prodaje obično sredinom sedmice, tj. utorkom, srijedom i četvrtkom za vrijeme radnog vremena, tj. od 9 do 15 sati.

Kako sniziti cijenu leta za Brisel?

Jeftine aviokarte za Brisel mogu se kupiti zahvaljujući korištenju ponude „last minute”. Neke aviokompanije nekoliko dana prije planiranog odlaska po nižim cijenama nude karte koje se još uvijek nisu prodale. Ovo međutim ne mora biti pravilo, pa ako želimo letjeti u tačno određenom terminu, najbolje je okrenuti se drugim metodama za kupovinu avionskih karata za Brisel po najboljoj cijeni.

Najefikasniji način za smanjivanje cijena leta za Brisel je upotreba web-tražilica za upoređivanje cijena karata. Umjesto čekanja na „zadnji čas” ili samostalnog traženja informacija o presjedanjima i cijenama u pojedinačnim internet sistemima za rezervacije aviokompanija, vrijedi se pouzdati u tražilice letova, npr. eSky. Zašto? Na jednom mjestu, za svega nekoliko sekundi, dobijate pregled podataka o letovima 860 aviokompanija iz cijelog svijeta. Sve što treba da uradite je da unesete podatke o mjestu polaska i dolaska, datum putovanja, broj putnika te izaberete klasu. Lista letova, u ovom slučaju u ili iz Brisela, automatski se sortira u skladu sa cijenom - od najjeftinijeg do najskupljeg, ali se može filtrirati, uzimajući u obzir broj presjedanja, odredišni aerodrom, vrijeme putovanja, itd...

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Brisel na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Brisel?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Brisel, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Brisel?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Brisel uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Briselu

Popularne avio kompanije za Brisel

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Briselu

Nađite smještaj u Briselu