Jelovnik

Standardi hotelskih soba i njihova opremljenost

Standardi hotelskih soba i njihova opremljenost

Oprema u sobama u velikoj mjeri zavisi od standarda hotela, tj. broja zvjezdica koje hotel ima.

Dolje smo opisali najčešće tipove soba, ali treba imati na umu kako to nije pravilo. Ovisno od zemlje, regiona ili, naravno, hotela, oprema može varirati i neznatno se razlikovati od opisanih slučajeva.

Standard

Standardna oprema hotelske sobe je: krevet, noćni ormarić ili polica uz svako mjesto za spavanje, ormar ili ugradna garderoba, radni stol ili stočić, ogledalo, zidna vješalica za garderobu i noćna svjetiljka. Pored toga, u prostoriji se može nalaziti i takva oprema kao što su TV, telefon, radio, itd.

U osnovnu opremljenost spada i kupatilo – može biti različito opremljeno, ovisno o standardu hotela, gdje možete očekivati ​​dodatke kao što su ručnici za kupanje, set sapuna za svaku osobu, te u hotelima viših standarda sušila za kosu, vage i drugi kozmetički pribor.

Porodični

Porodične sobe (skraćenica: FAM) su obično proširena verzija standardne sobe.

Ove sobe imaju veći prostor. Opremljenost se ne razlikuje značajno od one gore opisane - može se prilagoditi za smještaj više gostiju. (na primjer veći ormar, više stolica, veće kupatilo).

Apartmani

Apartmani (skraćenica: APT) su sobe sa standardnom opremom, dodatno opremljene čajnom kuhinjom, posuđem i priborom za jelo. U ovim sobama možete pripremati obroke za sebe. U nekim slučajevima mogu se sastojati čak i od 2 odvojene prostorije (na primjer za djecu).

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!