Jelovnik

Vrste obroka u hotelu

Vrste obroka u hotelu

AI (All Inclusive)

Ovo je najpopularniji oblik ishrane za one osobe koje žele provesti svoj odmor na plaži u blizini hotela. Ova ponuda uključuje pun pansion (od tri do šest obroka) i grickalice, kao i neograničen pristup bezalkoholnim pićima i lokalnim alkoholnim pićima.

UAI (Ultra All Inclusive)

Ova je opcija All Inclusive koja je proširena s bogatijom ponudom alkoholnih pića, obično međunarodnih marki. Osim toga, ovisno o hotelu, u ponudi mogu biti i druge atrakcije - masaža, SPA, sauna, itd....

OV

To je oblik godišnjeg odmora bez obroka u hotelu. Najviše ga koriste aktivni turisti koji većinu vremena provode izvan hotela.

BB (Bed and Breakfast)

Noćenje s doručkom. Ovdje je u cijenu hotela uključen doručak.

HB (Half Board)

Polupansion gdje je u cijenu, osim spavanja, uključen doručak i još jedan obrok - kasni ručak ili večera.

FB (Full Board)

Pun pansion. Doručak, ručak i večera su uključeni u cijenu. Varijanta se preporučuje osobama koje planiraju biti ne duže od nekoliko sati izvan hotela, ali se ne žele hraniti po restoranima.

SC (Self Catering)

Ishrana u vlastitom aranžmanu. Obroci nisu uključeni u cijenu, ali gosti u pravilu imaju pristup kuhinji ili čajnoj kuhinji gdje mogu sami pripremati obroke. Najbolja opcija kada želite malo uštedjeti ili se morate držati restriktivne ishrane.

PP

To su obroci koji se poslužuju na način prilagođen programu ekskurzije. Obično se to odnosi na turistička putovanja kad se za vrijeme pauze ili odmora služi obrok.

ZPR

Ponude ove vrste uključuju ishranu u obliku opisanom u detaljima turističke manifestacije ili je opisan u datom u hotelu koji je dio te turističke manifestacije.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!