Jelovnik

Vrste doručka

Vrste doručka

Različite vrste doručaka mogu se naći u raznim hotelima širom svijeta možete. Vrijedi provjeriti kakva je ponuda doručka još tokom procesa rezervacije. Predstavljamo vam osnovne vrste doručaka u hotelima.

Engleski doručak (english breakfast)

Ovaj se doručak uglavnom sastoji od prženih jaja, pasulja, gljiva, malih kobasica i grilovanog paradajza. Dodatno idu tost, kahva ili čaj i sok.

Američki doručak (american breakfast)

Taj se doručak se obično sastoji od dva jaja, slanine, malih kobasica, palačinki i umaka od javora. Uz to se daju tost, kahva ili čaj i sok. Opcionalno se mogu ponuditi žitarice sa mlijekom.

Kontinentalni doručak (continental breakfast)

Doručak se obično sastoji od tosta, džema, kahve ili čaja i soka. U poboljšanoj verziji možete naći i topla jela - kajganu, kobasice, mliječne juhe.

Bečki doručak (viennese breakfast)

Taj se doručak obično sastoji od meko kuhanih jaja u čaši, peciva, tanjira sa suhomesnatim proizvodima, džema ili meda.

Također u hotelima možete naići i na buffet s različitim vrstama proizvoda, od toplih jela do voća, od kojih možete sami sebi sastaviti doručak. 

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!