Jelovnik

Vrste doručka

Vrste doručka

Različite vrste doručaka mogu se naći u raznim hotelima širom svijeta možete. Vrijedi provjeriti kakva je ponuda doručka još tokom procesa rezervacije. Predstavljamo vam osnovne vrste doručaka u hotelima.

Engleski doručak (english breakfast)

Ovaj se doručak uglavnom sastoji od prženih jaja, pasulja, gljiva, malih kobasica i grilovanog paradajza. Dodatno idu tost, kahva ili čaj i sok.

Američki doručak (american breakfast)

Taj se doručak se obično sastoji od dva jaja, slanine, malih kobasica, palačinki i umaka od javora. Uz to se daju tost, kahva ili čaj i sok. Opcionalno se mogu ponuditi žitarice sa mlijekom.

Kontinentalni doručak (continental breakfast)

Doručak se obično sastoji od tosta, džema, kahve ili čaja i soka. U poboljšanoj verziji možete naći i topla jela - kajganu, kobasice, mliječne juhe.

Bečki doručak (viennese breakfast)

Taj se doručak obično sastoji od meko kuhanih jaja u čaši, peciva, tanjira sa suhomesnatim proizvodima, džema ili meda.

Također u hotelima možete naići i na buffet s različitim vrstama proizvoda, od toplih jela do voća, od kojih možete sami sebi sastaviti doručak. 

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.