Jelovnik

Dodatne usluge koje su dostupne i ponuđene u hotelima

Dodatne usluge koje su dostupne i ponuđene u hotelima

Mnogi hoteli pružaju dodatne usluge kao što su: naručivanje buđenja, pranje rublja, room service, naručivanje taksija, prodaja karata za kulturne događaje, turističke informacije, čuvanje dragocjenosti u sefu. Neke od ovih usluga ne moraju biti besplatne.

Mini-bar u sobi

Ovo je obično dodatna opcija koja se plaća. Plaćanje za konzumirane proizvode (pića, grickalice) reguliše se na kraju vašeg boravka, prilikom odjave. U svakoj sobi bi trebao biti cjenovnik proizvoda iz mini-bara.

Kahva i čaj

Mnogi hoteli nude besplatan čaj i kahvu koje možete sami sebi pripremiti. Hotel nudi sobe sa aparatom za kahvu ili čajnikom, čaj, kahvu, šećer i mlijeko za kahvu, kao i čaše za jednokratnu upotrebu ili pak one staklene.

Izvan sobe

Dodatne pogodnosti koje se mogu naći u hotelu uglavnom su uslovljene standardom. Takvi sadržaji uključuju: bazene, saune, fitnes, teretane, wellness centar, prodavnice nakita i suvenira, frizerski salon, čuvanje prtljaga, čuvanje rekreativne opreme, konferencijske sale, usluge turističkih vodiča, besplatan parking, peglanje.

Internet

U većini hotela postoji mogućnost korišćenja interneta. Hoteli s višim standardom često nude širokopojasni pristup internetu u sobi. Njegova upotreba obično ne zahtijeva dodatne troškove. Neki hoteli u svojoj ponudi mogu imati korištenje usluga internet-caffea - naknade za njihovo korištenje određuju se pojedinačno za svaki hotel.

Mnogi hoteli pružaju bežični internet (Wi-Fi). Dešava se da je ova vrsta mreže dodatno osigurana, a pristup se možda mora platiti. Hotelsko osoblje može pružiti informacije o tome na koji način platiti naknadu za uslugu.

 

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!