Jelovnik

Dodatne usluge koje su dostupne i ponuđene u hotelima

Dodatne usluge koje su dostupne i ponuđene u hotelima

Mnogi hoteli pružaju dodatne usluge kao što su: naručivanje buđenja, pranje rublja, room service, naručivanje taksija, prodaja karata za kulturne događaje, turističke informacije, čuvanje dragocjenosti u sefu. Neke od ovih usluga ne moraju biti besplatne.

Mini-bar u sobi

Ovo je obično dodatna opcija koja se plaća. Plaćanje za konzumirane proizvode (pića, grickalice) reguliše se na kraju vašeg boravka, prilikom odjave. U svakoj sobi bi trebao biti cjenovnik proizvoda iz mini-bara.

Kahva i čaj

Mnogi hoteli nude besplatan čaj i kahvu koje možete sami sebi pripremiti. Hotel nudi sobe sa aparatom za kahvu ili čajnikom, čaj, kahvu, šećer i mlijeko za kahvu, kao i čaše za jednokratnu upotrebu ili pak one staklene.

Izvan sobe

Dodatne pogodnosti koje se mogu naći u hotelu uglavnom su uslovljene standardom. Takvi sadržaji uključuju: bazene, saune, fitnes, teretane, wellness centar, prodavnice nakita i suvenira, frizerski salon, čuvanje prtljaga, čuvanje rekreativne opreme, konferencijske sale, usluge turističkih vodiča, besplatan parking, peglanje.

Internet

U većini hotela postoji mogućnost korišćenja interneta. Hoteli s višim standardom često nude širokopojasni pristup internetu u sobi. Njegova upotreba obično ne zahtijeva dodatne troškove. Neki hoteli u svojoj ponudi mogu imati korištenje usluga internet-caffea - naknade za njihovo korištenje određuju se pojedinačno za svaki hotel.

Mnogi hoteli pružaju bežični internet (Wi-Fi). Dešava se da je ova vrsta mreže dodatno osigurana, a pristup se možda mora platiti. Hotelsko osoblje može pružiti informacije o tome na koji način platiti naknadu za uslugu.

 

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.