Jelovnik

Kako pripremiti dijete za let avionom?

Kako pripremiti dijete za let avionom?

Pripremiti dijete za prvi let avionom je veliki izazov za svakog roditelja. Dosta zavisi od toga koliko dijete ima godina. Veoma je važno upoznati mališana sa ovom temom što je prije moguće.

Kako pripremiti dijete za let avionom?

Dobra je ideja da dijete upoznate sa drugim transportnim sredstvima za putovanje osim automobila. Ukoliko ne putujete javnim prevozom svakog dana, izvedite vašeg mališana da se provoza autobusom, tramvajem ili vozom. Dopustite mu da razumije koja pravila prevoladavaju u sredstvima komunikacije. Jednako je važno za dijete da se navikne na prisustvo nepoznatih ljudi.

Možete također organizovati i porodični put do aerodroma, tako da dijete ima priliku da se upozna sa samom zgradom i da vidi njemu do tad nepoznate letjelice. Probajte da zainteresujete dijete za letenje. Pokažite starijoj djeci kako radar letenja funkcioniše.

Recite svom djetetu kako izgleda jedan let. Objasnite mu šta znači check-in, kako izgledaju zaposleni piloti i stjuardese, kako unutrašnjost aviona izgleda i gdje se vrata za prtljag nalaze. Provjerite na mapi vašu relaciju leta.


Na aerodromu i u avionu

Ne dozvolite da vašem djetetu bude dosadno. Možete ga odvesti da posmatra putanju aviona i da se divi njegovom pravilnom slijetanju. Također, neophodno je da pripremite nekoliko različitih igrica za putovanje. Provjerite šta je potrebno da biste vaše dijete zabavili u avionu.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.ba.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!