Jelovnik

Let tokom trudnoće. Treći trimestar

Let tokom trudnoće. Treći trimestar

Čak i ako se osjećate savršeno dobro, trebalo bi da u poznoj trudnoći vodite računa o sebi kako biste smanjili rizik od preranog porođaja. Takođe imajte na umu da su sjedišta u avionu obično neudobna.

Letenje tokom trećeg trimestra trudnoće

Opšte pravilo avio-kompanija je da je ulazak u kabinu trudnicama nakon 34. sedmice trudnoće zabranjen (ali svaka kompanija ima svoja pravila). Osim porođaja prije termina, postoji i rizik od problema sa cirkulacijom koje može izazvati dugo sjedenje. Pravila i ograničenja u vezi sa trudnicama koje putuju razlikuju se od prevoznika do prevoznika – detaljne informacije dobićete ako kontaktirate naš call-centar.

Ako odlučite da putujete avionom, zatražite od doktora potvrdu o sedmici trudnoće u kojoj ste. Tako ćete izbjeći moguće probleme na aerodromu. Neke avio-kompanije imaju svoj posebni obrazac koji Vaš doktor treba da popuni.

Razmislite o tome da spakujete torbu sa svim stvarima koje Vam trebaju za bolnicu – u slučaju da porođaj počne prije nego što je očekivano.

Zapamtite!

Prije svakog leta obavezno posjetite doktora da biste provjerili da li je za Vas i Vašu bebu sigurno da letite. 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.