Jelovnik

Let tokom trudnoće. Treći trimestar

Let tokom trudnoće. Treći trimestar

Čak i ako se osjećate savršeno dobro, trebalo bi da u poznoj trudnoći vodite računa o sebi kako biste smanjili rizik od preranog porođaja. Takođe imajte na umu da su sjedišta u avionu obično neudobna.

Letenje tokom trećeg trimestra trudnoće

Opšte pravilo avio-kompanija je da je ulazak u kabinu trudnicama nakon 34. sedmice trudnoće zabranjen (ali svaka kompanija ima svoja pravila). Osim porođaja prije termina, postoji i rizik od problema sa cirkulacijom koje može izazvati dugo sjedenje. Pravila i ograničenja u vezi sa trudnicama koje putuju razlikuju se od prevoznika do prevoznika – detaljne informacije dobićete ako kontaktirate naš call-centar.

Ako odlučite da putujete avionom, zatražite od doktora potvrdu o sedmici trudnoće u kojoj ste. Tako ćete izbjeći moguće probleme na aerodromu. Neke avio-kompanije imaju svoj posebni obrazac koji Vaš doktor treba da popuni.

Razmislite o tome da spakujete torbu sa svim stvarima koje Vam trebaju za bolnicu – u slučaju da porođaj počne prije nego što je očekivano.

Zapamtite!

Prije svakog leta obavezno posjetite doktora da biste provjerili da li je za Vas i Vašu bebu sigurno da letite. 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!