Jelovnik

Obroci koji se poslužuju u avionu

Obroci koji se poslužuju u avionu

U niskotarifnim (low-cost) avio-kompanijama obroci i piće nisu uključeni u cijenu, ali možete naručiti i platiti nešto sa menija tokom leta. Regularni avio-prevoznici uglavnom služe besplatnu užinu ili obrok. Vrsta obroka zavisi od dužine leta i od doba polijetanja – u skladu s tim poslužuju se doručak, ručak, večera ili užina. Uz jelo se služe pića kao što su kafa, čaj, bezalkoholni i alkoholni napici.

Posebni obroci

Regularne avio-kompanije obično dozvoljavaju da unaprijed rezervišete specijalan obrok, u koji se računaju: vegetarijanski, bezglutenski, košer, za djecu itd. Specijalni obroci moraju da budu najavljeni tokom rezervacije leta i definisani bar 72 sata pre zakazanog polijetanja.

U business ili u prvoj klasi služi se pposeban meni, koji pripremaju renomirani šefovi iz svih krajeva svijeta. Obično se prijedlog jelovnika sastoji od nekoliko predjela, glavnih jela i deserata, a jelo se služi na keramičkom posuđu.

Više informacija o obrocima koji se služe tokom leta pronaći ćete u opisu svakog avio-prevoznika ponaosob.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!