Jelovnik

Obroci koji se poslužuju u avionu

Obroci koji se poslužuju u avionu

U niskotarifnim (low-cost) avio-kompanijama obroci i piće nisu uključeni u cijenu, ali možete naručiti i platiti nešto sa menija tokom leta. Regularni avio-prevoznici uglavnom služe besplatnu užinu ili obrok. Vrsta obroka zavisi od dužine leta i od doba polijetanja – u skladu s tim poslužuju se doručak, ručak, večera ili užina. Uz jelo se služe pića kao što su kafa, čaj, bezalkoholni i alkoholni napici.

Posebni obroci

Regularne avio-kompanije obično dozvoljavaju da unaprijed rezervišete specijalan obrok, u koji se računaju: vegetarijanski, bezglutenski, košer, za djecu itd. Specijalni obroci moraju da budu najavljeni tokom rezervacije leta i definisani bar 72 sata pre zakazanog polijetanja.

U business ili u prvoj klasi služi se pposeban meni, koji pripremaju renomirani šefovi iz svih krajeva svijeta. Obično se prijedlog jelovnika sastoji od nekoliko predjela, glavnih jela i deserata, a jelo se služi na keramičkom posuđu.

Više informacija o obrocima koji se služe tokom leta pronaći ćete u opisu svakog avio-prevoznika ponaosob.

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.