Jelovnik

Na koji način otkazati rezervaciju?

Na koji način otkazati rezervaciju?

Da biste otkazali rezervaciju automobila, idite na karticu Moja rezervacija. Na ovom mjestu također možete promijeniti vašu rezervaciju, na primjer, odabirom drugog automobila ili odabirom dodatne opreme ili pravljenjem nove rezervacije.

Otkazivanje rezervacije moguće je pod uslovima navedenim u Opštim uslovima.

Rezervacija koja je plaćena u cijelosti

Ukoliko ste u fazi rezervacije već unaprijed platili iznajmljivanje automobila, možete otkazati rezervaciju do 48 sati prije preuzimanja vozila. Rezervacije otkazane kasnije podliježu naknadi koja je jednaka iznosu od tri dana najma. Naknada za otkazivanje nikada neće biti veća od ukupnog troška iznajmljivanja automobila.

Rezervacije koje su djelomično plaćene

Ako plaćate samo dio ukupnog iznosa za najam vozila i otkažete rezervaciju, novac vam neće biti vraćen ni u kom slučaju. Ako otkažete do roka od 48 sati prije preuzimanja vozila, tad vam samo neće biti vraćena avansna uplata koju ste izvršili. Ali ako otkažete rezervaciju za manje od 48 sati prije preuzimanja, bit će vam naplaćena ili avansna uplata ili iznos od tri dana najma, ovisno o tome koji je iznos veći.

Nepreuzimanje vozila

Ukoliko otkažete rezervaciju prije samog trenutka iznajmljivanja ili se ne pojavite da preuzmete vozilo u dogovoreno vrijeme, naknada iznosi 100% troškova najma.

Ista pravila važe ako nemate kreditnu karticu koja ima ispupčena slova i brojeve (s imenom i prezimenom glavnog vozača) ili novac za pokriće depozita, ovisno o zahtjevima rentakar agencije.

Pažnja! Neke rentakar agencije mogu koristiti vlastitu politiku otkazivanja. Upoznat ćete se s njima u fazi odabira automobila. Kasnije možete pregledati karticu Moja rezervacija ili nas kontaktirati.

 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Da li ovaj članak sadrži informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Hvala Vam na Vašem mišljenju!