Jelovnik

Vueling

Najpovoljnije ponude avio kompanije Vueling na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Prikaži filtere

Vueling

Vueling Airlines je niskotarifna španska aviokompanija, čije su baze aerodromi El Prat u Barceloni i rimski aerodrom Fiumicino. Njeno ime potiče od španske riječi za „let“ – „vuelo“.

Prijevoznik ima 13 dodatnih baza: A Coruña, Alicante, Amsterdam, Bilbao, Firenca, Gran Canaria, Malaga, Palma de Mallorca, Pariz-Charles de Gaulle, Pariz-Orly, Santiago de Compostela, Sevilla i Valencia, Ibiza i Menorca i koristi ih tokom ljetne sezone.

Aviokompanija saobraća na više od 100 ruta na potezu od Barcelone i Rima i aerodroma u Africi, Evropi i Aziji. Drugi je po veličini avioprevoznik u Španiji.

Vueling-ove rute uspostavljene su 2004. godine. Flota se prvobitno sastojala od dva aviona Airbus A320, od kojih je jedan saobraćao na liniji Barcelona-Ibiza, a drugi povezivao Palma de Majorku sa pariškim aerodromom Charles de Gaulle.

Prtljag

Kada letite sa avioprevoznikom Vueling Airlines, ručni prtljag možete unijeti u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje sama kompanija i mogu se znatno razlikovati u zavisnosti od putne klase odnosno tarife, kao i destinacije na koju letite.

Predati prtljag preko kompanije Vueling također ima propisane dimenzije i težinu. I u ovom slučaju sve zavisi od putne klase odnosno tarife, kao i destinacije na koju se leti.

Putne klase

U avionima kompanije Vueling Airlines postoji jedna putna klasa, ali se koristi više cjenovnih tarifa.
Ako kupite kartu osnovne, zvane Basic, imate mogućnost da sakupljate poene preko programa Vueling Club.
Svaki učesnik programa dobija po 3 boda za svaki euro koji potroši na letove. Tarifa Optima vam omogućava da odaberete svoje mesto, odmah obavite check-in i unesete besplatno jedan komad čekiranog prtljaga. Postoji i tarifa Family, specijalno namijenjena za porodice koje putuju sa djecom i ta tarifa dodatno uključuje prioritetno ukrcavanje za porodice sa djecom do 2 godine starosti i mogućnost korištenja specijalnog deska za check-in na izabranim aerodromima. S druge strane, TimeFlex tarifa vam omogućava da fleksibilno upravljate vlastitim rezervacijama - unosite promjene u vašoj karti u okviru definisanog opsega.

Online check-in

Ako napravite check-in ranije, uštedićete vrijeme na sam dan leta. Karta za ukrcavanje (boarding pass) može se odštampati ili sačuvati na mobilnom telefonu pomoću aplikacije za mobilne telefone. Check-in preko interneta moguće je odmah nakon što ste kupili kartu, a važi sve do 4 sata prije polaska (na pojedinim aerodromima do 24 sata pred polazak – Lisabon, Kardif, Lion, Prag, Frankfurt, London-Heathrow). Tokom procesa check-ina preko interneta moći ćete da odaberete svoje sjedište u avionu.

Flota

Vueling flota se sastoji od 120 tipova aviona uključujući Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A320neo, Airbus A321-200.

Aerodrom Barcelona-El Prat

Ovaj aerodrom nalazi se 12 km jugoistočno od centra Barcelone. Drugi je po veličini u Španiji, nakon aerodroma Barajas u Madridu, a 31. je po prometu na svijetu. Osim aviokompanije Vueling, svoje baze na njemu imaju i prevoznici Iberia Regional i Ryanair. Većinu letova s njega obavljaju Vueling, easyJet, Lufthansa i Air Europa. Veoma je popularan među srpskim putnicima ljeti, zbog blizine Barceloni i sjevernoj španskoj obali, a sa njega možete letjeti na druge popularne destinacije, kao što su London-Gatwick, Amsterdam-Schiphol, Pariz Charles de Gaulle, Međunarodni aerodrom Frankfurt, Rim- Fiumicino.

Osvježenje

Vueling nudi različita jela tokom leta. U cijenu karte po tarifi Excellence uključeni su jelo i piće.

Dodatne usluge

Putnici koji su kartu kupili po tarifi Excellence imaju pristup aerodromskim lounge barovima.