Jelovnik

Qatar Airways

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Qatar Airways na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Qatar Airways?

Qatar Airways leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Qatar Airways?

Za letove avio kompanijom Qatar Airways najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Qatar Airways upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Qatar Airways?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Qatar Airways

Qatar Airways

Aviokompanija Qatar Airways je osnovana 1993. godine. Trenutno je jedan od najbrže rastućih prevoznika na svijetu. 50% katarske nacionalne aviokompanije je u vlasništvu države, ostala polovina pripada privatnim investitorima. Prevoznik je član Organizacije arapskih avioprevoznika (Arab Air Carriers Organization). Sjedište aviokompanije nalazi se u katarskom glavnom gradu – Dohi. 2014. godine, SKYTRAX je dodijelio Qatar Airways-u titulu najbolje aviokompanije Bliskog Istoka, osmi put za redom. 

Prtljag

Na letovima Qatar Airways, ručni prtljag je dozvoljeno ponijeti sa sobom u avion. Dimenzije i težina prtljaga određeni su od strane aviokompanije i mogu biti različite u zavisnosti od rezervisane klase i relacije putovanja. Predati prtljag na letovima kompanije Qatar Airways mora ispunjavati određene uslove što se tiče dimenzije i težine koje također mogu varirati u zavisnosti od klase na letu i destinacije. 

Klase

Putnici u ekonomskoj klasi mogu računati na visoku udobnost sjedišta sa proširenim prostorom za noge, jastuke, deke, utičnice za elektronske uređaje, iteraktivan audio i video sistem a svaki avion Boeing 787 ima besplatan pristup internetu na svakom sjedištu. Za djecu i odrasle tu je i veliki izbor filmova, muzike i video igrica. Business klasa opremljena je posebnim sjedištima koja se mogu rasklopiti i koristiti kao krevet. Putnicima u ovoj klasi omogućeni su i uslovi za rad prilikom leta zahvaljujući većem prostoru, privatnosti, priključcima za laptop računare i besplatnom WiFi na letovima Boeing 787. Tokom letova, služi se hrana pripremljena od strane vrhunskih kulinarskih majstora. Za putnike u prvoj klasi osiguran je udoban krevet i lična posluga. Avioprevoznik izuzetno vodi računa o kvalitetu usluge i do najsitnijih detalja, od prvoklasnih jela aranžiranih od strane svjetski priznatih šefova kuhinje do različitih setova za putovanja brendiranih imenom Christian Dior. Servirana jela pripremljena su od strane najboljih kuhara.

Online check-in

Online check-in je usluga dostupna skoro za sve destinacije. Obično, check-in putem interneta je moguć od 36 sati prije leta do 90 minuta prije planiranog polaska aviona. Mobilni check-in – ovo je usluga koja omogućava check-in putem posebne aplikacije za mobilni telefon. Aplikacija se može koristiti preko sistema Android, iOS i BlackBerry. Check-in na aerodromu se otvara najčešće 3 sata prije polijetanja, a zatvara sat vremena (za putnike ekonomske klase) ili 45 minuta (u business klasi) prije planiranog polijetanja.

Flota

Qatar Airways posjeduje flotu od preko 200 aviona. Ona uključuje: Airbus A320-200, Airbus A321-200, Airbus A330-200, Airbus A330-300, Airbus A340-600, Boeing 777-200, Boeing 777-300, Boeing 787-8, Boeing A330 Freighter, Boeing 777 Freighter, Bombardier Challenger 605, Bombardier Global 5000, Bombardier Global Express XRS. 

Međunarodni aerodrom Hamad

Sjedište aviokompanije Qatar Airways nalazi se na Međunarodnom aerodromu Hamad, u glavnom gradu Katara – Dohi. Na aerodromu nalazi se salon za Qatar Airways-ove putnike business klase: Al Mourjan Business Lounge. Putnici imaju na raspolaganju obiman meni, porodične sobe i sobe za odmor, gdje se mogu opustiti prije nadolazećeg putovanja. U zavisnosti od potreba, putnicima su na raspolaganju kompjuterski ekrani i WiFi, tu su i sobe za video igrice gdje putnici mogu uživati koristeći, između ostalog, simulatore Formule 1. Ovaj lounge salon je 2014. godine, po drugi put, primio SKYTRAX priznanje za najbolji business salon.

Osvježenje

Putnici Qatar Airways-a mogu uživati u meniju pripremljenom od strane 4 izvanredna majstora kuhinje iz različitih krajeva svijeta. Možete da okusite kako arapske specijalitete tako i sezonske salate, jela od mesa, deserte i grickalice. Kompanija nudi i posebne obroke pripremljene na zahtjev: tu su jela bez glutena, jela za dijabetičare, hrana bez laktoze, košerni obroci i slično. Specijalni zahtjevi trebaju biti najavljeni aviokompaniji minimalno 72 sata prije polijetanja. 

Dodatne usluge

Osobe sa invaliditetom i svi kojima je potrebna posebna njega trebaju prijaviti svoju potrebu aviokompaniji za vrijeme rezervisanja aviokarte ili najkasnije 48 sati prije polijetanja. Pas-vodič može putovati u putničkoj kabini isključivo na letovima za i iz SAD-a. Na ostalim letovima životinja mora biti smještena u prtljažnom dijelu aviona, a usluga je besplatna. Djeci su na raspolaganju setovi filmova, video igrica, bojice, bojanke i slatkiši. Roditelji manje djece mogu računati na pelene, vlažne maramice i slično.