Jelovnik

Swiss

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Swiss na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Swiss?

Swiss leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Swiss?

Za letove avio kompanijom Swiss najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Swiss upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Swiss?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Swiss

Swiss

Švicarska međunarodna aviokompanija Swiss prisutna je na tržištu od 2002. godine. Nastala je nakon što je regionalni avioprevoznik Crossair preuzeo dio sredstava od kompanije Swissair nakon što je ona bankrotirala. Potom je njemačka Lufthansa najavila spajanje u martu 2005. godine. U julu iste godine Evropska komisija je odobrila spajanje ove dvije kompanije. Godinu dana kasnije troškovi novonastale kompanije smanjeni su za više od 200 miliona eura. I pored spajanja dvije kompanije, SWISS je zadržao svoj imidž, svoju upravu, sjedište na aerodromu u Baselu u Švicarskoj, svoje osoblje i vodeću poziciju u svojoj zemlji. SWISS je član saveza Star Alliance i Miles & More.

Glavno čvorište aviokompanije Swiss je aerodrom u Cirihu, odakle postoje redovni direktni letovi za Beograd i Niš. Mreža ove aviokompanije pokriva oko 40 destinacija širom svijeta. Na nekima prevoze samostalno, a na nekim destinacijama u saradnji s kompanijama iz svoje avio-mreže.

Prtljag

Swiss dozvoljava unošenje ručnog prtljaga u kabinu. Njegove dimenzije i težina zavise od aviokompanije i variraju u odnosu na putnu klasu i destinaciju. SWISS također propisuje dimenzije i težinu prtljaga koji se predaje u avion, ovisno o klasi putovanja i destinaciji.

Putne klase

U ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnicima je dostupan izbor filmova, serija i video-igara. U biznis klasi na interkontinentalnim rutama putnici dobiju torbicu sa kozmetikom, a sjedišta se rasklapaju u krevete duge dva metra. Putnici ove klase na bilo kojoj destinaciji imaju pristup aerodromskim lounge barovima sa oznakom Star Alliance. Prtljag ima prioritet, te putnike ove klase na aerodromu u Cirihu čeka poseban autobus po izlasku iz aviona. Za putnike prve klase osigurani su posebni terminali kako bi se maksimalno skratilo vrijeme čekanja na aerodromu. Sjedišta na interkontinentalnim destinacijama imaju posebne naslone za glavu, dizajnirane tako da putnici imaju najveću moguću privatnost.

Online check-in

Kada putujete SWISS-om, možete uraditi online check-in preko interneta ili preko mobilne aplikacije 23 sata prije zakazanog polaska. Elektronska karta za ukrcavanje (boarding pass) može biti odštampana ili sačuvana na mobilnom telefonu.

Flota

Flota švicarske aviokompanije sastoji se od 65 aviona tipova Airbus A319-100, A320-200, A321-100, A321-200, A330-300 i A340-300. Prosječno su stari oko 10 godina.

Aerodrom Cirih–Kloten

Međunarodni aerodrom Cirih–Kloten nalazi se desetak kilometara od centra Ciriha. U njemu se nalaze kafići, restorani, barovi, prodavnice (uključujući i duty-free), a moguć je i najam automobila. Aerodrom omogućava pristup bežičnom internetu.

Osvježenje

Na svim evropskim letovima ovaj avio-prevoznik osigurava jelo, koje zavisi od doba dana. Na kraćim letovima SWISS služi hladna, a na dužim topla jela. Sendviči koji se služe u avionu prave se u jednoj švicarskoj pekari. Na većini letova, pred slijetanje putnici dobivaju švicarsku čokoladicu.

Na interkontinentalnim destinacijama putnici u svim putnim klasama imaju bar jedan topli obrok.

Dodatne usluge

Djeca uzrasta od 5 do 11 godina mogu da putuju sama. O djetetu se brinu članovi posade od trenutka dolaska na aerodrom do susreta sa odraslom osobom ovlaštenom za preuzimanje. U zavisnosti od destinacije, cijena usluge varira od 40 do 80 eura.