Jelovnik

Iberia

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Iberia na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Iberia?

Iberia leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Iberia?

Za letove avio kompanijom Iberia najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Iberia upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Iberia?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Iberia

Iberia

Iberia je španski nacionalni avioprevoznik. Osnovana je 28. juna 1927. godine na inicijativu biznismena Horacio Echevarrieta, koji je u kompaniju uložio zajedno sa povjerenicima njemačkog prevoznika Lufthansa. Tokom prvih godina rada bila je poznata pod imenom Compania Aerea de Transportes, a njeni avioni prevozili su uglavnom poštanske pošiljke između Madrida i Barcelone. Potom je počela sa nacionalnim komercijalnim letovima, a 1946. godine uvedeni su i međunarodni letovi. Potom je ovaj španski prevoznik organizovao svoj prvi međunarodni let iz Madrida u Buenos Aires letjelicom Douglas DC-4, čime su zapamćeni kao prvi avioprevoznik koji je ponudio redovne linije iz Evrope za Južnu Ameriku. Djelimično privatizovana 2001. godine, Iberia sada saobraća na ubjedljivo najviše letova s našeg kontinenta ka Južnoj Americi. Najveća aviokompanija u Španiji četvrta je po veličini u Evropi, a na aerodromu Madrid-Barajas ima i svoj terminal.

Iberia je član vazduhoplovnog saveza OneWorld od 1999. godine i bila je jedna od prvih kompanija koja je uvela elektronsku kartu. Godine 2001., zajedno sa kompanijama Lufthansa, SAS i Air France, španski avioprevoznik Iberia uspostavio je Amadeus – sistem za kompjutersku prodaju karata, a godine 2011. sjedinili su se sa kompanijom British Airways, te je tako nastao holding International Airlines Group.

Iberiina mapa linija je veoma gusta jer ovaj prevoznik saobraća do više od 100 aerodroma u 39 zemalja širom sveta i do svih kontinenata osim Australije. Na još 90 aerodroma slijeće zahvaljujući code-share aranžmanima sa 20 drugih prevoznika.

Prtljag

U avionima kompanije Iberia, svoj ručni prtljag možete unijeti u avion. Njegove dimenzije i težinu određuje sama kompanija, a oni variraju u zavisnosti od vaše putne klase i destinacije. Prtljag koji predajete u avion kada letite Iberijom također ima propisane dimenzije i težinu, koji opet zavise od klase koju ste rezervisali, kao i od destinacije na koju putujete.

Putne klase

Avioprevoznik Iberia svojim putnicima nudi izbor jedne od slijedećih putnih klasa: Business (poslovna), Business Club, Business Plus, Premium Economy i Economy (ekonomska klasa).

Osnovna poslovna (Business klasa) dostupna je na nacionalnim i letovima u okviru Evrope. Uz kartu kupljenu u ovoj klasi imate zagarantovan prioritet na aerodromu i u kabini aviona, prioritet prilikom transporta prtljaga, kao i pristup lounge barovima.

Business Club se može odabrati za letove ka Egiptu, Ekvatorijalnoj Gvineji, Izraelu, Nigeriji i Rusiji. Na tim letovima sjedišta ove klase su smještena u posebni dio kabine, šira su, između njih ima više prostora i uz svako sjedište postoji naslon da odmorite noge.

Business Plus je najluksuznija klasa, a dostupna je samo za duge letove, do Amerike i Južne Afrike. Sjedišta se mogu podesiti kao ravan krevet za spavanje, a putnici imaju i sve druge prednosti poslovne klase.

Online check-in

Otvoren je do maksimum sat vremena prije vremena polijetanja.

Flota

Flota Iberie sastoji se od 81 Airbus letjelice, uključujući avione tipova A319-100, A320-200, A321-200, A330-300, A340-600, A350-900.

Aerodrom Madrid-Barajas

Međunarodni aerodrom Madrid-Barajas nalazi se 13 kilometara sjeveroistočno od centra španske prijestolnice. Ovo je najveći aerodrom u zemlji, a njegov Terminal 4 također je i jedan od najvećih terminala na svijetu. Na aerodromu postoje brojne kafeterije, restorani, barovi, prodavnice. Svoje usluge na njemu pruža pet rent-a-car kompanija. Wi-Fi internet je dostupan na cijelom aerodromu, a prvih 30 minuta njegovog korištenja je besplatno.

Obroci

Obroci, užine, alkoholna i bezalkoholna pića služe se besplatno putnicima poslovnih klasa. U ekonomskoj klasi hrana i piće se naplaćuju.

Dodatne usluge

Putnici Iberije mogu se učlaniti u program Iberia Plus za nagrađivanje korisnika. Sakupljeni poeni mogu se iskoristiti za besplatne letove, popust na karte, odsjedanje u hotelu ili iznajmljivanje automobila. Zabavi putnika u avionu doprinose igrani filmovi na španskom, engleskom, italijanskom, njemačkom i portugalskom, kao i TV serije, sportski program, muzika i video-igre. U novim avionima koji saobraćaju na dugim destinacijama sa elektronskih uređaja je omogućen satelitski pristup, te Wi-Fi i GSM roaming usluge možete koristiti besplatno.