Jelovnik

Flydubai

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Flydubai na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio kompanija Flydubai?

Flydubai leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite pretraživač na stranici eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Flydubai?

Za letove avio kompanijom Flydubai najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Flydubai upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Flydubai?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Flydubai

Flydubai

Fly Dubai je niskotarifna avio-kompanija u vlasništvu države Ujedinjeni Arapski Emirati. Njeno sedište je na Terminalu 2 Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, odakle poleću i mnogi letovi ove kompanije.
Hab kompanije Fly Dubai je i Međunarodni aerodrom Al Maktum, 37 km od centra Dubaija.
Ovaj avio-prevoznik osnovan je 2008. godine pod zvaničnim imenom Dubai Aviation Corporation, a danas leti do više od 100 destinacija širom sveta, uključujući Beograd, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Podgoricu, Dubrovnik, kao i mnoge gradove na Bliskom i Dalekom istoku, u Africi, Rusiji...
Cilj kompanije Fly Dubai je da Dubai i UAE poveže sa lou-kost aerodromima, kao i gradovima iz kojih potiču stanovnici na privremenom radu u Emiratima. Kod-šer aranžmane ima sa kompanijama Emirates i Regent Airways.

Prtljag

Ručni prtljag: Fly Dubai dozvoljava besplatno unošenje samo ako je u okviru propisanih dimenzija i težine (dozvoljena je veća težina za business klasu). U kabinu možete unijeti i još jedan komad prtljaga, koji se smatra ličnim – žensku torbicu ili torbu za laptop.

Predati prtljag: mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine (business klasi je dozvoljena veća težina prtljaga) i doplaćuje se u zavisnosti od planirane težine, putne klase i destinacije. Doplatu prtljaga (do ukupno 3 komada u okviru propisanih dimenzija i težine propisane putnom klasom) možete obaviti ili dopuniti prilikom rezervacije i prije chek-ina za let.

Prije nego što pođete na put, obavezno provjerite pravila o pakovanju tečnosti i spisak zabranjenih predmeta i spakujte se u skladu s njima. 

Putne klase

Fly Dubai omogućava rezervaciju karte u jednoj od dvije klase: ekonomskoj ili business klasi, od čega će zavisiti količina i težina besplatnog prtljaga i nivo usluge koja se pruža.

Ekonomska klasa pruža standardnu uslugu (izbor sjedišta se doplaćuje), dok business klasa pruža uslugu brzog check-ina na šalterima 2 i 3 Terminala 2 aerodroma u Dubaiju (kao i šalterima za brzi check-in na odabranim aerodromima sa kojih letite), udobnost na 12 kožnih sjedišta (do prozora ili do prolaza), catering od tri jela, televizore od 12 inča, upotrebu lounge bara za business klasu na aerodromima, deke i jastuke tokom puta, slušalice za umanjivanje buke, utičnice za električne uređaje prilagođene za 170 zemalja.

Online chesk-in

Prijavljivanje za let preko interneta (online check-in) moguće je preko web stranice kompanije Fly Dubai samo ako letite iz Dubaija ili sa neke od destinacija u Evropskoj uniji, kao i pojedinih gradova u Aziji i Africi.

Online check-in otvoren je od 24 sata do 90 minuta pred zakazan let. Kartu za ukrcavanje (boarding pass) koju tada dobijete treba da odštampate i ponesete sa sobom.

Ukoliko check-in za let nije moguće preko interneta, budite na aerodromu bar 120 minuta prije zakazanog leta da bi osoblje provjerilo vašu vizu i da biste stigli da predate prtljag i obavite check-in.

Flota

Avio-prevoznik Fly Dubai raspolaže sa više od 60 aviona tipova Boeing 737-800 i Boeing 737 MAX 8.

Predviđena je nabavka još oko 50 letelica.

Flota se sastoji od modernih aviona udobnog dizajna.

Aerodrom u Dubaiju

Aerodrom u Dubaiju je glavni međunarodni aerodrom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i sa oko 90 miliona prevezenih putnika godišnje najprometniji je u svijetu po međunarodnom putničkom saobraćaju.

Nalazi se oko 5 km istočno od centra Dubaija, u četvrti Al Garhud. Najvažnije je čvorište na Bliskom istoku i baza je međunarodnih avio-prevoznika Emirates i Fly Dubai. Kada putujete sa ovog aerodroma, provjerite sa kojeg od tri terminala polijeće vaš avion jer su jedan od drugog udaljeni i po 20 minuta.

Na aerodromu ima mnoštvo prodavnica i veliki duty-free i gastronomski izbor. Wi-Fi konekcija je besplatna svuda na terminalima.

Obroci i osvježenje

Ekonomska klasa: obroci sa vodom se služe na letovima dužim od 90 minuta i naplaćuju se. Omogućen je topli obrok, koji se može naručiti i prije leta. Topli i hladni napici i pića se naplaćuju i služe se po završetku serviranja obroka u avionu.

Na letovima kraćim od 90 minuta uz doplatu je omogućen izbor toplih i hladnih napitaka, sendviča, slanih grickalica i slatkiša.

Business klasa: obrok je sastavljen od tri jela inspirisana internacionalnim kuhinjama, a bezalkoholna i alkoholna pića neograničeno se služe tokom leta.

Specijalni obrok moguće je naručiti unaprijed. Samo izaberite jedno od desetak jela u ponudi koja su prilagođena različitim prehrambenim zahtjevima.

Dodatne usluge

Uz besplatni in-flight magazin koji možete čitati tokom leta, zabava je dostupna i u vidu HD touch screen ekrana na svakom sjedištu, preko kojeg možete pratiti kretanje aviona, gledati animirani film sa informacijama o letu ili, uz doplatu, uživati u oko 2.000 sati holivudskih i bolivudskih filmova, muzici, video-igrama i čitanju vesti online. Uz doplatu su omogućeni Wi-Fi konekcija i Live TV.

Putnici business klase mogu uživati u Wi-Fi konekciji i u svim vidovima zabave besplatno na svom 12-inčnom touch screen-u.

Loyality program OPEN kompanije Fly Dubai donosi korisnicima popust na svaku narednu rezervaciju i različite druge pogodnosti.