Menu

Prtljag: veličina i težina

Prtljag: veličina i težina

Svaka aviokompanija ima posebne propise i pravila koja se odnose na veličinu, težinu i dimenzije dozvoljenog ručnog i registrovanog prtljaga. U ovisnosti  od operatera kojim letite, razlikuju se i novčane naknade za prtljag koji nosite sa sobom. Prije nego što se uputite ka aerodromu, potrebno je provjeriti da li Vaš kofer odgovara propisanim dimenzijama i težini dozvoljenog prtljaga, jer nadoknade za prekoračenje limita mogu biti visoke.

Pažnja!

Dozvoljene dimenzije prtljaga uključuju i dodatne elemente – ručke, točkove, itd. Ova napomena je izuzetno važna prilikom poštivanja propisa ručnog prtljaga, koji u većini slučajeva mora biti smješten ispod sjedišta, ili u prostor određenih dimenzija, koji se nalazi iznad sjedišta u avionu.
 

Pažnja!

Novčana nadoknada za kupovinu dodatnog prtljaga nakon kupovine aviokarte, može biti skuplja u odnosu na cijenu doplate ponuđenu prilikom rezervacije aviokarte. Visina nadoknade zavisi od propisa aviokompanije kojom putujete. Ukoliko je moguće, odaberite prtljag odgovarajućih dimenzija prilikom rezervacije aviokarte.


 

Upute i prijedlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas je članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i relevantnije članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.