Jelovnik

Air Southwest

Najpovoljnije ponude avio kompanije Air Southwest na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Air Southwest

Air Southwest je britanska aviokompanija osnovana 2003. godine koja je realizovala letove u Velikoj Britaniji, Irskoj i na Kanalskim Ostrvima. Avioni Air Southwest su bili smješteni u tri baze – u glavnoj bazi u mjestu Plymouth, a također u Bristolu i Newquay. Flota je obuhvatala 5 turboelisnih letjelica Bombardier Dash 8-311. Putnici ove aviokompanije na početku su mogli kupiti avionske karte za rutu Plymouth – Newquay – London Gatwick, a zatim i za letove iz Plymouth za Manchester preko Bristola. U periodu najveće aktivnosti avioni aviokompanije Air Southwest su letjeli na 14 aerodroma na području Velike Britanije i Irske.

Putnici koji su nabavili avionske karte od Air Southwest mogli su koristiti neke od pogodnosti prije i za vreme leta. Aviokompanija je nudila mogućnost kupovine grickalica i pića u avionskoj kabini, a prevoznik je postepeno povećavao ponudu dodatnih usluga za putnike. Unutar dodatne usluge Advance, putnici su dobivali, između ostalog, mogućnost pravljenja promjena u rezervaciji do 2 sata prije leta, dozvoljeni registrovani prtljag težine do 30 kg ili pristup salonu tzv. business lounge. Dodatno putnici koji su letjeli iz Plymouth -a i Newquay -a imali su mogućnost koristiti tzv. ubrzani check-in ukoliko nisu predavali registrovani prtljag, a odlučili su da ponesu samo ručni prtljag.

Avio kompanija Air Southwest je 2010. godine započela stratešku saradnju sa drugim britanskim avioprevoznikom - Eastern Airways. Iste godine, vlasnik Eastern Airways aviokompanije je kupio Air Southwest, a 2011. godine došlo je do likvidacije aviokompanije.