Jelovnik

Sarajevo Beč - Pretražite letove

Prikaži filtere

Beč

Postoji li povoljna avio karta Sarajevo - Beč?

Maštate li o tome da posjetite kapiju Evrope po promotivnim cijenama? Prošetate ulicama i trgovima prijestonice slavne Habsburške monarhije? Za vrlo malo novca možete letjeti iz Sarajeva za Beč, grad koji privlači goste brojnim veličanstvenim historijskim znamenitostima, kao i bogatim ponudama kad su zabavne aktivnosti u pitanju. Sa čudesnim kosmopolitskim šmekom, on čuva prepoznatljiv šarm i sjaj čuvenog KuK carstva, ističe se svojom nadaleko poznatom arhitekturom, prepoznatljivim kočijama, kao i njegovim odličnim kafićima i restoranima koji nude bečke poslastice. Za manje od 200 eura možete rezervirati let iz Sarajeva za Beč i sve to i sami posjetiti, kušati, uživati.

Na koji način najlakše kupiti avio kartu iz Sarajeva za Beč

Putnicima iz Bosne i Hercegovine avionska karta Sarajevo - Beč može biti veoma lako dostupna i cjenovno pristupačna. Stvar je u kupovini prijeko interneta, uz pomoć neke od online tražilica karata, u kojima se mogu naći povoljne avio karte Sarajevo - Beč, ali i za mnoge druge gradove u Evropi i po svijetu.

Let za Beč iz Sarajeva svakako možete tražiti i samostalno, kombinirati presjedanja i tražiti povoljnije uvjete koji vama odgovaraju, ali takva je pretraga i sama kupovina znatno olakšana zahvaljujući internet tražilici kakva je eSky. Tamo možete pronaći najjeftinije avio karte Sarajevo - Beč u određenom periodu godine kada želite putovati, a također i put prilagoditi onim uvjetima koji vama odgovaraju. Uštedjet ćete mnogo vremena na pretraživanje, a možete proći i jeftinije ako automatskoj tražilici dozvolite da provjeri sve ponude avio prijevoznika koji su dostupni na destinaciji Sarajevo - Beč.

Gdje se mogu naći avio karte Tuzla – Beč?

Kao što smo rekli, na stranici samih avio prijevoznika može biti komplicirano naći let do Beča. Ali na sreću, postoje tražilice letova, kao na primjer eSky i tamo će vam svakako ponuditi najjeftiniju i direktnu vezu Sarajevo – Beč, ukoliko ima slobodnih karata u prodaji, a ako ih nema, pokazat će vam rezervne varijante.

Stoga su tražilice jeftinih letova kao što je eSky najbolja šansa za pronaći jeftin let Sarajevo – Beč. Tamo ćete pregledno vidjeti sve letove između ova dva grada, dobit ćete informacije koliko šta košta, koliko traje let za Beč, gdje presjedate, čak će vas upozoriti ako u istom gradu morate promijeniti ne samo avion već i aerodrom. Takva je na primjer situacija ako letite prijeko Berlina. Iz ovih se razloga svakako isplati najprije tamo potražiti jeftin let za Beč, kako vam ne bi promakle važne informacije koje vam mogu napraviti zaista ozbiljne komplikacije prilikom samog putovanja.

Avio karte Sarajevo – Beč, cijena?

Na cijenu avio karte Sarajevo - Beč utiču brojni faktori kao što je broj dana do leta za Beč, odabir prijevoznika, termin putovanja, let za Beč sa ili bez presjedanja, i tako dalje.

Po pravilu, svaka avio kompanija određuje svoje cjenovne i druge uvijete poslovanja, principi određivanja karata nisu javno poznati, ali iskusnim putnicima nije teško pronaći avio kartu Sarajevo - Beč po povoljnoj cijeni.

Kao prvo, iskoristite prednosti tehnologije i u tražilici provjerite ponude za željeni datum putovanja (ili po mjesecima, ukoliko putovanje iz Sarajeva za Beč planirate dugo vremena unaprijed). Isključite eventualne prijevoznike koje želite da izbjegnete. Zatim pretražite kolika je cijena avio karte Sarajevo - Beč ukoliko se polazak odloži za kraći period. Kao rezultat će vam se pojaviti najpovoljnija karta po uvjetima koje ste odabrali.

Cijene avio karte Sarajevo - Beč pokazat će vam sa svim aerodromskim taksama, a u tražilici su jasnim simbolima naznačene usluge koje avio prijevoznici uz njih nude, npr. obroci, a tačno je i navedeno treba li doplatiti za prtljag i kakvu vrstu prtljaga i po kojoj cijeni ili pak postoji dozvoljena količina besplatnog prtljaga.

Za koliko se može kupiti avio karta Sarajevo – Beč?

Pošto ste u tražilici eSky unijeli termine leta, vidjet ćete da u istom danu imate nekoliko različitih opcija. Najjeftinija opcija vam iznosi oko 190 eura za povratnu kartu Sarajevo - Beč, s prijevoznikom AirSerbia. Ali tu je problem što ćete morati presjedati u Beogradu, što značajno produljuje vrijeme putovanja. Iz Sarajeva do Beča ćete s ovom kompanijom putovati skoro 5 sati, a povratak će biti još naporniji: oko 18 sati će vam trebati za let Beč – Sarajevo.

Međutim, eSky će vam odmah ispod ponuditi opciju koja je skuplja nekih 30-ak eura, prijevoznik na liniji Sarajevo – Beč je Austrian, ali je riječ o direktnom letu za Beč koji traje svega sat i 15 minuta. Dakle, treba dobro izvagati šta je važnije: vrijeme putovanja ili razlika u cijeni. Zbog toga su tražilice odličan način za kupovanje karata jer tu dobijate sve moguće opcije i lako vam je izabrati avionsku kartu Sarajevo – Beč po uvjetima koji vama najviše odgovaraju.

Kako pronaći još povoljniju avio kartu iz Sarajeva za Beč?

Ukoliko imate vremena i niste fiksno vezani za određeni datum kada želite putovati, ili pak počnete tražiti kartu Sarajevo – Beč nekoliko mjeseci unaprijed, eSky vam nudi još jednu opciju. Kada unesete željene termine i iskoče vam podaci o letovima Sarajevo – Beč u tačno određenom datumu, ispod polja za unošenje tih podataka bit će još jedan gumb, magičan takoreći. Naime, pokazat će vam se gumb „Letovi za bliske datume“.

Kada kliknete na ovaj link, tabelarno će vam iskočiti cijene za čitav mjesec. I vidjet ćete da cijena avio karte Sarajevo – Beč može varirati od 185 do 260 eura, sve ovisno od toga kog datuma želite letjeti za Austriju. Zahvaljujući ovoj opciji, ako ste u mogućnosti pomjeriti vaš let za Beč na nekoliko dana, možete vas avio karta Sarajevo – Beč izaći čak i duplo jeftinije.

Trikovi za dodatno snižavanje cijene letova iz Sarajeva do Beča

Najoptimalniji način za kupovinu jeftine avionske karte za Beč je kupovina karte u periodu van turističke sezone ili mnogo vremena prije planiranog leta. Zbog čega je to tako tako? Nekoliko mjeseci prije planiranog odlaska, avionski prijevoznici nude svojim putnicima pakete karata po niskim cijenama. Ako nemamo priliku čekati toliko dugo i želimo putovati za Austriju u kraćem roku, dobro bi bilo provjeriti popuste te „last minute” ponude avionskih kompanija. Dešava se da avionske kompanije nekoliko dana prije leta značajno snižavaju cijenu avio karte za Beč koju do tog datuma još nisu prodali. Korisno je također imati na umu da se cijena leta može mijenjati ovisno o danu u tjednu ili kada obavljamo kupovinu. Najjeftinije aviokarte za Beč avio prijevoznici nude sredinom tjedna, tačnije utorkom, srijedom i četvrtkom. Onda je većina na poslu i nema vremena za planiranje odmora ili putovanja. I obrnuto, najskuplji letovi za Beč su petkom, subotom i nedjeljom, tj. u vrijeme kada ljudi imaju vremena i mogu se posvetiti traženju avio karte Sarajevo – Beč. A u koliko sati tačno je najbolje tražiti jeftine letove za Beč? Ponude s najpovoljnijim cijenama obično su dostupne između 5 i 9 ujutro, a najskuplje oko ponoći.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Sarajeva za Beč na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Sarajeva za Beč?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let iz Sarajeva za Beč, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Sarajeva za Beč?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova iz Sarajeva za Beč uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Sarajevo Beč

Popularne avio kompanije na ruti Sarajevo - Beč

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Beču

Nađite smještaj u Beču