Jelovnik

Pretražite letove za Rim

Prikaži filtere

Rim

Rim

Letovi iz Bosne i Hercegovine za Rim jedni su od najpopularnijih međunarodnih letova na domaćim aerodromima. Relativno kratko (oko 4-5 sati ako se nađe dobra veza) i jeftino putovanje omogućuje vam odlazak u Vječni grad koji se nalazi položen na sedam brežuljaka - prijestolnicu kulture, drevnih spomenika, izvrsne italijanske hrane i lijepog vremena većim dijelom godine.

Iz kojih bosanskohercegovačkih gradova možete letjeti za Rim? Izravnih letova za Rim iz Bosne i Hercegovine, na žalost, nema, ali se sa većine bosanskohercegovačkih aerodroma za Rim (Italija) ipak može ići s presjedanjima. Ta putovanja realizirana su uz presjedanja na glavnim europskim aerodromima, na primjer, u Palermu, Milanu, Berlinu, Hamburgu ili Beču. Letovi za Rim bez presjedanja organizirani su s većine aerodroma u Hrvatskoj: Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Splita, jedino je problem što sve te izravne letove ne obavljaju uvijek niskotarifni prijevoznici.

Koje avionske kompanije lete u Rim?

U Rim iz Bosne i Hercegovine putovanje od više dijelova organiziraju avioni kompanija Wizzair, Ryanair, Eurowings i Vueling. Jeftini letovi za Rim su domena svih tih prijevoznika, ali postoje i ponude tradicionalnih aviokompanija kao što su AlItalia, AirSerbia i Croatia Airlines, a također hrvatski prijevoznik povremeno privlači putnike promotivnim cijenama karata. Jeftine izravne letove do Rima Wizzair i Ryanair nude s Aerodroma Sarajevo (SSJ), a Eurowings i Vueling s aerodroma Tuzla (TZL). S Aerodroma Banja Luka (BNX) vrijedi pratiti ponude Ryanaira s presjedanjima. Iz Hrvatske, Ryanair leti najčešće za aerodrom Rim – Campino (CIA) s polaskom s aerodroma Zagreb – „Franjo Tuđman” i Split – Kaštela i Zadar - Zemunik.

Skuplji avionski prijevoznici, AlItalia, Air Serbia i Lufthansa lete do italijanske prijestolnice s Aerodroma Sarajevo (SSJ) na aerodrom Rim - Fiumicino (FCO), ali cijene nisu preskupe te vrijedi provjeravati ponude ovog prijevoznika. Putovanje od više dijelova za vječni grad iz Bosne i Hercegovine također možete obaviti s kompanijama kao što su Eurowings, KLM, Volotea, easyJet, Laudamotion ili Air Italy. U Rim iz Hrvatske bez presjedanja redovno lete avioni kompanija Croatia Airlines i Vueling. Također vrijedi provjeriti Ryanairove letove s jednim presjedanjem, pre svega zbog cijene.

Koji aerodromi postoje u Rimu?

U Rimu za avionski saobraćaj služe dva aerodroma - Rim Ciampino (CIA) i Rim Fiumicino (FCO). Prvi od njih, koji je nekada bio glavni aerodrom italijanske prijestolnice, danas na jednom terminalu opslužuje uglavnom niskotarifne avionske kompanije. Iz Bosne i Hercegovine jeftinim letovima za Rim možete saobraćati s niskotarifnim prijevoznicima Ryanair i Wizzair. Aerodrom se nalazi oko 15 kilometara od centra grada i dobro je povezan s njim.

Malo dalje od centra italijanske prijestolnice (oko 30 kilometara) nalazi se aerodrom Rim Fiumicino. Ima čak četiri terminala i najvažniji je aerodrom u zemlji. Iz Bosne i Hercegovine tamo lete avioni Vuelinga, Lufthanse i Air Serbie, kao i prijevoznici koji nude letove u Rim s presjedanjem, tj. Laudamotion, Eurowings, easyJet, KLM, Ryanair, Air Italy i Croatia Airlines.

Koliko košta let za Rim?

Cijene avionskih karata za Rim koje nude niskotarifna avionske kompanije Wizzair, Ryanair i Eurowings ovise o mjestu polaska i koštaju između 85 i 150 eura, s tim da cijene mogu iznositi i čitavih 350 eura za povratnu kartu. Svakako se najviše isplati poći iz Tuzle, a nešto manje iz Sarajeva i Banja Luke. Kupujući karte dosta vremena unaprijed, ili pak kada su na promociji te odabiranjem opcije „last minute”, tj. svega nekoliko dana prije polaska, možete ih kupiti još jeftinije. Moguće su oscilacije u cijenama pa vam može uspjeti naći kartu koja je jeftinija za nekoliko stotina kuna. Ali također cijene letova za Rim mogu biti i znatno više.

Na više troškove treba računati s izborom leta koji se sastoji od više dijelova, za vrijeme praznika ili kupovinom karte na sam dan polaska aviona. Konačna cijena avionskih karata za Rim također ovisi o, između ostalog, mjestu koje smo odabrali u avionu, količini prtljage koju planiramo ponijeti, kupovini dodatnog osiguranja prtljage ili izboru dodatnih ugodnosti tokom registriranja na aerodromu.

Kada su letovi za Rim najjeftiniji?

Najjeftiniji letovi za Rim mogu se kupiti u kasnojesenjem terminu (uglavnom krajem oktobra i novembru) ili zimi (u januaru ili februaru). Tada je u italijanskom glavnom gradu vrijeme lošije nego ostalih mjeseci, što znači smanjenje broja turista. Avionske kompanije koje žele ostvariti profit također i tokom tog razdoblja, nude avionske karte u Rim po promotivnim cijenama. Vrijedi iskoristiti ovu priliku jer u Rimu je čak i zimi vrijeme relativno lijepo i temperature su često nešto više nego u Bosni i Hercegovini. Ukoliko isključimo ljetnu sezonu, najskuplje karte za Rim prodaju se za doček Nove godine, te u danima oko Božića i Uskrsa.

Kako sniziti cijene letova za Rim?

Kako bi se smanjila cijena letova za Rim, vrijedi znati kako datum kupovine utječe na konačni trošak putovanja. Avionske karte za Rim po niskim cijenama mogu se kupiti ne samo za datume kada je završena visoka turistička sezona. Provjerom „last minute” ponuda različitih avionskih kompanija postoji mogućnost kupovine jeftinog leta za Rim tokom jula ili avgusta, kada je Vječni grad po pravom-pravcatom opsadom putnika iz cijelog svijeta. Karte koje se nisu rasprodale, nude se po vrlo niskim cijenama nekoliko dana prije planiranog odlaska.

Ako planirate putovanje u Rim u nekom drugom razdoblju godine, npr. u proljeće, vrijedi započeti potragu za kartom otprilike 3 mjeseca ranije. Kupujući let unaprijed, možete dobiti avionsku kartu do italijanskog glavnog grada čak i za polovicu jeftinije nego što je njena regularna cijena. Također je korisno znati u kojim satima i danima kupiti avionsku kartu za Rim. Najjeftinije karte za Rim avionske kompanije nude tokom tjedna, od utorka do četvrtka ujutro. Zašto? Prijevoznici povećavaju cijene vikendom (od petka do ponedjeljka) te u popodnevnim i večernjim časovima tokom tjedna, znajući da većina ljudi ima slobodnog vremena nakon posla te se tada mogu posvetiti kupovini karata.

Gdje tražiti jeftine letove za Rim?

Jeftine letove za Rim najbolje je tražiti na internetu. Najbolja ideja je koristiti tražilice jeftinih letova za Rim, uključujući moderan sustav za pretraživanje letova Esky koji posjeduje najbogatiju bazu podataka. Korištenje tražilice letova Esky omogućuje brzu usporedbu avionskih karata za Rim koje nude sve avionske kompanije te samo ostaje odabrati let koji vama najviše odgovara s obzirom na cijenu, vrijeme ili aerodrom kamo avion ima sletjeti.

Još jedan način pronalaženja jeftinih letova za Italiju je dobivanje informacija o promotivnim aktivnostima avionskih kompanija putem mobilnih aplikacija (npr. eSky), kao i uz pomoć grupa na društvenim medijima posvećenih putovanjima te na promotivnim internetskim stranicama putničkih agencija. Na Facebooku, Instagramu ili Twitteru pojavljuju se samo najnovije i aktivne promocije za avionske karte. Ukoliko želite dobivati informacije o najjeftinijim kartama za let do Rima, možete se prijaviti i na biltene ili označiti pripravnost kod pojedinih avionskih prijevoznika koji će vas tada putem e-pošte obavještavati o najnovijim ponudama letova za Rim i promocijama. Posljednja metoda, međutim, ne pruža vam sigurnost da ćete imati kompletne informacije o najjeftinijim kartama do mjesta koje ste izabrali.

Kako koristiti tražilicu letova eSky?

Korištenje tražilice jeftinih letova eSky je izuzetno intuitivno. Zahvaljujući najvećoj bazi podataka avionskih prijevoznika s 3038 aerodroma i više od 860 domaćih i međunarodnih avioprijevoznika, također možete biti sigurni kako će biti prikazani najjeftiniji letovi dostupni na tržištu do italijanske prijestolnice. Kako pronaći jeftine letove za Rim koristeći tražilicu eSky? Na internetskoj stranici za usporedbu jeftinih letova eSky ili prijeko mobilne aplikaciji eSky sve što trebate učiniti je unijeti ime grada iz kojeg želite letjeti te onaj u koji putujete, u ovome slučaju Rim (navodeći aerodrome Rim Ciampino CIA ili Rim Fiumicino FCO). Zatim navedite jeste li ste zainteresirani za putovanje u jednom pravcu ili u oba te navedite datum polijetanja i broj putnika.

U padajućem popisu u gornjem desnom kutu možete odabrati ekonomski razred, premium ekonomski, poslovni (business) i prvi razred. Zadnji korak je klikanje na ikonu lupe s desne strane prozora tražilice. Popis rezultata može se sortirati po cijeni ili filtrirati na osnovi broja presjedanja, vremena dolaska, avionske kompanije ili odredišnog aerodroma (Ciampino ili Fiumicino). Zahvaljujući klikanju na "Najjeftiniji letovi +/- 3 dana" možete dobiti informacije o najisplativijim letovima u rasponu od tri dana prije i tri dana nakon datuma koji je naznačen tokom pretraživanja.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Rim na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Rim?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Rim, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Rim?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Rim uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Rimu

Popularne avio kompanije za Rim

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Rimu

Nađite smještaj u Rimu