Jelovnik

Pretražite letove za Eindhoven

Prikaži filtere

Eindhoven

Eindhoven

U zemlji klompi, vjetrenjača i tulipana

Potrebno vam je svega tridesetak eura da poletite iz Bosne i Hercegovine u Eindhoven te da se za malo više od dva sata nađete u gradu na samom jugu Holandije i iskusite sve ono što pruža ova bajkolika zemlja. Ovaj danas moderan industrijski grad je zapravo jedan o najstarijih gradova Holandije i peti je po veličini grad u toj zemlji. Iz Tuzle, recimo, vrlo povoljno možete odletjeti za Eindhoven, cijena povratne karte može iznositi svega 31 euro, samo je valja kupiti na vrijeme i pretraživati tražilice jeftinih letova, kakva je na primer eSky.

Zašto je odlazak u Eindhoven vrlo praktičan?

Svejedno želite li se zadržati u ovom gradu ili posjetiti svog prijatelja negdje drugo u Holandiji, aerodrom Eindhoven je odličan izbor za let iz Bosne i Hercegovine. Prije svega, dobro je povezan sa centrom grada koji se nalazi na manje od 8 kilometara zapadno. Za odlazak do centra važni su shuttle busevi 400 i 401 koji voze do glavne željezničke stanice u gradu. S obzirom na to kako Holandija ima izvrsnu saobraćajnu strukturu, odatle se vozovima ili autobusima lako stiže u ostale dijelove zemlje, Roterdam, Hag ili prijestonicu Amsterdam. Do kojeg god mjesta u ovoj zemlji želite odletjeti ili poći, nije neostvarivo niti je pretjerano skupo, treba samo potražiti avionske karte za Eindhoven po promotivnim cijenama.

Šta neizostavno posjetiti u Eindhovenu?

Ukoliko se niste odlučili kupiti niskotarifnu aviokartu za Eindhoven zbog kratkog “citybreak” odmora, već ćete u Eindhoven sletjeti iz privatnih razloga i namjeravate produžiti negdje drugo, svakako bi vrijedilo razmisliti o tome da se zadržite nakratko i posjetite grad. Jer let Bosna i Hercegovina – Eindhoven po promotivnoj cijeni ipak može biti odlična prilika da provedete nekoliko ugodnih dana pošto ova grad ima zaista šta ponuditi kako za mlade, a možda još i više za porodice s djecom. Ovo je mjesto zapravo jedan od najstarijih holandskih gradova s bogatom historijom. Još od Industrijske revolucije, ovaj se grad okrenuo proizvodnji i zanatstvu, a razaranja u Drugom svjetskom ratu kojima je bio izložen te usljed njih dobrim dijelom devastiran, iskoristio je kao priliku da se izgradi i obnovi na modernističkim arhitektonskim osnovama. I kada ste već tamo, svakako bi valjalo sve to posjetiti.

Pravi “Grad svjetlosti”

Ovaj nadimak, Eindhoven nije dobio jer bliješti poput Pariza već mu ovo ime s pravom pripada – tamo se zaista proizvodi svjetlost. Čuvena kompanija Philips je osnovana u ovom mjestu i praktično preporodila ovaj grad – od varošice nastao je ozbiljan industrijski centar. Čitav se taj razvoj može vidjeti upravo u Muzeju Philips. Philipsov muzej nalazi se na historijskoj lokaciji gdje je davne 1891. godine Gerard Philips proizveo svoju prvu električnu sijalicu. Stara fabrika kompletno je renovirana i proširena kako bi se pretvorila u mesto koje spaja temelje eindhovenskog kulturnog i industrijskog naslijeđa: preduzetništvo i inovaciju. Muzej je za javnost otvoren 6. aprila 2013. godine, posjetioci muzeja imaju priliku da prođu fascinantan put kroz historiju kompanije Philips. Od prve električne sijalice do današnjeg sofisticiranog, energetski efikasnog LED osvjetljenja, kao i od prvih koraka u medicinskoj dijagnostici do minimalno invazivnih medicinskih tretmana koji spašavaju živote, a mogući su samo zahvaljujući Philipsovim tehnološkim inovacijama. Posjetioci također mogu vidjeti kako su se spektakularno razvijali potrošački proizvodi poput brijača, radija i televizora..Interaktivno mjesto koje nudi nezaboravno iskustvo za čitavu porodicu. Sasvim dovoljno da u tražilici letova potražite jeftinu avionsku kartu za Eindhoven.

Putovanje po mjeri ljubitelja automobila

Ukoliko ste zaljubljenik u automobilizam, ili pak imate djecu kojoj želite priuštiti nezaboravno iskustvo i nevjerovatnu zabavu, svakako rezervišite jeftin let za Eindhoven. Jer muzej čuvenog proizvođača automobila (da, nekad davno su i njih proizvodili) i kamiona se nalazi upravo u ovom gradu. Današnji muzej DAF-a je na mjestu prve radionice u kojoj su braća Hub i Wim van Doorne, osnivači DAF-a, 1929. godine osnovali manufakturnu proizvodnju i servis vozila. Zahvaljujući širenju muzeja na nekoliko okolnih objekata, muzej posjeduje fascinantnu brojku originalnih DAF-ovih vozila od 1929. do danas izloženih u izuzetnom scenografskom okruženju. Tu možete vidjeti replike prvih radionica kad su se ovdje proizvodile praktički samo prikolice, ali također možete vidjeti i prototipove vozila koji nikad nisu pušteni u serijsku proizvodnju. DAF-ov muzej je prava prilika za istinske ljubitelje četvoročkaša da potraže jeftinu avionsku kartu za Eindhoven.

Koliko košta avionska karta iz Bosne i Hercegovine za Eindhoven?

Ovdje zaista treba dobro povesti računa prilikom kupovine leta za i iz Eindhovena, jer cijene mogu varirati od 30 do 400 eura. Najvažnije je prvo odabrati mjesto polaska za Eindhoven. Najbolje je to učiniti iz Tuzle. Nekim danima, (najčešće četvrtkom) se jeftin let niskotarifnog prijevoznika Wizz air iz Tuzle za Eindhoven može naći za svega 36 eura. I tu se radi o direktnom letu, bez gnjavaže s presjedanjem. A opet, ako želite poletjeti samo dan ranije, cijena skače na čitavih 215 eura, i morate presjedati čak dva puta, u Stockholmu i Amsterdamu, i kao da to već nije dovoljno, postoji još jedna komplikacija: u Stockholmu morate čak mijenjati i aerodrome, sa Skaviste se prebaciti na Arlandu, koji i nisu toliko blizu jedan drugome. A samo dan kasnije za mnogo manje novca i sasvim sigurno manje komplikacija možete udobno i jeftino imati let za Eindhoven. Tako da prije puta valja dobro izvagati opcije. Također postoje letovi za Eindhoven sa ostalih bosanskohercegovačkih aerodroma, ali nisu toliko povoljni kao iz Tuzle.

Kako pronaći jeftine avionske karte za Eindhoven?

Ako ste barem jednom tražili jeftine letove, znate koliko dosadna i neprijatna može biti istovremena pretraga nekoliko web stranica avionskih kompanija. Tražite jeftine letove za Eindhoven… pa preskačete s prozora na prozor, morate pamtiti vrijeme kad jedan polijeće a drugi dolijeće, računati hoćete li uspjeti prebaciti se s leta na let,  svako malo mijenjajući datume u kalendaru svakog od avionskih prijevoznika. A traženje  avionskih karata za Eindhoven ili bilo gdje drugo na svijetu može biti mnogo jednostavnije.

Tražilica jeftinih letova eSky ima tu prednost u donosu na web stranice avionskih prijevoznika što na jednom mjestu možete pronaći sve najjeftinije letove za Eindhoven dostupne u ponudi, kako niskotarifnih, tako i redovnih prijevoznika. Obično kada se uspoređuju ponude letova za Eindhoven, ispada kako najniže cijene nude Wizzair i Ryanair. Ali može se dogoditi da jeftine letove za Eindhoven nude i kompanije kao, na primjer,Transavia ili KLM, ali se karta mora kupiti u “last minute” opciji. Vrijedi usporediti sve ove ponude, osobito jer neke linije uključuju i prtljagu u cijenu karte.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Eindhoven na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Eindhoven?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Eindhoven, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Eindhoven?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Eindhoven uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Eindhovenu

Popularne avio kompanije za Eindhoven

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Eindhovenu

Nađite smještaj u Eindhovenu