Jelovnik

Pretražite letove za Banja Luku

Prikaži filtere

Banja Luka

Banja Luka

Banja Luka – aerodrom koji se brzo razvija

Aerodrom Banjaluka izgrađen je u Mahovljanima, u opštinama Laktaši i Gradiška. Udaljenost aerodroma od magistralnog puta Banjaluka - Gradiška je manja od kilometar, a od centra grada 23 km. Aerodrom je s gradom povezan redovnom autobuskom linijom. Ukoliko tražite jeftinu avionsku kartu za Bosnu i Hercegovinu iz Njemačke, Belgije ili skandinavskih zemalja svakako vrijedi pretražiti letove za Banja Luku. Uspostavljajući saradnju s niskotarifnim avioprijevoznikom Ryanair, aerodrom u Banjoj Luci upisao je sebe na mapu značajnih regionalnih aerodroma i može biti od koristi onima koji iz Evrope traže jeftine avionske karte za ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Koje avionske kompanije voze za Banja Luku?

Aerodrom u Banjoj Luci svoj raspored letova zasniva prije svega na saradnji s niskotarifnim prijevoznikom Ryanair te tradicionalnim prijevoznikom Air Serbia, nasljednikom nekadašnjeg JAT-a. S obzirom kako se Air Serbia u posljednje vrijeme sve više približava konceptu niskotarifnih avioprijevoznika, nude se zaista jeftine avionske karte za Beograd. Po cijeni od 66 eura, možete biti u Beogradu za 40 minuta, odmorni i spremni za ono za šta ste pošli, bez obzira je li u pitanju posao ili zabava. Letovi na relaciji Beograd - Banja Luka su svakog utorka, petka i nedjelje u 13.45 h, subotom u 10.10 h, a srijedom u 17:10 h, i ovo je najjeftiniji i najbrži vid prijevoza između ova dva grada. Sve što trebate učiniti je da u tražilici jeftinih letova potražite jeftinu avionsku kartu za Banja Luku i dobit ćete informacije kako i gdje kupiti kartu. Stoga je dobro avionsku kartu za Banja Luku tražiti preko, na primjer, eSky-a, pošto su tamo detaljno opisani svi troškovi, uključujući i to kakvu vrstu prtljaga možete besplatno unijeti u letjelicu, a za koju morate dodatno platiti..

Kapija za čitavu Evropu

Uhvatila vas je nostalgija? Željeli biste posjetiti rodbinu i stare prijatelje i komšije? Popiti jutarnju kahvu nad Vrbasom, Sanom ili Unom? Sve ovo je moguće praktično za jedan vikend i može vas koštati svega desetak eura. Jer, uspostavljanjem saradnje s Ryanairom, Banja Luka je zaista postala međunarodni aerodrom. S tim avioprijevoznikom možete zaista povoljno letjeti za Berlin, Memmingen, Brisel i Stockholm. Oni često nude letove za Banja Luku po promotivnim cijenama koje neki put iznose svega 9.99 eura a postoji i “skuplja” varijanta od svega 19.99 eura. Ali te promocije nisu uvijek na raspolaganju i organizuju se s vremena na vrijeme. Kako ne biste morali svakodnevno provjeravati stranicu avioprijevoznika, dobra opcija je traženje jeftinog leta za Banja Luku prijeko tražilice jeftinih letova kakva je, primjerice, eSky. Tamo ne samo što ćete dobiti preglednu tabelu jeftinih avionski karata za Banja Luku već se možete prijaviti na bilten koji će vas redovno informisati kada neke aviokompanije organizuju prodaju avionskih karata po promotivnim cijenama. Također je dobro na njihovoj stranici povremeno pogledati stranicu “Prilike” gdje se uvijek mogu naći podaci o aktualnim promocijama jeftinih avionskih karata.

Odakle se može letjeti za Banja Luku

Zaželjeli ste se rodnog kraja i najdražih? Voljeli biste da vam se djeca poigraju tamo gdje ste se nekad vi igrali? Uželjeli ste se domaće kuhinje, pita i bureka? Više ne morate čekati ljeto i godišnji odmor i gužve na granicama. Sada su jeftine avionske karte za Banja Luku dostupne iz praktično čitave Evrope i sve ove stvari su sad dostupne po zaista niskim cijenama. Iz Memmingena se za Banja Luku može letjeti utorkom i subotom i to po cijeni od tridesetak eura. Iz Brisela s aerodroma Charleroi se može ići ponedjeljkom i petkom, a cijena karte varira od 20 do 60-ak eura, sve zavisi od načina kupovine jeftinog leta za Banja Luku. Do Stockholma se povratna karta može naći za 90 eura, ali svakako da postoje i one od 200, opet ovisi o tome prijeko koje agencije ih kupujete. Iz Berlina pak, kartu za Banja Luku u jednom smjeru možete naći za 19.99 eura. Ryanairovi letovi su najčešće organizovani srijedom i nedjeljom, a let traje manje od 2 sata. Zaista je i više nego dostupan obilazak rodnog kraja i porodice, prijatelja i starog komšiluka. Dovoljno je u tražilicama jeftinih letova kakva je eSky potražiti povoljne avionske karte za Banja Luku.

Kako sniziti troškove avionske karte za Banja Luku?

Najefikasniji način snižavanja cijene avionske karte do Banja Luke je odustanak od dodatnih sadržaja koje nudi prijevoznik, i to još u fazi kupovine karte. Ukoliko planirate kratko putovanje, možete to učiniti bez registrovanog prtljaga, a kada imate putno osiguranje možete se odreći ponude za osiguranje koju nudi avionska kompanija. Dodatni novac možete također uštedjeti ne birajući opciju za prioritetnu prijavu na aerodromu.

Još jedna metoda za smanjenje cijene leta do Banja Luke je korištenje internetskih tražilica jeftinih letova, kao što je, na primjer, eSky. Zahvaljujući njima, za nekoliko sekundi na jednom mjestu možete dobiti informacije o cijeni i dužini svih planiranih letova na destinaciji do Bosne i Hercegovine. Sve što trebate učiniti jeste unijeti mjesto odlaska i dolaska, kao i vrijeme putovanja, kako biste filtrirali rezultate i dobili ponude od najjeftinijeg do najskupljeg avioprijevoznika.

Dodatne prednosti kupovine karata prijeko eSky tražilice

Kako koristiti tražilicu letova eSky?

Korištenje tražilice jeftinih letova eSky je izuzetno intuitivno. Zahvaljujući najvećoj bazi podataka avionskih prijevoznika s prijeko tri hiljade aerodroma i više od osam stotina avioprijevoznika, također možete biti sigurni kako će biti prikazani najjeftiniji letovi dostupni na tržištu do Banja Luke. Kako pronaći jeftine letove za Banja Luku koristeći tražilicu eSky? Na internetskoj stranici za usporedbu jeftinih letova eSky ili prijeko mobilne aplikacije eSky sve što trebate učiniti je unijeti ime grada iz kojeg želite letjeti te onaj u koji putujete, u ovome slučaju Banja Luka. Zatim navedite jeste li ste zainteresovani za putovanje u jednom pravcu ili u oba te navedite datum polaska i broj putnika. Također možete odmah provjeriti kakva vrsta prtljaga je besplatna, a šta se dodatno naplaćuje. Na istoj stranici se također možete upoznati s detaljnim pravilnicima o prtljagu koji važe kod određenih avionskih prijevoznika. Na padajućoj listi u gornjem desnom uglu možete odabrati ekonomski razred, premium ekonomski, poslovni (business) i prvi razred. Zadnji korak je klikanje na ikonu lupe s desne strane prozora tražilice. Popis rezultata može se sortirati po cijeni ili filtrirati na osnovi broja presjedanja, vremena dolaska, avionske kompanije ili odredišnog aerodroma. Zahvaljujući klikanju na "Najjeftiniji letovi +/- 3 dana" možete dobiti informacije o najisplativijim letovima u rasponu od tri dana prije i tri dana nakon datuma koji je naznačen u pretrazi. Zaista se vrlo lako i brzo može vratiti kući, samo treba potražiti jefti let za Banja Luku.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Banja Luku na eSky.ba?

Na web stranici eSky.ba redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Banja Luku?

Na eSky.ba dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram let za Banja Luku, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.ba nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Banja Luku?

Budite sigurni, da na eSky.ba ponuda letova za Banja Luku uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Banja Luci

Popularne avio kompanije za Banja Luku

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Banja Luci

Nađite smještaj u Banja Luci